15 dingen die je kunt doen met Cortana op Windows 10

Cortana is een van Windows 10 het meest zichtbare nieuwe functies. virtuele assistent Microsoft maakt de sprong van Windows Phone naar het bureaublad, en er is veel dat je kunt doen. Het is niet alleen een stem assistent ofwel – u kunt ook opdrachten en vragen

Open Cortana informatie verzameld die zij denkt dat je zou kunnen geven om te zien. Cortana geeft veel passieve informatie, ook, zelfs als u de hoogte wanneer je moet vertrekken om een ​​afspraak op tijd te maken.

Als u Cortana nog niet kunt gebruiken in uw land, is er een manier om Cortana overal in de wereld mogelijk te maken.

Cortana heeft een krachtige ingebouwde herinnering functie, maar er is meer je kunt doen met deze herinneringen dan alleen een herinnering krijgt op een bepaald tijdstip.

Gebruik het pictogram Herinneringen of zeg “Herinner me” om te beginnen. U kunt een herinnering maken en hebben Cortana u eraan herinneren over iets op een bepaalde tijd, als je naar een specifieke locatie, of wanneer je praat met een bepaalde persoon. U kunt ook gewoon iets zeggen als “Herinner me om mijn pil te nemen op 8:00” of “Herinner me om melk te kopen als ik aan [naam van de winkel]” om direct een herinnering te creëren.

Cortana ondersteunt natuurlijke taal zoeken naar bestanden op uw computer. Zo kunt u Cortana vragen om “foto’s te vinden van augustus” of “vind documenten over Windows” om foto’s van de maanden augustus of document dossiers met betrekking tot Windows te vinden.

Het is de ingebouwde zoekfunctie van Windows, maar met meer natuurlijke taal mogelijkheden. Het is gemakkelijker te gebruiken dan de oude search operators.

Net als Siri, Google Now, en toegewijde applicaties zoals Shazam, kan Cortana een song spelen in de buurt van je luistert en identificeren. Zeggen: “Wat is dit nummer? ‘En Cortana zal de microfoon gebruiken om de muziek te luisteren en te passen naar een specifiek nummer. Uiteraard werkt dit goed met muziekopnames, maar zal niet noodzakelijkerwijs werken met live muziek.

Cortana wordt “aangedreven door Bing.” Als je Cortana vragen voor iets wat het niet weet hoe te antwoorden, zal Cortana uw standaard webbrowser te openen en het uitvoeren van een Bing zoeken. Cortana respecteert uw standaard webbrowser – zelfs als het Chrome of Firefox – maar zal niet respecteren uw standaard zoekmachine en zal altijd gebruik maken van Bing.

U kunt ervoor zorgen Cortana gebruik maken van Google in plaats – of een andere zoekmachine, zoals DuckDuckGo of Yahoo! – met de Chrometana extensie voor Google Chrome. Wanneer Cortana stuurt Google Chrome een Bing pagina met zoekresultaten, zal Chrometana automatisch wordt omgeleid die zoeken naar Google of uw zoekmachine naar keuze, waardoor Cortana naar Google zoekopdrachten uit te voeren.

Dit werkt alleen als u Chrome als standaard browser te gebruiken, natuurlijk.

Cortana kunnen snel berekeningen uit te voeren, ook. Vergeet niet dat je kunt typen in de Cortana zoekvak, ook – je hoeft niet te lang cijfers spreken.

U kunt of vragen Cortana naar het antwoord op een wiskundige berekening als “324.234 * 34.234” of voer een eenheid conversie als “55 Britse ponden voor usd”. Dit werkt voor valuta’s en andere soorten eenheden.

Cortana kunnen vluchten via het vluchtnummer en pakketten met behulp van hun volgnummers volgen. Je hoeft enkel een vlucht of pakket tracking nummer in het Cortana zoekvak – je kon gewoon kopiëren en plakken – om de huidige status te bekijken.

Cortana maakt gebruik van Bing om directe antwoorden op veelgestelde vragen. Dit is vergelijkbaar met Google Knowledge Graph. Bijvoorbeeld, kunt u vragen als “Wat is het hoogste gebouw in de wereld?” Of “Wie is de president van de Verenigde Staten?” Om onmiddellijk een antwoord vragen.

Gebruik Cortana om snel te controleren van het weer op verschillende locaties. “Weather” toont u het weer op uw huidige locatie, terwijl “weer [locatie]” toont u het weer in een andere stad.

Cortana kan reageren met aanwijzingen, ook. Vraag voor “routebeschrijving naar [locatie]” en Cortana zal de meegeleverde Windows 10 Maps app met routebeschrijving naar uw locatie naar keuze te openen.

Cortana ondersteunt ook alarmen, niet alleen herinneringen. Vraag Cortana aan “alarm in te stellen voor [tijd]” en het zal een alarm voor u te creëren. Het alarm wordt hier opgeslagen in het Alarm & Klok-app, waar u uw alarmen kunnen beheren.

Cortana kunnen programma’s starten voor u. Zeg gewoon “Launch [programmanaam].” Als je de “Hey Cortana” voice snelkoppeling ingeschakeld, betekent dit dat u kunt gewoon zeggen: “Hé Cortana, start Google Chrome ‘op uw pc en het zal automatisch dat de app te openen.

Cortana kunt e-mails met behulp van de ingebouwde Mail app en de accounts die u daar hebt geconfigureerd te sturen. Zeg gewoon “e-mail verzenden” om te beginnen, of zeg iets meer specifieke zoals “E-mail verzenden naar Pete ‘als dat een persoon in uw contacten.

Cortana kunt ook agenda-events. Net iets zeggen als ‘add vergadering op donderdag 02:00 naar agenda “en Cortana zal automatisch in de door u verstrekte gegevens in te vullen. U kunt ook gewoon beginnen met “add ontmoeten” en Cortana zal vragen voor meer details.

Net als Siri, kan Cortana “chat” over dingen en te reageren op domme vragen met pittige antwoorden. Stel Cortana een vraag als “Waar is Clippy?” Of zelfs een instructie als “Vertel me een verhaal,” “Vertel me een grap,” “Zing me een lied,” of geef “Verras me!”

Vraag Cortana voor “help” en je krijgt een lijst van dingen die je kunt doen met Cortana te zien. Dit zal u een meer volledige lijst.

Je een aantal andere opties die we hebben hier niet een lijst te vinden. Zo kan Cortana muziek afspelen, bekijken sportuitslagen en bieden voorspellingen, en bieden een woordenboek definities en vertalingen voor woorden. Microsoft zal waarschijnlijk worden het toevoegen van nieuwe functies om Cortana en verbetering van de bestaande in de gratis updates voor de toekomst.

Microsoft is momenteel brengt Cortana naar Android en iPhone. Wanneer de Cortana apps lanceren voor deze andere mobiele platformen, zult u in staat om Cortana te gebruiken op niet-Windows-smartphones, ook. Dit betekent dat herinneringen en andere Cortana functies zal je overal volgen, ook.

Cortana is een van Windows 10 het meest zichtbare nieuwe functies. virtuele assistent Microsoft maakt de sprong van Windows Phone naar het bureaublad, en er is veel dat je kunt doen. Het is niet alleen een stem assistent ofwel – u kunt ook opdrachten en vragen

Leuk om te zien wat Cortana kan doen. Ik heb het niet aan als gevolg van de verplichting om bepaalde gegevens naar Microsoft te sturen, dus ik ben niet in staat om het te proberen geweest.

U kunt ervoor zorgen Cortana gebruik maken van Google in plaats – of een andere zoekmachine, zoals DuckDuckGo of Yahoo! – met de Chrometana extensie voor Google Chrome. Wanneer Cortana stuurt Google Chrome een Bing pagina met zoekresultaten, zal Chrometana automatisch wordt omgeleid die zoeken naar Google of uw zoekmachine naar keuze, waardoor Cortana naar Google zoekopdrachten uit te voeren.

Deze mogelijkheid is ingebouwd in Firefox 40. Wanneer Firefox 40 is ingesteld als de standaard browser, zal het herschrijven van de Bing zoekt van Cortana om de standaard Firefox search engine gebruiken (tenzij de standaard zoekmachine Bing is natuurlijk).

Google en Yahoo zijn net zo slecht als Microsoft. Ze zijn allemaal te verzamelen gegevens en JMHO maar Google is het ergste. Ik gebruik DuckDuckGo deze dagen als ze hun gebruikers te volgen. BTW Ed Bott houdt van Cortana, maar ik niet. Ik zal mijn huis, mijn eten, enz. Gewoon niet mijn gegevens delen.

En natuurlijk de 11e wat je kunt doen is het uitschakelen !!

Ik gebruikte het voor een tijdje. Later, toen ik drukte “beheren wat Cortana weet over mij”, en toonde de informatie in mijn browser. Ik viel bijna flauw. Het is permanent uit nu.

Running definitieve versie van Windows 10 “Apocalyps”. Ik probeer om Cortana van mijn computer verwijderen, omdat (a) het is een privacy zuigen en (b) lijkt het een hoax te zijn – het is nog nooit gesproken of iets gedaan, behalve directe mij naar Bing (! Zelfs Hi Cortana gaat naar Bing) . Ook kan iemand mij vertellen of de zoekfunctie is gebonden aan Cortana? Het kan niets vinden, zelfs zelf. Ik creërde een test document genaamd HIER STOMME en zet het op het bureaublad en het was niet in staat om te vinden dat.

Heeft iemand had deze ervaring? Het lijkt een grap programma. Kan volledig worden verwijderd? Velen van ons in de IT geloven dat het kan in feite een soort van Microsoft malware zijn.

Bedankt

Chibo

Ik probeer om Cortana van mijn computer verwijderen, omdat (a) het is een privacy zuigen

U kunt eenvoudig Cortana dan uitschakelen in het menu Instellingen app.Go om Privacy -> Spraak, inkten, en typen en klik op “Stop Getting to Know Me” en dit zal geen informatie naar Microsoft wordt verzonden uit te schakelen en uit te schakelen Cortana.You niet kunt verwijderen Corana uit Windows 10.It is een System App dat kan niet removed.It verschijnt zelfs met Corana uitgeschakeld, is het zoekfuncties voor opgenomen in het menu Start, zodat je zou verliezen Startmenu zoeken als je het zou kunnen verwijderen.

(B) lijkt het een hoax te zijn – het is nog nooit gesproken of iets gedaan, behalve directe mij naar Bing (zelfs Hi Cortana gaat naar Bing!). Ook kan iemand mij vertellen of de zoekfunctie is gebonden aan Cortana? Het kan niets vinden, zelfs zelf. Ik creërde een test document genaamd HIER STOMME en zet het op het bureaublad en het was niet in staat om te vinden dat. Bedankt

Cortana is niet een hoax, een grap of malware.It is gewoon een zoekprogramma met de mogelijkheid om zoekopdrachten via Voice doen samen met een aantal andere dingen, zoals het instellen van herinneringen, het bijhouden van vluchten, identifing songs, etc.It heeft meer gegevens verzamelen dan velen zouden willen voor een aantal functies, maar ik denk dat dat normaal is voor een app als deze als ik denk dat Google’s Voice Recognition en Apple’s Voice Recognition (Siri) ook soortgelijke gegevens te verzamelen.

Ik probeerde Corana mezelf en het lijkt erop dat de spraakherkenning is niet geweldig voor mij, het leek ook om problemen uitzoeken dat ik Corana.Windows zeggen 10 deed zeggen dat mijn Laptop microfoon kan niet goed werken met Corana toen ik me omdraaide het op hebben .Houden ervan Google’s Voice Recognition op Android-apparaten als de spraakherkenning niet iets als een opdracht wordt herkend (zoals track een vlucht of een herinnering), het gewoon doet een web search.Usually als je niet een opdracht zeggen dan je wilt een zoekopdracht op internet, maar als je zegt een opdracht dan kan het zijn annoying.There heb een paar keer met Google’s Voice Recognition dat het niet krijgen wat ik zei was en net zocht voor wat het dacht ik zei.

Ik heb online gelezen dat sommige mensen moeite hebben met Apple’s Voice Recognition (Siri) too.It is gewoon de manier waarop de huidige Voice Recognition-technologie is, is het zeer moeilijk om computers te krijgen op wat mensen zeggen en wat ze bedoelen begrijpen door één it.It’s van de vele problemen met het maken van kunstmatige intelligentie.

@Chibo

Gewoon uitschakelen Cortana Omwille van veiligheidsredenen @ jd2066 zei boven en gebruiken IExplore 11 als de machine standaard zoekmachine.

Als u probeert om Cortana te verwijderen; je zult uiteindelijk de vernietiging van de O / S installatie zoals het programma diep is geïntegreerd in de Windows 10-kader.

Als u probeert om Cortana te verwijderen; je zult uiteindelijk de vernietiging van de O / S installatie zoals het programma diep is geïntegreerd in de Windows 10-kader.

Nou, Cortana is geïntegreerd in veel Windows 10 Apps die zou breken als Cortana werd verwijderd, maar ik denk niet dat het zou de OS installastion vernietigen.

Zonder nog meer testen, kan ik niet met zekerheid zeggen, maar tijdelijk verwijderen van de map Cortana installatie leek gewoon breken de zoektocht menu Start en de taakbalk search.Note: Ik zou niet aanraden iemand anders te proberen dat, tenzij ze zijn comfortabel te maken met de instabiliteit / brakage en mogelijke OS opnieuw te installeren die wordt geleverd met rommelen met systeembestanden.

@ jd2066

Ik zou niet comfortabel met iemand voelen, maar probeer je een Window’s Component verwijderen.

Er is niemand op dit forum meer vertrouwd dan u met de manier waarop Windows is ingebouwd.

Dank aan allen voor snelle antwoorden. Na het lezen van uw zeer deskundig berichten i.rolled terug my.machines naar Windows 7 … en zal hangen zo lang als ik kan. Ik weet dat Cortana is geweldig op Windows-telefoons. I.should zijn op hun hoede zijn wanneer Windows 10 gratis was. Tussen de gedwongen en nu blind updates … wie heeft to.know wat een update doet? … En de “al uw informatie maakt deel uit van ons” Ik ben in een wanhopige race om mezelf te onderwijzen over een nieuw os hoewel ik vrees het is niet mogelijk om efficiënt te functioneren zonder microsoft. Je was een miljoen keer meer behulpzaam than.the Microsoft techbots en deze site is zo behulpzaam. Ik kom hier gewoon in mijn Windows 7 grot ….

De Engels gemeente Redditch begon de productie van naalden in de Middeleeuwen en op de piek van de productie was de productie 90 procent van de naalden in de wereld.