back-up maken van een volledige Vista-pc in een netwerk met behulp van Wbadmin

In vergelijking met de back-up tools die worden geleverd met eerdere versies van Windows, Vista Backup en Restore Center, is een genot – met uitzondering van een klein probleem: het kan een compleet systeem (afbeelding) back-up niet op een andere computer in het netwerk. In dit artikel leren we een tijdelijke oplossing om deze beperking.

Backup and Restore Center

Het Windows Vista Back-upcentrum ingevoerd om Windows-gebruikers de mogelijkheid om een ​​backup van je hele computer: bestanden, programma’s, instellingen, het register – alles.

Running Het programma creëerde een VHD-bestand – een afbeelding van uw gehele C-schijf. In het geval van diefstal of een harde schijf defect, kan uw systeem worden hersteld tot de exacte staat waarin hij was toen de laatste back-up werd genomen (met behulp van de Windows Recovery Environment op uw Windows-installatie-dvd).

Dit beeld VHD-bestand zou typisch enorme (het gecombineerde grootte van alle bestanden op uw C-schijf), en dus een locatie om het bestand op te slaan zou moeten zorgvuldig worden gekozen. Helaas, de enige opties aan u gepresenteerd waren andere harde schijven in uw systeem (zoals een interne D-schijf of een externe USB-schijf) of een collectie van lege dvd’s.

Een voor de hand liggende omissie was de mogelijkheid om een ​​back-up via een Local Area Network, naar een andere computer, zoals een bestandsserver of backup server. Alleen Microsoft in staat zou zijn om ons te vertellen waarom deze optie werd weggelaten. Gelukkig het is toegevoegd in Windows 7.

Als uw back-regime vereist dat uw Windows Vista-systeem worden ondersteund via een netwerk, en je bent niet bereid om uit te shell voor de software van derden, zoals Norton Ghost of Acronis True Image, dan zul je nodig hebt om de kleine te gebruiken -known Windows-systeem back-up utility genaamd Wbadmin. Wbadmin is een command-line tool, en zo te gebruiken zult u waarschijnlijk kiezen voor een van de volgende manieren

Gezien het feit dat de meeste mensen die behoefte hebben aan een back-up systeem niet zal willen het gewoon een keer te doen, en zal meer dan waarschijnlijk een behoefte om het te doen op een regelmatige (dagelijkse of wekelijkse) basis, zal deze tutorial de derde optie te verkennen

Het automatiseren van een regelmatige volledige back-up met behulp van de Windows Task Scheduler

Om een ​​regelmatige back-up te plannen, moeten we eerst open de Windows Task Scheduler. Dit is makkelijk te vinden door te klikken op de knop Start en te typen “taak”

Het venster Task Scheduler wordt geopend. Om een ​​back-up te plannen, klikt u op Create Basic Task …

De Taak maken Wizard Basic gestart en vraagt ​​ons om een ​​naam waaronder willen we verwijzen naar deze taak. We kunnen het een naam te geven, zoals “Weekly Volledige System Backup”

Vervolgens klikt u op de knop Volgende en wordt gevraagd om hoe vaak we willen graag de back-up uitvoeren. Uiteraard is de keuze op dit punt is het aan u (of uw IT-afdeling), maar voor deze les zullen we kiezen voor Weekly

We klikken op de knop Next en wordt gevraagd om de plannen van de details af te ronden. We zullen elke woensdagochtend kiezen om 04:30

We klikken op de knop Next en wordt gevraagd om wat voor soort taak die we willen uitvoeren. We zullen kiezen Start een programma

We klikken op de knop Next en wordt gevraagd om de naam van het programma dat we willen lopen, alsmede alle command-line argumenten (parameters) zullen we aan te bieden aan het programma.

We kunnen zoeken naar het programma, maar in dit geval is het makkelijker om gewoon te typen zijn naam: Wbadmin ..

De command-line argumenten zullen we aangeven in dit voorbeeld zijn

Back-up starten -backuptarget: \\ servernaam \ sharenaam -Include: c; -user: MYNAME -password: MIJNWACHTWOORD -quiet

Deze opties betekenen het volgende

Er zijn vele andere opties voor het Wbadmin programma. Dit zijn allemaal gedetailleerd op TechNet pagina van Microsoft (link hieronder).

Het is niet nodig iets in de Beginnen in specificeren

Dat is alle informatie die de wizard nodig. We klikken op de knop Next om een ​​samenvatting van de taak details te zien

… En klik op de knop Voltooien om terug te keren naar de lijst met actieve taken

Het kan nodig zijn om dubbelklikken op de nieuwe taak om een ​​aantal van de eigenschappen of voorwaarden aan te passen zijn, in het bijzonder

De taak zal nu iedere woensdagmorgen draaien. U kunt ook handmatig uitvoeren wanneer u maar wilt door het openen van de Windows Task Scheduler, het lokaliseren van de taak in de lijst en op de knop Uitvoeren in het deelvenster Acties aan de rechterkant.

Zodra de taak is voltooid, kunt u navigeren naar de netwerkcomputer / map die u hebt opgegeven in de taak instellingen en zie de resultaten. U krijgt een map met de naam WindowsImageBackup zien, en binnen die een sub-map met dezelfde naam als de computer dat je een back-up. Als u een back-up meerdere machines met deze techniek, zult u een sub-map te zien voor elke computer. Binnen elke sub-map vindt u een submap met de naam Back-up met een datum in de naam te zien. Dat is waar uw afbeelding bestanden zich bevinden, samen met een aantal XML-bestanden huishouding. De back-up bestanden zijn gemakkelijk te herkennen, omdat ze vele gigabytes groot en hebben een VHD-extensie.

Notes

WAUW! Mooie gids! Ik dacht dat Vista / 7 Backup zoog … dat niet het geval!

Ik wil gewoon om te zwaaien dat we Vista gebruikers nodig hebben om te onthouden. Ik heb in het recente verleden voelde alsof mijn abonnement te laten vallen, want ik voelde me verlaten. Vista-gebruikers zijn nog steeds rond en nog steeds de nieuwste tips, trucs en advies. Gelieve ons niet vergeten, omdat we nog steeds rekenen op uw klant gebruikersdatabase en we dingen te kopen nog steeds via internet. Onze cadeautjes moet nog steeds helpen om advertenties en nieuwe business.

Tnx voor schrijftafeltje op vista, ik ben het eens met Herb Smith lancering van Windows 7 is Vista-gebruikers vertrokken dorst naar tips, ik ben blij dat DAT u nog niet vergeten, dis sets je anders dan andere blogs

Ik heb een keer gehad, maar ik kon het niet krijgen om te werken. Maar ik heb geen gebruikersnaam en wachtwoord voor het netwerk station, want dat computer geen wachtwoorden, maar de laptop ik ben een back-up doet.

Moet ik de gebruikersnaam en het wachtwoord te gebruiken voor de laptop bij het invoeren van de command-line argumenten of negeren dat deel?

Bedankt voor de tutorial – nice work.

Ik heb een vraag over de manier waarop Windows 7 presteert image back-ups wel.

Mijn huidige product (StorageCraft’s ShadowProtect Desktop) nummers van de sectoren die zijn veranderd sinds het laatste beeld back-up, in real time, zodat wanneer een incrementele image back-up wordt uitgevoerd, weet precies welke sectoren zijn gewijzigd, dat wordt voorkomen dat elke sector te controleren om te zien of het op niet moet worden gesteund of. Dit betekent dat typische incrementele back-ups compleet zeer snel.

In mijn testen van Windows 7, het leek me dat het niet deze functie ondersteunt. Kan iemand dit bevestigen? (StorageCraft eigen lijst van verschillen tussen haar en Windows 7 suggereert dat ik correct, maar het is mogelijk dat ze bevooroordeeld)

Greg.

Uitstekende handleiding, nu kunnen we back-up van de gegevens zonder zorgen. Ik neem aan dat niemand had zo’n leuke les gegeven. Ga verder voor andere gebieden ook, ik heb Vista starter in mijn 32 bit laptopwith Celeron M.It kan slechts 3 programma’s tegelijk uitvoeren kunt u mij adviseren

De eerste geregistreerde geval van een op basis van tomaten saus in de Italiaanse keuken was pas in de jaren 1790 (in de Italiaanse kookboek L’Apicio moderno, door de Romeinse chef Francesco Leonardi). Tomaten waren een product van de Nieuwe Wereld en verscheen alleen in Italië na de invoer.