analyseren software EULA’s op de gemakkelijke manier

Bij het installeren van software een van de eerste dingen die je hoeft te doen is akkoord met de EULA (End-User License Agreement) … je weet wel, dat 12.000 woord kleine lettertjes die bij vrijwel elke software programma dat u installeert. Ik ben net zo schuldig als de andere 98% van de pc-gebruikers zijn die ze niet lezen, en klik dan op “I Agree” en verder langs. Voor zover ik weet dat ik misschien eens om weg te geven mijn eerste geboren!

Hoewel het nooit iets dat drastisch, zou het leuk zijn om de belangrijkste aspecten van de overeenkomst te vinden als sommige EULA’s in software zoals Microsoft, Google, Firefox en anderen opgenomen kan heel verwarrend zijn. Zelfs plezier en spelletjes software heeft een juridische EULA zoals World of Warcraft. Het team van Javacool Software (ontwikkelaars van SpywareBlaster) hebben een EULA analyzer, die ons in staat stelt om snel te controleren de kleine lettertjes en ontdekken of er ongewenst gedrag van de programma’s die we installeren gemaakt.

De installatie is eenvoudig, volg gewoon de wizard en je zal er klaar voor zijn. De belangrijkste GUI is de plek om te beginnen voor toegang tot verschillende functies. U kunt handmatige updates, statistieken bekijken uit te voeren, te beoordelen eerdere verslagen, en vooral scannen EULA’s. U kunt ook een Pro-licentie ($ 19,99), die automatisch EULA scannen en updates kunt kopen.

Het scannen van een gebruikersovereenkomst is zeer eenvoudig en er zijn een paar manieren om te gaan doen. Eerst bij het installeren van de software en het bereiken van het scherm EULA gewoon slepen en neerzetten van de + icoon over het akkoord tekst.

In sommige gevallen zal dit niet werken, zodat u kunt gewoon kopieer en plak de tekst van de overeenkomst EULAlyzer. Dan druk op de knop Analyseren.

Het duurt slechts een paar seconden om de overeenkomst te analyseren. Je krijgt dan de resultaten op een rating schaal van belang. Afhankelijk van de classificatie die u zou willen dat deel van de overeenkomst dichterbij te verkennen.

De resultaten kunnen ook online worden ingediend bij de EULA Research Center als u wilt.

Het duurt slechts een moment om de overeenkomst te leggen aan het onderzoekscentrum. Omdat dit zal helpen bij het verbeteren van de service die ik zie geen reden om een ​​paar te dienen, vooral als er hogere renteniveaus.

Hier is een voorbeeld van een meer twijfelachtige EULA met de P2P cliënt Bearshare.

Download EULAlyzer voor Windows

Wanneer geplaatst in het water, een blikje Diet Coke drijvers en een blikje cola regelmatige zinkt, de kunstmatige zoetstof gebruikt in de Diet Coke is zowel minder dicht en in een kleinere hoeveelheid dan de meer dichte suiker die wordt gebruikt in de reguliere cola.