8 nieuwe features in Ubuntu 12.04, precieze Pangolin

Ubuntu 12.04 is op ons. Afgezien van de gebruikelijke assortiment van bugfixes en bijgewerkte software, is Ubuntu’s Unity desktop-omgeving is gepolijst en biedt nieuwe functies en meer configuratiemogelijkheden.

Precise Pangolin bevat geen dramatische veranderingen, maar het biedt polish en verfijning – tijdens het vullen van gaten in Unity. Als een LTS (lange termijn dienst) release, zal het worden ondersteund gedurende vijf jaar op zowel desktops en servers.

Ubuntu’s nieuwe heads-up display is waarschijnlijk de meest interessante en baanbrekende functie in Precise Pangolin. Dit is het ontbrekende stukje van de puzzel Unity – global menu bar Ubuntu en automatisch verbergen van de menu’s nu zinvol. De HUD is Ubuntu’s visie van een tekst gebaseerde interface die grafische menu vervangt – maak je geen zorgen, de menu’s zijn nog steeds aanwezig. Elke applicatie die Ubuntu wereldwijde menubalk de HUD ondersteunen ondersteunt.

Om trek de HUD, drukt u op de Alt-toets in elke toepassing – of zelfs op het bureaublad. Beginnen met typen en je menu-items die overeenkomen met uw zoekterm te zien.

Het selecteren van een menu-item met de muis – of door het indrukken van de pijltjestoetsen en de Enter-toets – is hetzelfde als het erop te klikken in het menu. De search-based interface helpt te voorkomen dat het graven door de menu’s als je niet weet waar een optie is.

De Zeitgeist motor is geïntegreerd in Ubuntu sinds 11.04. Het is ook wel bekend als de activiteit log – het logs dingen die je doet op uw computer, inclusief bestanden die u opent, websites die u bezoekt, en mensen die je hebt gesprekken met. Deze logs worden lokaal opgeslagen en aangeboden aan andere desktop-applicaties, die ze kunnen gebruiken om uw ervaring aan te passen.

Reageren op de persoonlijke levenssfeer, Ubuntu bevat nu een paneel Privacy voor het beheer van dit gedrag. U vindt het in het venster Systeeminstellingen Ubuntu’s.

Het paneel Privacy bevat een flink aantal opties voor het beheer van dit gedrag. In aanvulling op het uitschakelen van de activiteit opname geheel, kunt u deze voor bepaalde soorten bestanden, mappen of toepassingen uit te schakelen. ofwel alles, of gewoon de geschiedenis voor een recente periode – U kunt ook handmatig de activiteit geschiedenis te verwijderen.

Ubuntu biedt nu eindelijk wat configuratieopties voor Unity out-of-the-box. U vindt deze opties in het deelvenster in het venster Systeeminstellingen te vinden.

Op het tabblad ‘Kijk, de grootte van de toepassing pictogrammen op draagraket Unity zijn nu configureerbaar – je kunt ze kleiner of groter te maken.

Op het tabblad Werking, kunt u aanpassen wanneer de eenheid zich automatisch verbergt. Het verbergt niet meer automatisch standaard, maar u kunt de functie automatisch verbergen mogelijk te maken en tweaken de gevoeligheid ervan, als je wilt.

Slechts een paar opties zijn hier blootgesteld voor het configureren van de eenheid op dit moment – hopelijk Ubuntu meer toe te voegen in toekomstige versies.

Veel meer toepassingen ondersteunen nu Unity “quicklists” -functie, met inbegrip van de Nautilus bestandsbeheerder en Rhythmbox muziekspeler. Klik met de rechtermuisknop pictogram van een toepassing op de Unity launcher en je snelkoppelingen naar veelgebruikte opties te vinden. Bijvoorbeeld, de Nautilus file manager geeft uw bladwijzers plaatsen, terwijl de Rythmbox muziekspeler biedt afspeelmogelijkheden.

Lenzen kunt u verschillende soorten zoekopdrachten uit te voeren rechtstreeks vanuit dash Unity’s en Precise Pangolin introduceert een nieuwe lens voor het zoeken van video’s. Selecteer de video-icoon aan de onderkant van het dashboard scherm en je kunt zoeken naar video’s lokaal of in een verscheidenheid van online bestemmingen, inclusief YouTube, Vimeo, en TED Talks opgeslagen. Gebruik de optie Sorteren om te zoeken naar video’s van een specifieke locatie.

De Ubuntu Software Center biedt nu gepersonaliseerde software aanbevelingen. Klik op de Turn On Aanbevelingen knop aan de onderkant van de Ubuntu Software Center aan te kunnen. Je moet inloggen met uw Ubuntu Software Center-account – dit is hetzelfde als uw Ubuntu One of Launchpad account.

Wanneer u aanbevelingen in te schakelen, zal de lijst met geïnstalleerde software periodiek worden gestuurd naar Canonical’s servers. Aanbevelingen zullen verschijnen in het Ubuntu Software Center.

Ubuntu 12.04 daalt Banshee van de standaard installatie, terug te schakelen naar Rhythmbox als de muziekspeler. Tomboy, de enige andere standaard Mono toepassing, werd ook verwijderd uit de standaard installatie – dus Mono is niet standaard aanwezig op alle. Beide applicaties zijn nog steeds beschikbaar in de Ubuntu Software Center. De Ubuntu Software Center bevat ook Gnote, een C ++ haven van Tomboy standaard geïnstalleerd op Fedora.

Ubuntu One, Ubuntu’s cloud storage service, heeft een vernieuwde interface in Precise Pangolin. Interessant genoeg, de nieuwe interface maakt gebruik van de QT toolkit (gebruikt in KDE). De QT-gebaseerde interface vervangt de oude, die dezelfde GTK + toolkit gebruikt in GNOME, Unity gebruikt, en elders op de Ubuntu desktop.

Hebben we een interessante feature missen? Plaats een reactie en laat het ons weten.

Er is een lichte fout-Ubuntu 12.04 LTS wordt ondersteund voor 5 jaar op zowel de desktop en server edition- ondersteuning eindigt in 2017 voor beide;. Hoe dan ook, een uitstekend artikel en een uitstekende locatie. Ga zo door

Mijn internet is erg traag en het duurt een lange tijd om Ubuntu te upgraden. Is het de moeite waard of kan ik houden 11.10 voor een tijdje langer voordat ik het gevoel dat upgraden?

Ok, dus dat zijn de GUI veranderingen.

Hoe zit het met niet-GUI veranderingen;? Kernel beschikt;? Is de server verschillend van 10.04 server? De upgrade waard;? Hoe zit het met standaard ondersteuning van virtualisatie?

Ik krijg dat de meeste mensen niet geïnteresseerd zijn in dit soort dingen, de voorkeur aan point-n-click.

En de belangrijkste vraag is … hebben ze eindelijk stoppen met duwen nano en maak vim de standaard editor weer?

Ik hou van nano. Wat is er mis met nano.

Ik gebruik een Nvidia 128mb kaart (de enige die zou werken in 11.10) in mijn dual monitor opstelling. Constante hoofdpijn omdat de eigen hardware probleem. Alle gegaan in 12.04. Geen proprietary hardware en het menu scherm zet het allemaal voor beide monitoren. Slick!

Goed artikel. Unity was geen succes op het eerste, maar het lijkt erop dat ze die hindernis nu kan hebben gekruist

Ik installeerde Ubuntu 12.04 gisteren en ik helpen op een probleem nodig. Ik moet weten hoe om verbinding met het internet met mijn Huawei E1762 modem. Ik heb al mijn netwerk geconfigureerd en geïnstalleerd usb_modeswitch. Nu, ik moet weten wat te doen. Ik probeerde een aantal methoden, maar werkte niet. Ik ben newbie op Linux, zodat iedereen kan in eenvoudige bewoordingen uit te leggen.

Hey Chris, vanaf 12.04, alle LTS versies van Ubuntu krijgt 5 jaar ondersteuning voor zowel Desktop en Server edities.

Is Unity de enige beschikbare gebruikersinterface of is het mogelijk om terug te keren naar de oude stand-by van de GNOME desktop?

Ook, hoe is Wi-Fi ondersteuning voor deze versie? Ik heb eens geprobeerd de Jolicloud vork (waarop de wi-fi werkte OOB op mijn Acer Aspire One netbook), maar hield niet van zijn iPhone-achtige interface of de afhankelijkheid van web apps versus desktop degenen. Niet te vertrouwen van het hele cloud computing ding en ik betwijfel of ik ooit zal zijn. Dit was toen Ubuntu 10.04 was de stabiele versie, is er iets veranderd wi-fi verband in de twee jaar geleden?

AAO heeft een Broadcom-kaart en mijn HP laptop, een Atheros. Van plan op het testen van een LiveCD, maar op hun hoede voor de vraag of een van deze merken werken OOB (ik ben niet erg vertrouwd met het netwerk van loops en andere “onder de motorkap” dingen van Linux-systemen).

Ik installeerde Ubuntu 11 in VirtualBox en het liep geweldig. Maar ik werd onlangs gevraagd om zowel te werken, dus ik deed;. Nu ik wou dat ik niet had. VB loopt nog steeds prima, maar nu ben ik terug naar zijn niet in staat om het venster te vergroten, wanneer ik Ubuntu 12. gebruik ik was in staat om het te veranderen naar het volledige scherm met de oude versie, maar niet de nieuwe,. Hopelijk iemand slimmer dan ik erachter er zal uitzoeken hoe om te gaan naar het volledige scherm.

@ Gast, ik lees online dat u nog steeds Gnome kunt gebruiken met deze release (alternatieve downloaden misschien …) Ik heb het niet persoonlijk geprobeerd, maar ik moedig u aan om wat meer onderzoek te doen …

Ik ben net bijgewerkt 11,10-12 en het duurde ongeveer 4 uur op mijn Road Runner-verbinding. Ik heb niet schelen, want ik deed het tijdens het tv kijken en ik heb een tweede computer om op te spelen. Het is het waard. 12 is sneller laden na de eerste twee of drie reboots. Het lanceert mijn programma’s sneller en het was compatibel met alles. Natuurlijk heb ik een upgrade en niet een nieuwe installatie. Ik stel op een duel kern laptop langs de kant van Windows 7. Ik ben erg blij met Ubuntu 12.

@rbouvet Je zou kunnen proberen het opnieuw installeren van de gast Virtualbox toevoegingen.

Ga naar Devices> Installeren Gast Aanvullingen of druk Host + D

Opgewaardeerd naar 12,04 van 11,10 in mijn laptop (HP dm4, 1024 TX). Het was glad als boter .. Moest muisklik paar keer te aanvaarden, ontkennen, en dat is het.

Alles werkt ..

Nieuwe versie is zeer zappy.

Afsluiten en Boot tijden zijn enorm verbeterd. Het is als het uitschakelen van een mobiele telefoon.

Als een newbie op Ubuntu en Linux in het algemeen, waar kan men een aantal fundamentele training en een woordenlijst vinden?

@zepe

Basis trainingen waren tl; dr voor mij omdat niemand van het was revalent mijn onmiddellijk gebruik. Dus ik ben nog aan het leren is.

Hier is wat ik deed, omdat beginnen te actief te gebruiken Ubuntu toen mijn pc had uitschakeling kwesties januari 2011

1) Als u een programma dat u vroeger kende op windows / mac nodig hebt, kijk je uit op wikipedia, gaat u naar de bodem, vinden het lijst met alternatieven. (Bijvoorbeeld: op pagina photoshop’s, scroll naar beneden om het vak in de voettekst genaamd “Raster graphics editors” en u zult alternatieven zoals GIMP, Tux Paint, en GNU Paint te zien), 2) Als er iets niet werkt, net als je kunt ‘t een bestuurder te vinden, google “[naam hardware] driver [linux distro naam] [version]” ik moest dit doen voor mijn bamboe tablet. Het duurde een beetje zoeken naar de terminal commando’s te vinden. (Die ik ze niet helemaal begreep, nu heb ik een soort van doe – (niet mijn sterkste kant)), 3) Google zoeken elk probleem die je krijgt. En dubbel controleren wat een opdracht doet alvorens het te gebruiken als iemand geeft u een antwoord out of the blue, net als een Windows-gebruiker wordt verteld om het systeem 32. (vermoedens heeft me gered van de opmaak!) Te schrappen; 4) Probeer ALLE GUI’s! (Unity / gnome3 / Gnome Classic / MATE / KDE) Totdat je degene die bij u past,. Oh en 5! Erg belangrijk! 5: Wees niet bang om het te breken. Zolang je een tweede manier om online te zoeken naar een probleem, zult u erachter te komen hoe om iets te repareren. Ik deed dit met mijn bootloader.

@Ben, Sai K

Bedankt voor me te vertellen dat – ik denk dat ze de manier veranderd waarop LTS werkt en ik heb niet gemerkt. Ik werkte op de paal.

@Gast

Als je echt wilt dat de * oude * GNOME (niet de nieuwe GNOME 3 / GNOME Shell), probeer dan MATE: http://www.howtogeek.com/110052/how-to-install-the-mate-desktop-go-back -to-gnome-2-on-ubuntu /

Het is zo goed dat je hebt gedaan met een aantal appearences, het ziet er goed uit. Ik was met behulp van Linux voor, en daarvoor ramen. maar na de installatie van Linux RedHat i Thot het is beetje moeilijk om te schrijven, maar na het installeren van ubuntu..i het gevoel dat beetje meer vertrouwd … het is vrij gemakkelijk te hanteren. maar weet je wat All good god damn beschikt evenals software zijn free..it is gewoon blazen mijn gedachten … !!: D

@TCR Solutions – een beetje van een newbie op Ubuntu, had ik een strijd om mijn dual monitor op mijn Nvidia kaart – zoals je zegt, dit keer het werkt uit de doos 🙂

@Guest – Gnome is nog steeds in er als je het wilt gebruiken, als voor de draadloze bestuurders, ook mijn Compaq laptop werkt nu out of the box

Ik installeerde 12.04 zodra het kwam. Eerder Ik had met behulp van 10.04 (en het uitproberen van andere versies en distributies). Na een tijdje kreeg ik terug bijna alle functionaliteit en het gemak van 10.04 door het installeren van MATE, maar een ding dat ik niet kan oplossen: Ik heb een 17 “Proview EM-175-monitor die 10,04 gelukkig loopt 1024 × 768 bij 85 Hz refresh maar 12.04 kan alleen werking bij 60 Hz. Op 1280 × 1024 10.04 beheert 60 Hz maar 12.04 beheert alleen 50Hz. Dus ik ben momenteel terug met 10.04 en de mogelijkheid 85Hz;. Is er een manier om de prestaties ik gebruikte om weer terug te hebben in 12.04 te krijgen,? Even ter vergelijking Windows XP beheert alles 10.04 kunt doen en 1280 × 960 @ 70 Hz en 1152 × 864 @ 75Hz maar dat is niet genoeg om me terug te gaan naar het na een paar jaar weg!

De enige sterrenbeeld vertegenwoordigd door een levenloos voorwerp is Weegschaal (de Schalen).