10 manieren om de opdrachtprompt te openen in Windows 10

De opdrachtprompt is er altijd al geweest, en hoewel het niet zo nuttig in Windows als je zou hopen zou kunnen zijn, het is nog steeds een geweldige bron tot je beschikking te hebben. Vandaag gaan we tonen u alle verschillende manieren om de opdrachtprompt te openen. We wedden u niet alle van hen weten.

Natuurlijk, als je weet dat ze allemaal, pat jezelf op de rug. En het is vermeldenswaard dat dit artikel is gebaseerd op Windows 10, maar de meerderheid van hen zou moeten werken in eerdere versies ook.

Druk op “Win + X”, en klik / tik op de Command Prompt of Command Prompt (Admin) om het in Administrator-modus te openen.

Open Taakbeheer met meer details. Kies Bestand en vervolgens Run Nieuwe taak. Typ cmd of cmd.exe, en druk op OK om de openstelling van een regelmatige opdrachtprompt. U kunt ook de doos te openen als beheerder.

Om een ​​opdrachtprompt in de Administrator-modus van de Task Manager te openen, kunt u de Ctrl-toets ingedrukt terwijl u op File -> Uitvoeren Nieuwe taak en het zal onmiddellijk openen een beheerder modus opdrachtprompt.

U kunt gemakkelijk open de opdrachtprompt door het intikken van “cmd” in het zoekvak (Win + S). Of klik / tap op het pictogram van de microfoon in Cortana het zoekveld en zeggen: “Launch Command Prompt”.

Om te openen als beheerder, typt u cmd in het zoekvak, en ofwel klik met de rechtermuisknop en kies Als administrator uitvoeren, of markeer het resultaat met de pijltjestoetsen en druk op CTRL + SHIFT + ENTER om een ​​beheerder modus opdrachtprompt te openen.

Open het menu Start en klik / tik op Alle apps aan de onderkant.

In alle apps, scroll naar beneden en de map Windows System uit te breiden, klik / tap op Opdrachtprompt.

Open File Explorer en ga naar de map C: \ Windows \ System32 map en klik / tik op cmd.exe. U kunt dit ook daadwerkelijk doen vanuit een bestand browservenster door rechts te klikken op cmd.exe en te kiezen Open.

Druk op de “Win + R” naar Uitvoeren-venster te openen. Typ cmd en klik / tik op OK.

Open File Explorer, en klik / tik op de adresbalk te typen (of druk op “Alt + D” op uw toetsenbord). Typ nu gewoon cmd in de adresbalk en het zal de opdrachtprompt te openen met het pad naar uw huidige map al ingesteld.

Open File Explorer, selecteren of open een map of het station waar u de opdrachtprompt uit te openen. Klik / tik op het tabblad “File” op het lint, en selecteer “Open command prompt”. Er zijn twee opties

Om een ​​Command Prompt venster te openen in een map of station, houdt u de Shift-toets ingedrukt en klik met de rechtermuisknop op de map of het station. Klik met de rechtermuisknop op een map of een lege ruimte in de rechtse ruit van Explorer terwijl u de SHIFT-toets ingedrukt houdt, en uit de context menu, selecteer “Open command window hier”. De prompt neemt het pad van de map waarin deze wordt geopend.

Merk op dat normaal gesproken moet u op de Shift-toets om die optie te krijgen. Om deze optie permanent te maken, volg deze simpele registry hack.

Klik met de rechtermuisknop op een lege plek op het bureaublad. Uit de context menu, selecteer “Nieuw> Snelkoppeling”.

In het vak “Typ de locatie van het item,” enter “cmd.exe”.

Druk op “Next”, geef de snelkoppeling een naam en kies “Finish”.

Wilt u de opdrachtprompt in de Administrator-modus te openen, met de rechtermuisknop op de nieuwe snelkoppeling en kies voor “Eigenschappen” in het contextmenu. Klik op de knop ‘Geavanceerd’ en vink “Als administrator uitvoeren”.

Nu heb je een snelkoppeling die de command prompt met beheerdersrechten wordt geopend wanneer gedubbelklikt gemaakt.

U kunt ook met de rechtermuisknop op het pictogram vensters in de taakbalk van Windows 10 voor het menu dat de 2-prompt opties omvat.

Persoonlijk geef ik de voorkeur aan opdrachtprompt gebruiken via GUI elke dag. Bij elke nieuwe versie van Windows MS is veranderd wat en hoe de schakelaars voor de verschillende commando’s gedragen. Elke keer als mijn pc laarzen zijn er een heleboel dingen die moeten worden gecontroleerd, afhankelijk van het tijdstip van de dag. Meer als “als dan anders”. Opdrachtprompt is de enige manier om batch-bestanden te creëren door het zien van de reactie voor elke opdracht die je schrijft. Krijgen van het recht kan behoorlijk mee.

De iconische van gebruikt in de populaire jaren 1980 actie tv-serie The A-Team was een 1983 GMC Vandura.