48 jaar van de maan foto’s

In de afgelopen 48 jaar hebben we uit korrelige foto’s gegaan om scherpe kiekjes van het maanoppervlak scheermes. Bekijk deze slideshow aan de toename van de kwaliteit door de jaren heen te zien.

Meer dan bij Mashable ze hebben afgerond 13 foto’s die variëren van de vroege jaren 1960 “Yup, dat is de maan alright” kwaliteit tot 2010-tijdperk scherpte “Hey, kunt u de spullen die we achter zien”.

48 Years of Inspiring Moon Fotografie [Mashable]

Terwijl de vroege jaren 1960 Ranger, Surveyor en Lunar Orbiter beelden waren vrij lage resolutie (analoge signalen via de radio terug naar de aarde) Ik ben het oneens met de stelling dat de resolutie is verbeterd in de tijd.

Het Apollo-missies landing had hoge kwaliteit Hasselblad-camera’s. Terwijl de film snelheid zo hoog als de huidige camera’s was niet er was veel licht beschikbaar is overdag op de maan. De originele beelden van Apollos 11, 12, 14, 15, 16, en 17 zijn absoluut geweldig, vooral Apollo 16.

Zeker Apollo 11 is de meest bekende en verspreid als gevolg van de roem van de missie, maar een aantal van de beste foto’s werden genomen op de latere missies. Medium resolutie digitale scans niet de foto’s recht te doen. Er zijn fatsoenlijke resolutie scans beschikbaar als je naar de moeite om ze te vinden.

Een van de meest spannende gebeurtenissen in mijn leven zat in de woonkamer van de persoon die fotografie geleerd om de astronauten en het bekijken van de eerste generatie kopieën van de film rollen op een lichte tafel.

Een van de meest spannende gebeurtenissen in mijn leven was met mijn datum prom night in 1985

@r lol; @phil, wat zei de man tegen je gezegd?

Waar het gaat om de crators en andere pockmarks, ik voel dat de Maan had ieder van hen komen. Ik bedoel, wat is een gladde ronde bal van rock goed voor eigenlijk? Niks! Als je gewoon gaan zitten en kijken saai en onopvallend, je gaat om je kont geschopt door een aantal kosmische projectiel of andere.

Er is nog nooit een punt in de Amerikaanse geschiedenis, waar meer dan 6 huidige en voormalige presidenten in leven zijn geweest op hetzelfde moment geweest.