7 zoektips u waarschijnlijk weet niet over

Er gaat geen dag voorbij zonder dat het doen van een online zoeken. U weet wellicht van eenvoudig zoeken operatoren zoals AND, OR, enzovoort, maar een toenemend aantal web-applicaties te ondersteunen nog meer trefwoorden die je helpen fine-tunen van uw zoektocht naar de kern. Hier zijn een aantal je misschien nog nooit van gehoord hebben.

Dit is een gast bericht door Shankar Ganesh

De kans is groot dat je nog nooit gehoord van Google’s ROND (n) zoeken operator. Met behulp van de ROND (n) operator, kunt u de afstand tussen twee zoektermen opgeven.

Bijvoorbeeld, op zoek naar obama ROND (5) osama zal alleen die webpagina’s die deze beide termen op een afstand van vijf woorden bevatten. Kan handig zijn als u op zoek bent naar de naam aliassen, onder andere dingen. Als je geïnteresseerd bent, check out deze lijst die relatief minder bekende Google search operators.

Starring e-mails is een onmisbare functie in Gmail en je hebt waarschijnlijk ingeschakeld Superstars labs addon. Deze functie geeft u extra ster pictogrammen om uw berichten te markeren zodat u belangrijke e-mails kunnen differentiëren.

Wat veel mensen niet weten is dat u kunt zoeken en vinden berichten die zijn gemarkeerd door een specifieke ster. Bijvoorbeeld, heeft: blue-info zal de zoekresultaten beperken tot die e-mails die zijn gemarkeerd met een blauwe info ster en anderen niet.

Hier zijn andere zoekmachines operators die u kunt gebruiken om e-mails super-ster in Gmail vinden

heeft: geel-ster (of l: ^ ss_sy), heeft: blue-ster (of l: ^ ss_sb), heeft: rood-ster (of l: ^ ss_sr), heeft: oranje-ster (of l: ^ ss_so ), heeft: groen-ster (of l: ^ ss_sg), heeft: paars-ster (of l: ^ ss_sp), heeft: rood-bang (of l: ^ ss_cr), heeft: geel-bang (of l: ^ ss_cy), heeft: blue-info (of l: ^ ss_cb), heeft: oranje-aanhalingsteken (of l: ^ ss_co), heeft: groen-check (of l: ^ ss_cg), heeft: paars-vraag (of l: ^ ss_cp)

Je moet echt de Google Operating System blog bedanken voor het brengen van deze aan het licht.

Gmail zoeken een veel te wensen over laat gewoon. Tenminste, in termen van snelheid. Het is vrij traag, vooral als je hebt gearchiveerd tal van berichten in uw Gmail-account. Voer CloudMagic – een addon voor Firefox en Chrome, dat een instant zoekbalk om Gmail toevoegt.

Geef je Gmail-account referenties (maak je geen zorgen, ze zijn lokaal opgeslagen) en klik vervolgens op Ctrl + / om de focus op de CloudMagic zoekbalk te zetten. Beginnen met typen. Bijpassende e-mails verschijnen direct terwijl u typt. Als je leven en sterven door Gmail, moet je hebt CloudMagic geïnstalleerd. Geen excuus!

Google kunt u de imagesize operator gebruiken om een ​​resolutie voor het zoekresultaten te specificeren. Je zou deze operator hebben gebruikt om te zoeken naar wallpapers die uw schermresolutie te voldoen. Bijvoorbeeld, op zoek naar [natuur imagesize: 1366 × 768] zal foto’s die van die grootte terug te keren.

Bing doet het beter in deze arena. Gewoon een bezoek bing.com/images, typ uw zoekterm in en kiezen Maat> Wallpapers uit het linkerpaneel. Bing zal nu foto’s die overeenkomen met uw schermresolutie te tonen. Je hoeft niet expliciet het. Een waarschuwing: het werkt niet als je twee monitoren. Hat tip: Labnol.

Als u een Evernote junkie bent, de kans groot dat je het gebruikt om spullen te dumpen uit een veelheid aan toepassingen. Wat als je wilt zoekopdrachten om notities te beperken van een bepaalde bron? Het is gemakkelijk, dankzij de ingebouwde source operator.

Bijvoorbeeld, bron:. Mobiele * komt overeen met aantekeningen die zijn gemaakt in een mobiele client en de bron. Ms.app * komt overeen met noten die in Evernote werden geplakt uit een Microsoft applicatie zoals Word, Excel, enz. Controleer meer geavanceerde Evernote zoeken parameters hier.

Deelt u een dozijn links op Twitter en Facebook elke week en vind het vrij moeilijk te traceren en vinden dat met name artikel dat u zelfs een week geleden gedeeld? Trunk.ly kan u helpen een schakel in een paar seconden te vinden.

Ga naar www.trunk.ly en sluit uw Facebook en Twitter accounts. De app vervolgens indexeert de links die u hebt gedeeld en maakt ze allemaal doorzoekbaar. Je hoeft niet je haar te trekken om dat artikel dat u enige tijd geleden deelde vinden – typ je gewoon een paar woorden die u onthouden over het en Trunk.ly zal brengen in enkele seconden.

Er is ondersteuning voor Delicious, Instapaper, RSS-feeds, Pinboard dan alleen Twitter en Facebook. Als je een social media junkie, moet u zeker een Trunk.ly account.

De standaard zoekfunctie van Windows is vrij goed in het vinden van uw rommelige bestanden over partities. Je zou vaak gebruiken om zoekopdrachten te doen als je vaak vergeet waar u uw bestanden op te slaan. Wat als je wilt zoekopdrachten alleen mapnamen te beperken?

Het is vrij eenvoudig, dankzij de ingebouwde natura: operator. De volgende keer dat u op zoek naar mp3 soort: map, zal Windows alleen die mappen die mp3 in hun naam hebben laten zien. Files zal niet verschijnen in de zoekresultaten, zelfs als ze bevatten mp3 in hun naam.

Ik ben Shankar. Ik ben gewoon een geek en ik deel alles wat ik weet op mijn blog, Killer Technische tips. Als u een minuut hebt, controleer mijn tips variërend van impopulaire sneltoetsen om een ​​gids over het blokkeren van Facebook. Praat met mij op Twitter!

De laatste tip van pas kan komen.

Is er een manier om de laatste tip om te zoeken naar verborgen bestanden? als soort: verborgen? Ik probeerde het en dat lijkt niet te werken, maar er moet een manier om het te doen. Iemand een idee?

@Nike

Probeer het gebruik van de opdrachtregel

c: \> dir / ah / s / b

De / ah switch maakt de dir opdracht om alleen al degenen met de verborgen attribuut lijst. De / s switch maakt het zoeken submappen. De / b verwijdert alle overbodige vloeit voort uit de opdracht dir. Als u nodig hebt om te zoeken naar een bepaalde bestandsextensie, voegt *. aan het commando. Wilt u de zoekresultaten op te slaan, kunt u het opslaan in een bestand door het toevoegen van “> bestandsnaam.txt”.

De opdracht dir is geen substituut voor een echte zoektocht, maar het werkt in een snuifje.

@Dan

Perfect! Precies wat ik zocht, bedankt!

Is er een manier om de laatste tip alleen zoeken naar lege mappen?

Dank je. Jullie zeker weet dat uw spullen!

ben je tamil ??

Goede tips jongens;. Die notatie vol slashes en> brengt het geheugen van mijn vroegere tijden in computers toen we DOS-systeem 🙂

Hallo gewoon vragen, op een bepaalde manier weet je hoe je beeld te brengen van mijn frienster rekening naar mijn computer ..?

hoe image l overdracht kan dat ik download op mijn e-mail

Goede tips, dat laatste zal vooral van pas komen! 🙂

Leuk artikel

THANX BUDDY ….

@Paul: Http://technet.microsoft.com/en-us/library/ff730953.aspx

De snelste lange afstand lopers in de wereld afkomstig uit de Keniaanse stam bekend als de Kalenjin, sinds de jaren 1980, ongeveer 40 procent van ‘s werelds top medailles voor hardlopen zijn gewonnen door leden van de stam.