10 snelle manieren om de snelheid van een trage mac

Macs kunnen langzaam uit te voeren, ook. Als uw Mac lijkt langzamer dan het zou moeten om te worden uitgevoerd, moet de verscheidenheid van de tips hier helpen identificeren en het probleem op te lossen. Net als bij een Windows-pc, er zijn vele redenen een Mac zou traag.

Blijf weg van programma’s die beloven om “het optimaliseren van” uw Mac en maken het sneller worden uitgevoerd. Sommige “cleaning” programma’s – net als de Mac-versie van CCleaner – kunnen tijdelijke bestanden en vrije ruimte te verwijderen, maar ze zullen niet uw Mac sneller uit te voeren.

De eerste stap naar een snellere Mac een Mac schoner.

Je kunt niet al uw snelheid problemen op te lossen alleen door het draaien van een magisch nut, maar het opruimen van uw harde schijf is een goede plek om te beginnen – en er is geen betere tool voor de job dan CleanMyMac 3 om zich te ontdoen van alle troep op je kleine Mac harde schijf.

Maar dat is nog niet alles – CleanMyMac 3 kan ook worden gebruikt voor het schoonmaken van uw startup items lijst, verwijderen systeem plugins, opruimen na verwijderd toepassingen, en nog veel meer. Het is het nut die in OS X hadden moeten worden gebouwd in de eerste plaats.

Download CleanMyMac 3 Vandaag

Gebruik de Activity Monitor – een beetje zoals de Task Manager op Windows – om uw lopende processen te bekijken en vind degenen verslinden te veel middelen. Om het te starten, drukt u op Command + Ruimte om Spotlight-zoekfunctie, het type Activity Monitor en druk op Enter te openen.

Klik op de “% CPU” rubriek om te sorteren op CPU-gebruik en zie de draaiende applicaties en processen met behulp van de meeste CPU. In sommige gevallen kan er een enkel wegloper applicatie met behulp van 99% CPU die je wilt te beëindigen. Om geforceerd stoppen van een proces, selecteert u deze door erop te klikken en klik op de X-knop op de werkbalk. Zorg ervoor dat u niet te stoppen proces dat er iets belangrijks aan het doen is. U kunt altijd proberen om een ​​resource-hongerige app op de normale manier eerst te sluiten.

Als dit niet werkt, klikt u op de “View” menu en selecteer “Alle processen” om alle processen die op je Mac te zien. U kunt ook klikken op de sectie Memory – een proces met behulp van een grote hoeveelheid geheugen kan uw Mac veroorzaken te vertragen. Probeer het hoofdstuk “Disk”, ook – een proces dat met behulp van de schijf zwaar zou ook kunnen worden waardoor uw Mac te vertragen.

Mac OS X houdt van applicaties die draaien in het dok te verlaten. Zelfs op de rode knop “X” op de aanvraag venster sluit het niet – het zal blijven op de achtergrond draaien. In de meeste gevallen is dit niet een groot probleem. Echter, als uw Mac lijkt te langzaam te draaien, kunt u wnt om een ​​aantal van deze toepassingen te sluiten.

Kijk voor de toepassingen die zijn gemarkeerd met een stip op je dock, klik rechts of Ctrl-klik op hun iconen, en selecteer “Quit.”

Als uw Mac traag nadat u inlogt, kan het te veel opstartprogramma’s te hebben.

Om het opstarten van programma’s te beheren, opent u het venster Systeemvoorkeuren door te klikken op het menu icoon en het selecteren van Apple “System Preferences.” Klik op het pictogram “Gebruikers en groepen”, selecteer uw huidige gebruikersaccount en klikt u op “Inloggen.” Schakel alle toepassingen die u don ‘t wilt starten wanneer u zich aanmeldt.

Als je ooit een programma wilt maken automatisch gestart wanneer u inlogt op uw Mac, slepen en neerzetten in de lijst of klik op de “+” knop aan de onderkant van de lijst en voeg deze toe.

Een van de verborgen functies in CleanMyMac 3 is dat het kan opruimen Launch Agents, die kleine helper applicaties die in het geheim op de achtergrond draaien en andere software automatisch starten zonder dat je het weet bent. Als je constant heel veel dingen te hebben lopen dat je niet starten herinneren, zou u een Launch Agent probleem.

Gewoon downloaden en uitvoeren CleanMyMac 3, en ga dan naar Extensions -> Launch agenten op te ruimen de rommel.

Transparantie en animaties kunnen de grafische hardware te belasten op oudere Macs. Het verminderen van hen kan de snelheid dingen overeind te helpen – het is het proberen waard.

Om dit te doen, opent u het venster Systeemvoorkeuren. Klik op het pictogram “Toegankelijkheid” en vink de optie ‘Verminder transparantie “transparanten te verminderen. Op OS X Yosemite, kan deze optie aanzienlijk versnellen sommige oudere Macs.

Je zou ook willen klik op de “Dock” voorkeuren icoon en selecteer “Scale-effect” in plaats van “Genie effect”, die kan versnellen het-venster minimaliseren animatie een beetje.

Uw webbrowser misschien wel de toepassing de oorzaak van uw probleem. De gebruikelijke tips toe te passen op een Mac, ook – zeker gezien de prestaties van Google Chrome is bijzonder slecht op Mac OS X.

Probeer het aantal browser-extensies die u gebruikt een minimum te beperken en hebben minder tabbladen tegelijk open om het geheugen en CPU-bronnen op te slaan.

Je zou ook willen proberen de Safari-browser meegeleverd met Mac OS X, dat lijkt beter te zijn dan Chrome presteren – vooral als het gaat om de batterij. Als je kunt wegkomen met het gebruik van Safari en zijn niet afhankelijk van een functie of uitbreiding in Chrome, bijvoorbeeld, wilt u misschien om het eens een serieuze poging.

FileVault disk encryptie is standaard ingeschakeld op Mac OS X Yosemite. Dit helpt veilig bestanden van uw Mac als het ooit is gestolen, ongeoorloofde toegang tot hen. Het voorkomt ook dat mensen uit het veranderen van het wachtwoord op je Mac en het aanmelden zonder uw toestemming.

Op sommige Macs, kan dit ertoe leiden dat de Mac zeer langzaam op te starten of meld je aan zijn. Indien dit het geval is, kunt u naar het venster Systeemvoorkeuren, klikt u op het pictogram ‘Beveiliging en privacy “, klik op de” FileVault “rubriek, en zet FileVault disk encryptie uit.

We raden u FileVault is ingeschakeld, tenzij je Mac neemt een zeer lange tijd om op te starten of aanmelden.

Wanneer u de Finder-venster om uw bestanden te openen, opent naar een “All My Files” view standaard. Als u een zeer groot aantal bestanden op je Mac, zou deze visie langzaam om te laden zijn, vertragen Finder naar beneden elke keer dat je een nieuw Finder-venster te openen.

U kunt dit voorkomen door te klikken op het menu “Finder” en het selecteren van “Voorkeuren” in Finder. Selecteer de gewenste map onder “Nieuw Finder Windows Show” – bijvoorbeeld, kunt u alle Finder-vensters automatisch geopend naar de map Downloads te hebben. Finder zal niet het uitzicht Al mijn bestanden niet meer te laden.

Zoals op elke computer, het vrijmaken van schijfruimte kunnen ook dingen te versnellen als je een zeer kleine hoeveelheid schijfruimte. Om te controleren, klikt u op het Apple-menu, selecteer “Over deze Mac”, en kijk onder de “Storage” rubriek.

Als er niet een behoorlijke brok van vrije ruimte, wil je ruimte vrij te maken op de interne opslag van uw Mac.

Deze nuttige tip dat een breed scala van problemen met het systeem op een Mac kunnen oplossen, hoewel veel mensen – vooral ervaren Windows-gebruikers – niet zou denken om dit te proberen. Het resetten van de System Management Controller – of SMC – kan alles van trage prestaties te opstartproblemen en Wi-Fi hardware problemen op te lossen. Dit zal niet daadwerkelijk alle gegevens gewist – het is als het uitvoeren van een lager niveau reboot van je Mac.

Volg de instructies in dit artikel om uw Mac SMC reset.

Als al het andere faalt, probeer het opnieuw installeren van het besturingssysteem. Dit is een goede tip elk apparaat – het is zelfs een goed idee als je met je problemen op een iPhone of iPad.

Ervan uitgaande dat u back-ups van belangrijke dingen, kunt u Mac OS X opnieuw te installeren op je Mac. Dit is veel eenvoudiger dan het opnieuw installeren van Windows – je hoeft niet om de installatie media te downloaden. Je kunt gewoon starten in een speciale recovery mode, start de installatie en je Mac zal alles wat ze nodig heeft van Apple te downloaden. Maar je zal zeker wilt back-ups van uw belangrijke bestanden voordat u begint!

Als u een Mac met een mechanische harde schijf, wilt u misschien proberen een upgrade naar een solid-state drive. Dat is altijd een trefzekere manier om vaart te zetten achter elke computer.

Afbeelding Credit: Thomas Leuthard op Flickr, bfishadow op Flickr

Is dit niet relevant meer? http://lifehacker.com/5893054/an-overly-cluttered-desktop-can-seriously-slow-down-your-mac–clean-it-up-for-a-noticeable-speed-boost

Een van de grootste oorzaken van een trage Mac die niet werd genoemd, is niet voldoende RAM (geheugen). Oudere niet-netvlies MacBooks en iMacs kwam geconfigureerd met 2 of 4 GB RAM-geheugen, dat nu met Yosemite is gewoon niet genoeg. Als uw Mac heeft minimaal 8 GB RAM-geheugen in, dan is de in het artikel genoemde zaken zal zeker helpen, maar verwacht niet te veel als uw systeem is geschokt voor RAM.

Voor ongeveer $ 60 tot $ 80 (online retailers hebben de beste prijzen), kan men maximum uit de hoeveelheid RAM in niet-retina Macs een aanzienlijke verbetering van de prestaties. Als je een doe-het-zelver, is er een handige iOS en Mac OS app genaamd Mactracker die kunnen helpen bij het identificeren van uw systeem, het type van RAM-geheugen gebruikt het samen met de maximale RAM-geheugen zal ondersteunen.

Het is van belang … de Mac heeft te veel tijd waardoor alle spullen op het bureaublad over het aanmelden in te brengen. Hoe schoner één houdt de desktop, zal het sneller de eerste aanmelding proces.

Heb je gehoord van Windows? Windows 8 kost nu $ 159,99.

Het maakt niet uit waar je bent in de staat Michigan, je bent nooit ver van een meer, elke locatie in de staat is binnen 85 mijl van een van de Grote Meren en binnen zes mijl van een van de 11.000 kleinere meren.