30 manieren om uw Windows-computer 10 telefoons thuisbasis van microsoft

Windows 10-telefoons thuis meer dan enige andere versie van Windows voordat het. Samen met Windows 10, Microsoft heeft een nieuwe privacy-beleid en diensten overeenkomst die 45 pagina’s van juridisch jargon. Als Google deze schreef, zou Microsoft zeggen dat je zijn “Scroogled.”

Leuk of niet, Microsoft is hier niet alleen. Wat Windows 10 doet is gebruikelijk en normaal geworden op internet, Android, iOS en andere moderne platformen. Microsoft is stofzuigen-up van alle gegevens die het kan krijgen om beter te richten advertenties, het besturingssysteem personaliseren, en de bijbehorende software en diensten te verbeteren.

Noot van de redactie: bijna alles is terug te sturen gegevens naar ergens – bijvoorbeeld als u gebruik maakt van Chrome, alles wat je zoeken is naar Google verzonden. Ad netwerken bijhouden u op elke website (inclusief deze). Facebook en Amazon hebben ad-systemen die grenzen aan griezelig. We zijn niet per se veroordelen Microsoft met dit artikel, maar met alle recente belangstelling voor de persoonlijke levenssfeer en Windows 10, hebben we besloten om een ​​lijst van alle dingen die worden weer in Windows 10 gezonden te bouwen en te laten beslissen wat je denkt.

Je kunt eigenlijk veranderen veel van deze opties direct na de installatie als u “Instellingen aanpassen” in plaats van “Use express instellingen.” Echter, de meeste mensen waarschijnlijk klik dwars door en gebruik de uitdrukkelijke instellingen. Dit activeert veel functies die gegevens met Microsoft te delen.

U zult veel van deze functies onder Privacy in de nieuwe instellingen app te vinden. (Klik op de knop Start, klik op Instellingen en selecteer Privacy.) Een aantal van de opties hier gewoon te controleren welke apps toegang hebben tot verschillende data – bijvoorbeeld, welke apps kan je webcam besturen. Anderen kunt u het hele systeem privacy-opties in te stellen.

Onder Algemeen, vind je

U ziet een “mijn reclame en andere personalisatie info Beheer Microsoft” link onderaan hier. Klik erop en klik dan op ‘gepersonaliseerde advertentie voorkeuren “op de webpagina die verschijnt. U kunt ook toegang krijgen tot deze pagina op https://choice.microsoft.com/en-us/opt-out.

De locatie scherm activeert locatiediensten. Dit is niet vermeld op het venster Locatie-instellingen zelf, maar de aangepaste setup-scherm staten dit zal ook “send Microsoft en vertrouwde partners sommige locatiegegevens op locatie diensten te verbeteren.”

De “, inkten, en het typen Speech” sectie behandelt een verrassende hoeveelheid data

De instelling “Terugkoppeling & diagnostics” heeft een verrassende keuze. Wat is vooral verrassend is, is Windows 10 zal niet daadwerkelijk laat je deze optie uit te schakelen.

Uiteraard, als je Microsoft’s ingebouwde Cortana assistent gebruiken, Cortana vergt veel van uw informatie om te functioneren.

Dit deel draagt ​​naar voren vanuit Windows 8.1. Als u een nieuw apparaat te kopen en het heeft de benodigde hardware – zoals de meeste nieuwe Windows 8.1 en 10 apparaten te doen – “. Apparaat encryption” het wordt automatisch versleuteld met BitLocker-zoals encryptie bekend als

U kunt dit voorkomen door niet in te loggen met een Microsoft-account, maar dan is uw apparaat zal niet worden versleuteld at all. Als je liever niet doet, kunt u upgraden naar een Professional versie van Windows en gebruik de standaard BitLocker-functie. BitLocker zal vragen of u wilt uw herstel sleutel met Microsoft in bewaring te slaan, maar dat is optioneel. U kunt deze toetsen op https://onedrive.live.com/recoverykey vinden.

Windows 10 bevat de Windows Defender antivirus, en het is mogelijk direct uit de doos. Dit is de opvolger van de Microsoft Security Essentials antivirus die gratis beschikbaar op Windows 7. Instellingen onder Update & security beschikbaar was voor deze zijn> Windows Defender in de Instellingen-app. Windows Defender wordt automatisch in staat real-time bescherming. Zelfs als je het uit te schakelen, het is maar tijdelijk – het zal die real-time antivirusbescherming weer in te schakelen later. De enige echte manier om het uit te schakelen is om een ​​derde partij antivirus te installeren. Windows Defender kan niet worden uitgevoerd als een andere antivirus draait.

Windows 10 bevat ook de SmartScreen-filter geïntroduceerd in Windows 8. Als u uitvoeren van een applicatie gedownload van het internet, SmartScreen controleert met de servers van Microsoft om de reputatie van die aanvraag te controleren. Als het een bekende-goede applicatie, zal Windows 10 normaal lopen. als het een bekende-slechte toepassing, zal Windows 10 blokkeren. Als het onbekende, zal Windows 10 een waarschuwing en krijg je toestemming voordat u het.

SmartScreen en Cortana zijn ook onderdeel van Microsoft Edge, Windows 10’s nieuwe webbrowser. U vindt de privacy verwante opties onder het menu in Edge – selecteer Instellingen en selecteer vervolgens “Bekijk geavanceerde instellingen.”

Als u kiest voor andere soorten gegevens in Edge op te slaan, zal het online worden gesynchroniseerd met uw Microsoft-account.

Internet Explorer is nog steeds rond, maar het is niet de standaard browser.

Windows 10 raadt u zich aanmeldt met een Microsoft-account, net als Windows 8. Zo kunt u in te loggen met hetzelfde account dat u gebruikt voor andere Microsoft-diensten, zoals Outlook.com, Office 365, Microsoft Onedrive, Skype, MSN, en andere diensten. Dit maakt ook een heleboel online features in Windows 10, zoals toegang tot de Windows Store en vele inclusief apps die een Microsoft-account, Microsoft Onedrive toegang tot bestanden in File Explorer, en diverse sync functies vereisen. U kunt kiezen voor een lokale gebruikersaccount gebruiken als u verkiest.

Als Microsoft zegt: “Als je bent aangemeld bij uw Microsoft-account, Microsoft diensten zoals Bing, MSN, en Cortana om jouw ervaring.”

Hoewel het technisch gezien niet “naar huis bellen,” Windows Update gebruikt uw upload bandbreedte standaard Windows-updates aan andere gebruikers uploaden. Het is een beetje zoals BitTorrent, en vergelijkbaar met hoe Blizzard’s Battle.net downloader distribueert game-updates. Deze instellingen kunnen worden gecontroleerd onder Instellingen> Bijwerken en beveiliging> Windows Update> Geavanceerde opties> Kies hoe updates worden geleverd. U kunt alleen Windows-updates delen met pc’s te maken op uw lokale netwerk, niet het hele internet.

De Wi-Fi-sense functie is standaard ingeschakeld, en het zal automatisch verbinding met voorgesteld openen hotspots en netwerken uw Outlook.com, Skype en Facebook-contacten met u hebben gedeeld.

Dit is slechts een conservatieve lijst, en waarschijnlijk is niet compleet. Er zijn vele andere manieren om Windows 10 aantoonbaar telefoons thuis. Windows 10 omvat apps voor diverse Microsoft-services: Cortana, Bing, Outlook.com, Microsoft Onedrive, Groove Music, MSN, en Xbox. Elk van deze diensten kan zijn eigen privacy beleid en opslaan van gegevens over u op een andere plaats als je ze gebruikt.

En, nogmaals, dit is niet ongebruikelijk in deze dag en leeftijd. Of je houdt ervan of je haat het – in feite, het is meer alsof je onverschillig zijn voor deze of haat het – veel besturingssystemen en diensten functioneren nu op deze manier. Wat is hier nieuw is Windows springt aan boord. Veel van deze functies waren al aanwezig in Windows 8 en 8.1, ook.

Maar Microsoft kan zeker doen een betere baan van het zetten van deze opties in één enkele plaats en beter uit te leggen hen, dat wel. Ze zijn verspreid niet aan de overkant van Windows 10-interface, maar in een verscheidenheid van de verschillende Microsoft-websites.

Hier zijn een paar manieren waarop Microsoft naar huis bellen. Zoek uw harde schijf voor * .etl bestanden, Event Trace Logs. Er zijn veel van hen. Sommige kunnen worden gewist sommige niet. Ze kunnen worden bekeken met Event Viewer, maar er is niet veel informatie over de manier waarop Windows maakt the.ETL bestanden, of hoe ze worden gebruikt.

Een andere manier waarop Microsoft noemt huis is met de nieuwe Media Creation Utility dat zogenaamd maakt het krijgen van een ‘officiële’ Windows 10 ISO gemakkelijk. En het doet, maar samen met het maken van de ISO van een ESD-bestand het doet nog veel meer. Twee mappen aangemaakt, $ WINDOWS. ~ BT en $ Windows. ~ WS. Binnen elk van deze mappen is een Sources \ Panther. Neem een ​​kijkje op de setupact.log bestand in de Panther sub-directroy. Waarschijnlijk meer informatie daar dan je zou denken dat een “Media Creation Utility” nodig zou kunnen hebben. En aan het einde van het bestand zijn er de volgende lijnen: 2015/07/30 17:43:45, Info Launching C:. \ $ Windows ~ WS \ Sources \ DiagTrackRunner.exe / UploadEtlFilesOnly ** 2015/07/30 17 : 44: 19, Info Exit code van C:. \ $ Windows ~ WS \ Sources \ DiagTrackRunner.exe / UploadEtlFilesOnly: 0 ** 2015/07/30 bestanden 17:44:19, Info ** uploaden met succes, zodat we kunnen verwijderen alle ETL-bestanden. **** 2015/07/30 17:44:19, Info SP Closing Panther Logging **

Er is veel meer specifieke informatie in deze bestanden. Ik laat het aan de jongens op HTG een artikel misschien doen over wat ze allemaal doen.

panther.png749x187 18.1 KB

@ajk te ontdoen van die na een succesvolle installatie !!!!

“Laten beslissen wat je denkt”. Ik denk dat Microsoft een lijn hier heeft overschreden en creëerde de meest uitgebreide digitale surveillance systeem dat we hebben gezien tot nu toe. Overal waar de klant privacy is belangrijk – banking, advocatenkantoren, medische – om er maar een paar te noemen, moet voorkomen dat Windows 10. Windows is niet alleen een persoonlijk gebruik OS. Het is een monopolie OS, zich op in het bedrijfsleven, scholen, woningen voor het daadwerkelijk krijgen van s ** t gedaan.

Er is een groot verschil tussen het krijgen van overvallen op straat (internet) en het toestaan ​​van een overvaller in uw huis (lokale Operating System). Als ik op straat, kon ik een aantal persoonlijke oplossingen voor zelfverdediging (Ad-Blokkers, verschillende plug-ins, versleutelde VPN, firewall / MITM, het vermijden van bepaalde sites, etc) te gebruiken. Niet veel kan ik doen als ik gegijzeld in mijn eigen huis of bedrijf, behalve voor het wegwerken van de dader. Dat is waar mijn denken nu is.

@ Chris Hoffman: Ik heb uw werk al jaren gevolgd. Ik meen mij te komen over uw naam in een paar andere sites die ik heb bezocht. Altijd geweldig schrijven. HowToGeek – ook een van de weinige sites die ik respecteer. Please … we hebben weinig (controversiële) artikelen over alternatieve OS mogelijkheden voor mensen die niet alleen waarde privacy, maar nadenken over wat Microsoft (en anderen) doen om de grens over illegale en ongrondwettelijke surveillance.

Is MacOS een alternatief? Hoe ziet hun privacy beleid te vergelijken. Ze hebben altijd tegenkomen als te geheimzinnig en elitair. Hoe zit het met Ubuntu? Ze lijken te bewegen in de richting van het zelfde soort illegale data-mining (zij het langzamer).

Als je een Linux-artikel (? Mint of andere) doen – zou graag horen over modernish compatibele hardware in aanvulling op SoftTech gebruikt om de privacy te verbeteren wanneer het raken van de straten (Internet) (excuses voor de slechte metafoor). Bedankt!

Eén ringy smerig … Twee ringy dingys … In de oude dagen iemand was altijd luisteren.

Er is gerucht dat Windows 10 wordt met dezelfde veren die een dito van Windows 8 is dat waar ??

Je kon een paar woorden te veranderen en dit hele artikel over Android. Als u begrijpt wat elk van deze functies te doen, en hoeveel van het daadwerkelijk gaat naar of wordt gebruikt door Microsoft, het is niet zo eng als het sounds.Here een registerinstelling Ik gebruik in Windows 10. Ik antivirus nooit gebruik, en niet van plan om gewoon te beginnen omdat Microsoft wil de gemiddelde gebruiker te beschermen door het maken van Windows Defender dom bewijs. Dus dit schakelt het volledig als je het laat vallen in a.reg bestand en voer het uit.

Steeg in andere site suggereert dat het mogelijk kan zijn om telemetrie en gegevensverzameling schakelen. Ik weet niet of hun idee ook echt werkt, maar de moeite waard op zoek naar … Post vanaf Winaero.com op Telemetrie uitschakelen

Dat is precies een van de redenen waarom ik niet de producten van Microsoft gebruiken. Ik denk dat is waarom ze geven de gratis updates als u Windows 7 of 8. Zij wil iedereen te volgen. Het zou me niet verbazen als ze in met de overheid en hun spionageprogramma’s. Ze zogenaamd zeiden dat ze gestopt met hun massa surveillance programma, maar dit is waarschijnlijk een andere manier voor hen om te spioneren omdat de meeste mensen Windows gebruiken. Persoonlijk gebruik ik Apple IOS producten en Linux. Ik denk dat ze veiliger om te gebruiken. in het bijzonder van gisteren howtogeek artikel praten over hoe veel meer private IOS wordt vergeleken met Android

Nog een andere verbazingwekkende en uitgebreide artikel van Chris Hoffman. De beste in zijn vakgebied en een schat voor HTG. Hoop dat hij ook worden vergoed.

Ik veronderstel dat ik zal uiteindelijk overstappen van Windows 7 tot 10, maar ik ben zeker van plan om te wachten tot het stof is neergedaald – Ik wil geen horrorverhalen eerst horen – als mijn huidige computer werkt prima. Echter, ik heb zeker dat ik heb dit artikel bladwijzer voor later use.Thanks, Chris gemaakt.

Dat was een goede kwalificatie statement over OS X, Android, Google, enz., Chris. Ja, iedereen en zijn moeder doet dit soort dingen, en het is al jaren – inderdaad Microsoft is erg, erg laat aan de partij. Er is absoluut niets in dit artikel dat een enkele, levende ziel overal moeten schrikken. Niks. Je hebt eigenlijk ondervindt veel minder privacy als je uit eten gaat en geef de ober uw credit card …

Te bellen home “betekent niet dat iemands leven wordt ‘bespioneerd’, of dat een soort van black-hat bedrieger dingen aan de hand is …; Kortom, het werkt gewoon niet wat mensen ten onrechte denken dat het betekent dat als gevolg van overdrijving en sommige gewetenloze websites willen pagina klappen te trekken.

Hoe het heet, mensen, is “marketing”, en je kunt alles van dit spul uit te schakelen, als u wilt. Dat zou om mensen te laten weten hoe ‘sneaky’ dit alles is – want het is niet sneaky helemaal. U wilt een inbreuk op de privacy te praten – het US Census is een veel grotere aanval op de persoonlijke levenssfeer dan iets in uw versie van Windows – zo heeft de Census schrikken u? Relax, mensen – het enige wat van belang is voor derden hier zijn uw uitgaven voorkeuren – lk ben een man en ik weet niet over u, maar als ik ervoor kiezen om een ​​ad-blocker van een soort te gebruiken, dan ik zou toch liever zien dat advertenties over de computer hardware ik zou eigenlijk geïnteresseerd in het kopen zijn, in tegenstelling tot advertenties voor tampons en beha’s die ik nooit kopen …! En jij?

Dus niet met behulp van een Microsoft-ID negatief gezien dit alles?

Is het mogelijk om Windows 10 te gebruiken zonder een Microsoft-ID?

Wist u dat over weten: https://msdn.microsoft.com/en-us/library/mt203634 << Opmerking: Om een ​​consistente ervaring voor Microsoft Edge gebruikers te behouden, zoeken providers kunnen alleen sjablonen voor directe zoekopdrachten vanuit de adresbalk . Suggesties van termen te zoeken worden altijd geleverd door Microsoft. Toch een andere sneaky "calling home" functie. Dit artikel is misleidend. Het geeft de verkeerde indruk van alle worden verklaard en gecontroleerd in de gebruikersinterface. 1-Is eenvoudig om te controleren of W10 houdt het verzenden van gegevens naar MS, zelfs als alle privacy-opties zijn geac- tiveerd.2-Er is geen garantie van alle privacy features die van belang zijn worden gecontroleerd door een GUI.3-Er is geen contractuele verplichting voor MS te respecteren de privacy choice.4-I is duidelijk dat MS houdt het aanbrengen van wijzigingen, wat het verzamelt, naar wat het doet met de info, en om het contract, omdat dit alleen maar is begonnen. 5 Wat echt telt is het CONTRACT. De EULA, inclusief de Microsoft Privacy Statement. Het zegt wat Microsoft gaat doen met uw informatie, en welke informatie zullen verzamelen. Vanuit juridisch oogpunt, de gebruiker geeft Microsoft onbeperkte toegang rechten op al zijn informatie en onbeperkte rechten over hoe de informatie te gebruiken. De leek kan miss worden geleid door één of andere tekst geven de valse indruk van Microsoft zijn beperkter, maar het is een zorgvuldig uitgewerkte contract, en Microsoft heeft geen contractuele beperkingen op alle. Afgezien van dat, OOK het contract een clausule die lidstaten het recht om een ​​clausule in het contract te veranderen, dus het is een blanco contract. Als we ervoor zorgen dat Windows 10 installeert alle software die door MS, zonder toestemming van de gebruiker, zonder medeweten van, controle of verwijderen van rechten, en dat MS doelbewust belemmert de gebruiker toegang tot een beschrijving van wat elke update heeft (zoek het, MS niet meer geeft een beschrijving en documentatie over wat de meeste updates te doen). Dus, Microsoft heeft het recht om niets te installeren op uw computer, met inbegrip van een geheel nieuw besturingssysteem, en een hele nieuwe contract. MS ook expliciet stelt dat het ongewenste software te verwijderen, alleen beperkt tot MS mening over wat er ongewenste software. Wat zal MS doen in uw computer in de toekomst? Welke andere privileges zal om zichzelf te geven? Dit bedrijf groeit exponentieel, dus alles wat we al weten over wat Windows of MS doet, is alleen het zaad. Het topje van de ijsberg. Door het gebruik van Windows 10 zijn we het weggeven van onze Human Right to privacy, waardoor het in de handen van een niet-gekozen corporatie, die ons "gratis" software geeft, in ruil voor onze rechten van de mens, en met de bedoeling om te controleren wat we consumeren. Dat is niet anders dan een dictatoriale communisme. Violet Jessop was een vroeg 20e-eeuwse stewardess / verpleegkundige met een bijzonder merkwaardige onderscheid: zij was op de Olympic, de Titanic, en de Britannic. Ze overleefde de botsing van de Olympische met een ander schip en het zinken van de laatste twee schepen.