4 eenvoudige manieren om op afstand af te drukken via het netwerk of internet

Printen op afstand hoeft niet moeilijk te zijn, of u wilt afdrukken op een printer in de hal of half-way over de hele wereld. We behandelen een aantal eenvoudige manieren waarop u kunt afdrukken zonder een rechtstreekse verbinding met uw printer.

We gaan richten op de makkelijkste opties hier. We zijn dekt niet het opzetten van het Internet Printing Protocol (IPP) of JetDirect en waardoor het door uw firewall of ingewikkelde Windows netwerken configuraties, omdat deze opties het best geschikt voor de IT Professional.

Zelfs als je nog wilt afdrukken, hoeft u geen aparte printer is aangesloten op elke computer in uw huis nodig hebben. Veel nieuwe printers zijn netwerk printers die verbinding kunnen maken met uw netwerk via Wi-Fi. Eenmaal aangesloten, u de juiste driver software te installeren op elke computer en alle computers kunnen afdrukken die printer via het netwerk.

In tegenstelling tot het delen van een lokale printer met Windows, hoeft u niet naar de belangrijkste computer aan laat staan ​​- zolang de printer is ingeschakeld, kunt u rechtstreeks naar het af te drukken.

Deze printers alleen kunt u afdrukken om ze via het lokale netwerk, zodat u een aantal andere trucs nodig zult hebben als je wilt afdrukken om ze via het internet.

Windows maakt het gemakkelijk om printers delen tussen computers op uw lokale netwerk. Dit is ideaal als u de lokale printer die op uw computer aangesloten via USB hebben. Zodra u het opzetten van het delen van printers, wordt de printer functioneren bijna als een netwerkprinter. Zolang de computer de printer is aangesloten op is ingeschakeld, kan elke andere gemachtigde computer op het netwerk afdrukken.

De eenvoudigste manier om dit te doen op Windows 7 of Windows 8 is voor de functie Homegroup. Gewoon het opzetten van een Homegroup en vink de optie Printers op uw aangesloten printers te delen. Doe mee met je andere computers om de Homegroup en ze ziet de netwerkprinter verschijnen in hun lijst met beschikbare printers, ervan uitgaande dat de computer het delen van de printer is online.

Net als bij standaard netwerkprinters, dit werkt alleen op het lokale netwerk. U kunt printers tussen computers die niet op dezelfde Homegroup delen, maar het is makkelijker om gewoon gebruik maken van een thuisgroep.

Google Cloud Print is Google’s remote-printoplossing. Veel nieuwe printers zijn onder andere ingebouwde ondersteuning voor Google Cloud Print. Als er een printer bevat geen Cloud Print-ondersteuning, kunt u deze beschikbaar via Google Cloud Print te maken door het opzetten van Google Cloud Print in Google Chrome.

Zodra een printer is geconfigureerd om te werken met Google Cloud Print, het is gekoppeld aan uw Google-account. Vervolgens kunt u op afstand toegang tot de printer met uw Google-accountgegevens. U kunt ook delen een van uw printers met een andere Google-account, zodat u kunt toestaan ​​dat andere mensen op afstand af te drukken op uw computer net zo gemakkelijk als u een bestand met hen waren delen via Google Drive.

Tot voor kort, heeft Google Cloud Print een beetje een novelty geweest. Google Chrome bevat ondersteuning voor Cloud Print, en u kunt Cloud Print apps op iOS en Android te gebruiken om op afstand af te drukken naar Cloud Print printers. Echter, Google lanceerde onlangs een Google Cloud Printer service voor het Windows-bureaublad. Installeer het en Google Cloud Print zal beschikbaar zijn in de standaard print dialoog, dus kunt u op afstand afdrukken naar Cloud Print printers van Microsoft Office of elke andere desktop-app.

Voor het afdrukken via het internet, Google Cloud Print biedt de meest gepolijste ervaring en de meest eenvoudige installatieprocedure voor de gemiddelde gebruiker.

Als u wilt toegang tot standaard netwerkprinters of printers gedeeld via Windows netwerken als je uit de buurt van het lokale netwerk bent, kunt u een Virtual Private Network of VPN gebruiken. Verbinding maken met een VPN en uw computer zal een veilige tunnel naar de VPN-server te maken op het externe netwerk. Al uw verkeer zal worden verzonden over deze tunnel, zodat uw computer zal gedragen alsof het is aangesloten op het externe netwerk. Dit betekent dat lokaal gedeeld printers en andere netwerkbronnen zoals bestandsshares Windows, toegankelijk is.

Zodra uw computer is aangesloten op het VPN, wordt de printer beschikbaar zijn en u kunt afdrukken om het net alsof je op hetzelfde lokale netwerk. Veel bedrijven netwerken opzetten van VPN’s, zodat hun werknemers op afstand kan verbinding maken met het bedrijfsnetwerk, zodat u wellicht al in staat zijn om dit te doen met uw bestaande VPN-verbinding.

Het opzetten van je eigen VPN is ingewikkelder dan het gebruik van Google Cloud Print, maar het kan worden gedaan. Windows bevat verborgen ondersteuning voor het opzetten van een VPN-server. Hosting van uw eigen VPN-server is niet ideaal voor de veiligheid – het is makkelijker om gewoon gebruik maken van Google Cloud Print als u niet wilt zo veel zorgen te maken over de veiligheid.

Er is een grote verscheidenheid van andere manieren om op afstand afdrukken. Zo kunnen sommige netwerkprinters documenten kunnen nemen op een e-mailadres en automatisch alle documenten die aankomen op dat adres afgedrukt. Sommigen kunnen werken met Bluetooth of Apple’s AirPrint om afdruktaken draadloos te accepteren.

Afbeelding Credit: Jemimus op Flickr

Het duurt bijna anderhalf uur voor een datatransmissie van het ruimtevaartuig Voyager 1, nu meer dan 11 miljard mijl afstand, om de aarde te bereiken.