Chromebooks zijn de nieuwe netbooks, en wat betekent dat?

Netbooks – kleine, goedkope, langzame laptops – waren ooit erg populair. Ze viel uit de gratie – mensen hen gekocht omdat ze leken goedkoop en draagbaar, maar de feitelijke ervaring was flauw. De meeste netbooks nu zitten ongebruikt.

Windows netbooks zijn verdwenen uit de winkels vandaag, maar er is een nieuwe super-goedkope laptop – de Chromebook. Chromebook verkoopcijfers zijn indrukwekkend, maar hun gebruik van statistieken vertellen een ander verhaal. Zijn Chromebooks alleen de nieuwe netbook?

Netbooks leek aantrekkelijk, in het bijzonder in een tijd voordat tabletten en lichtgewicht ultrabooks. Je kon een netbook kopen voor $ 200 of zo en hebben een draagbaar apparaat waarmee je op het internet. De naam “netbook” gespeld dat uit – het was een draagbaar apparaat voor het krijgen op het ‘net.

Ze waren niet echt geweldig. De originele netbook is een lichtgewicht Asus Eee PC die Linux alleen liep en had een kleine hoeveelheid fast flash-opslag. Netbooks uiteindelijk liep zwaardere Windows XP-besturingssystemen – Windows Vista was, maar het was gewoon te opgeblazen om te draaien op netbooks. Fabrikanten toegevoegd trage magnetische harde schijven, bloatware, en zelfs dvd-drives! Ze konden de meeste Windows-software niet erg goed gerund. De bouwkwaliteit was slecht en hun toetsenborden waren klein en benauwd.

Mensen vond het idee van een lichtgewicht apparaat dat laat ze op het internet en hield van de goedkope prijs, maar de feitelijke ervaring was niet geweldig.

Chromebook verkoopcijfers lijken verrassend hoog. NPD gemeld dat Chromebooks waren 21% van alle notebooks verkocht in de VS in 2013. Als je laptop en tablet verkoop combineren tot één statistiek, Chromebooks waren 9,6% van al deze apparaten verkocht. Dat is 2/3 zoveel Chromebooks verkocht als iPads in de VS!

Amazon best verkopende laptop computers, twee van de top drie zijn Chromebooks. Deze absoluut lijken op succesvolle producten.

In tegenstelling tot netbooks, Chromebooks zijn opstijgen in een grote weg in de onderwijsmarkt. Veel scholen kopen Chromebooks voor hun studenten in plaats van duurdere Windows laptops. Ze zijn eenvoudiger te beheren en te vergrendelen dan Windows laptops, maar – nog belangrijker voor berooide scholen – ze zijn erg goedkoop. Netbooks dit soort momentum in de scholen had nooit.

Hier is waar de rooskleurige beeld van Chromebooks begint realistischer geworden. StatCounter de browser gebruik van statistieken laten zien hoe veel gebruikte verschillende besturingssystemen zijn. Bijvoorbeeld, Windows 7 heeft het grootste aandeel met 35,71% van de webactiviteiten in april 2014. De grafiek zelfs niet Chrome OS blijkt helemaal niet, hoewel er een “andere” nummer in de buurt van de bodem.

Klik op de Download Datalink naar een CSV-bestand te downloaden en kunnen we meer gedetailleerde informatie te bekijken. Chrome OS alleen goed voor 0,38% van het gebruik van internet in april 2014. Desktop Linux, dat mensen vaak schouders ophalen bij, goed voor 1,52% in dezelfde maand.

Op zijn naam, is Chrome OS gebruik toegenomen. Chromebooks werden op grote schaal bespot terug in november 2013 toen de verkoopcijfers naar buiten kwam. Immers, zij slechts goed voor 0,11% van het gebruik van internet wereldwijd in november 2013! Maar Chrome OS nummers zijn het verbeteren

Chrome OS is klimmen, maar het is zeker nog in de categorie “Andere”. Het is niet zo hoog als we hadden te wachten om het te zien met die types van verkoopcijfers.

Chromebooks zijn beperkter apparaten dan de traditionele pc’s. U kunt heel wat dingen te doen, maar je moet het doen al het gebruik van Chrome of Chrome-apps. De meeste mensen zullen niet worden waardoor developer mode en het installeren van een Linux desktop. U hebt geen toegang tot de krachtige desktop software beschikbaar te hebben voor Windows en zelfs Mac OS X.

Aan de andere kant, deze Chromebooks zijn minder gecompromitteerde dan netbooks op vele manieren. Ze zijn voorzien van een lichtgewicht besturingssysteem ontworpen voor draagbare, mobiele apparaten. Ze komen niet verpakt met enige bloatware, zoals de bloatware die u op concurrerende Windows-pc’s en de originele netbooks zult vinden. Ze zijn goedkoper omdat de fabrikant niet hoeft te betalen voor een Windows-licentie. Er is geen behoefte aan antivirus software wegen van het besturingssysteem naar beneden. Ze zijn groter dan het origineel netbooks, met veel van hen zijn 11,6-inch in plaats van de oorspronkelijke 8-inch lichamen veel oudere netbooks kwam met. Ze hebben grotere, meer comfortabele keyboards en snelle solid-state opslag.

Echt, Chromebooks zijn wat netbooks wilde zijn. Mensen niet netbooks te kopen om typische Windows-software te gebruiken – ze wilden alleen een lichtgewicht pc.

Natuurlijk, voor veel mensen, de echte opvolger van netbooks is tabletten. Als alles wat je wilt is een draagbaar apparaat om te gooien in een zak, zodat je online kunt krijgen, misschien een tablet is beter.

Dus, zijn Chromebooks de nieuwe netbooks? Het is een beetje vroeg om die vraag te beantwoorden. Chromebooks zijn zeker niet uit de wedstrijd – hun verkopen zien er goed uit en het gebruik ervan aandeel toeneemt. Aan de andere kant, Chrome OS is nog steeds vrij ver achter. Ze zijn niet in brand, zoals tablets deed.

Misschien netbooks waren net voor hun tijd en Chromebooks waren wat ze waren altijd bedoeld om te worden. Net zoals Microsoft’s Windows XP tablets mislukt, Windows XP netbooks ook niet. Tablets nam af met een meer verfijnde besturingssysteem op betere hardware jaar later. “Netbooks” – of Chromebooks – nemen nu met een speciaal gebouwde besturingssysteem op betere hardware, ook.

Het is moeilijk om Chromebooks uit te tellen omdat ze zorgen voor een veel betere ervaring dan netbooks ooit deed. Als u een van de mensen die wil oude Windows desktop applicaties te gebruiken op uw draagbare laptop bent, denk je misschien netbooks waren beter – maar de meeste mensen willen dat niet.

Maar misschien mensen ofwel willen een volledige desktop-pc-ervaring of een volledige mobiele tablet-ervaring. Is er een plaats voor een laptop met een toetsenbord dat alleen websites kunt bekijken? We zullen moeten afwachten.

Afbeelding Credit: Kevin Jarret op Flickr, Clive Darra op Flickr, Sean Freese op Flickr

Kreeg de $ 249 Samsung Chromebook in De. 2012 en ik vind het helemaal geweldig! Ik ben op koffietafel nu gebruiken om op het web te surfen, een beetje bloggen, check e-mails, enz. Het verdomde ding laarzen-up snel als de bliksem, het is zeer lite en makkelijk mee te nemen en te verbergen in de auto, zodat de slechte -jongens zien het niet.

In tegenstelling tot een tablet, het is een 2-delige computer die sluit zich strak aan de screen.It beschermen geen virussen en updates zelf te krijgen. Door december 2012 denk dat ik het zal me ongeveer kosten zijn 50 cent per dag om dit ding te bezitten, en ik ben er ten minste 4-5 uur per dag! Vind me een betere deal dan dat!

Ik ga check out de nieuwe Chromebook 2 wanneer het debuten deze zomer, niet omdat ik het nodig heb hoor. Mijn huidige Chromebook is nog steeds neuriën en geen tekenen van moe. Ik ben gewoon erg opgewonden om te zien wat de nieuwe Chromebook kan doen. Ze zeggen dat het komt wel rond de $ 300, zo ja, kan ik gewoon kopen als het is echt veel mooier dan mijn huidige Chromebook.

De Chrome OS is veel te beperkend. Je moet echt worden vastgebonden.

Als ik een klacht had-GOOGLE schijnbaar bezit van alle informatie internet. Hoewel ik weet dat het world wide web is een enorme zeef, een enorme plastic bubble waarin alle zichtbaar is – ik hou niet van het ene bedrijf het opslaan en toegang hebben tot deze informatie. Hun argument voor het scannen van e-mails voor meta-data te rechtvaardigen de mogelijkheid om spullen specifieke advertisesments is NIET sufficeint rechtvaardiging voor de praktijk. Ik hou van de laptop voor de draagbaarheid, flexibiliteit en veelzijdigheid. Een Chromebook lijkt nog steeds te beperkend. (En ik heb nooit dit idee rond te lopen met een dure goo ga dat alle soorten van prive-informatie op het heeft te krijgen -. Klaar om te worden gestolen in een oogwenk’s)

Ik hou van mijn Acer One netbook. Mijn moeder kreeg het voor mij in 2010 en I love it! Ik heb het triple booten met 64 Bit Win7 Pro & Win 8.1 en op dit moment heb ik Mint, maar ik heb gebruikt Arch, Puppy, Kali, op een bepaald moment Bodhi, evenals een paar andere distro dat mijn hubbie aanbevolen. Hoewel ik heb ook een iPad, die gemakkelijker te gebruiken bij het uit te werken en voor het lezen, ik heb liever mijn kleine netbook voor het nemen naar school en voor het krijgen van schoolwerk gedaan sinds ik LibreOffice gebruiken op. Ik las ergens dat iemand ook liep CS6 met succes op hun Acer One. Ik heb dat nog niet geprobeerd noch zal ik want ik ben geen fan van Adobe, maar over het algemeen denk ik dat mijn netbook is knap rad geweest.

Een Chromebook zal nooit de volgende netbooks. De schoonheid van netbooks naast elementaire kantoor en surfen is u een volledige Windows / Linux-besturingssysteem met veel programma’s beschikbaar.

Netbooks zijn erg populair hier in Azië en nog steeds goed verkoopt, maar dat aantal is naar beneden gaat met de komst van tablets.

Malware-makers zijn nog niet richten op Chrome OS, omdat er een zeer klein aantal gebruikers in vergelijking met Windows, Mac, en de rest van Linux.

Meer apps en verbeteringen moeten worden gemaakt door google als ze willen om een ​​deuk in de OS-markt.

In feite is de eerste netbook eigenlijk liep Linux, niet Windows, en het was bijna precies wat een Chromebook is vandaag.

U kunt een Chromebook kopen voor $ 200. Het loopt gedurende enkele uren op de batterij. Het is eigenlijk alleen nuttig wanneer aangesloten op het internet. Dit is precies wat de eerste netbooks werden ontworpen om te doen.

@ Campbell2644 dat is wat een netbook is. Het is gewoon een web browser, niet een desktop-pc.

Persoonlijk dacht ik tablets en smartphones had de netbook niche gevuld, maar de populariteit en de prijs van de Chromebook lijkt te veranderen dat – opnieuw. Gezien de keuze, het lijkt erop dat een heleboel mensen zou liever een laptop dan een tablet.

Persoonlijk gebruik ik beide … mijn kleine laptop krijgt veel gebruik voor het bekijken van video’s en Skype (Ik kocht het specifiek op Skype en Netflix / Hulu + run), en mijn iPad krijgt veel Netflix / Hulu kijken en Kindle te lezen.

Wat ik echt wil is een Windows 8 tablet die de opslagcapaciteit van mijn laptop, interne draadloze 4G, en een stevige, afneembare toetsenbord zoals de Asus Transformer heeft. Maar omdat dat niet bestaat, moet ik het doen met twee afzonderlijke apparaten.

In de afgelopen anderhalf jaar heb ik al mijn werk gedaan op een-XP gebaseerde Eee PC met 1GB geheugen, hardlopen Opera, Eudora en WP X3, plus en tegelijkertijd soms MS Word, Google Earth en ACDSee Pro 6 (waarschijnlijk nooit al deze tegelijkertijd) en alles werkte goed. Nu met zijn opvolger loopt W7 Starter, ik kan amper lopen WP macro’s, omdat de computer is te traag … Maar mijn punt is: ik liever gebruik van de netbook naar een laptop omdat het alles gedaan, zonder, tijdens het reizen, die blijkbaar iets stelen waard! (En zonder een gewicht van een ton en kost een bom.) Gelukkig heb ik nu gevonden een s / h Eee met W7 en 2GB RAM, dus ik hoop mijn liefdesrelatie met netbooks voor een beetje langer te verlengen!

Een Chromebook Nukes een netbook uit een hoge hoogte. Het verschil tussen de twee is enorm. Netbooks waren van slechte kwaliteit, meestal single core Atom, slechte HDD, lage ram en zielig 600 pixeldiepte schermen die actie ramen waren te groot voor.

Windows was te veel voor hen zelfs met de elementaire starter versies. Netbooks verdiende om een ​​vreselijke dood sterven.

Met behulp van een Chromebook is een veel betere ervaring. Ik zou nooit meer terug naar een netbook te gaan.

Chromebook verkoopcijfers lijken verrassend hoog. NPD gemeld dat Chromebooks waren 21% van alle notebooks verkocht in de VS in 2013. Als je laptop en tablet verkoop combineren tot één statistiek, Chromebooks waren 9,6% van al deze apparaten verkocht. Dat is 2/3 zoveel Chromebooks verkocht als iPads in de VS!

@ChrisHoffman. Uw artikel vermeld dat Chromebooks goed voor 21% van alle notebooks verkocht in de VS vorig jaar. Dit is feitelijk onjuist

Analisten blast crappy Chromebooks rapportage, verdedigen platform potentieel «Computer World

Media meldt twee weken geleden dat Chromebooks had een succesvol 2013 trok kritiek van analisten, met inbegrip van degene wiens gegevens leidde tot de dekking.

Er is een ton van de onjuiste rapportage zo veel luie journalisten en bloggers hebben dit gekarakteriseerd als alle verkopen, wat het niet was, of zelfs de verkoop aan consumenten, waardoor het zeer zeker niet was geweest, “zei Stephen Baker van de NPD Group, in een e-mail vragen te beantwoorden. “Het is heel persoonlijk pijnlijk voor mij dat zoveel journalisten / bloggers weigeren om te lezen, of niet weet wat commerciële zenders betekenen geweest.

Baker verwees naar informatie NPD vrijgegeven 23 december werd gezegd dat het Chromebooks goed voor 21% van alle Amerikaanse notebook verkoop via de commerciële retail kanaal voor de eerste 11 maanden van 2013.

In zijn e-mail, Baker definieerde de commerciële zender als de distributeurs – zoals CDW en Ingram Micro – dat veel bedrijven, overheidsinstellingen, scholen en andere organisaties gebruiken voor personal computers en andere apparaten te kopen. Zijn de gegevens geen rekening gehouden met de verkoop aan consumenten, noch pc’s verkocht door OEMs, zoals Dell en Hewlett-Packard, rechtstreeks aan bedrijven.

Tot slot, een Sensible Story zet de Chromebook Record Straight

NPD’s persbericht stelt duidelijk de Amerikaanse “commerciële zenders” niet alle detailhandel, zoals is op grote schaal onjuist. Dat 21 procent getal niet de hele cirkel maar een veel kleiner gedeelte ervan. Deze verkeerde interpretatie, misverstanden of onjuiste aangiften (kies) bevorderd een echo kamer van verhalen voorspellen van 2014 als het jaar van de Chromebook.

Kunt u uw artikel te wijzigen, omdat in zijn huidige vorm is gewoon verkeerd en ongelooflijk misleidend.

Precies! Classic appels en sinaasappels toch. Een Chromebook is eigenlijk het best te omschrijven als een internet “tool” die snel, duurzaam, licht van gewicht, zeer draagbaar, probleemloos, en goedkoop! Ik heb een krachtige Windows-bureaublad en en een krachtige 15.6 “Windows laptop ook. De vrouw speelt met de desktop, laptop verzamelt stof op mijn bureau, maar de Chromebook gaat met mij elke dag. Ik heb ook een hamer, een zaag, een boor …. je krijgt het beeld ….. het zijn allemaal instrumenten die verschillende functies dienen, net als de talloze moderne computers die er zijn. Chromebooks echt past het wetsvoorstel voor veel van ons, dat is waarom ze verkopen, en waarom zoveel mfgr’s krijgen in de vraag daarnaar.

Naar mijn mening moet Chromebooks netbooks vervangen. Ik was op zoek naar vervanging van mijn Asus XP netbook niet vanwege MS vallen schoppen XP, maar omdat het zo onmogelijk traag en disfunctioneel het was niet meer bruikbaar. Ik kocht een HP 14 “Chromebook met een SSD geïnstalleerd en ik ben er blij mee. Ik hou vooral niet wordt verzanden door de software te laten doen wat ik wil, is er een app voor. Geen MS updates of beveiligingssoftware en scannen is kers op de taart. Natuurlijk heb ik andere computers voor mijn bedrijf, maar ze hebben een lastig karwei sinds ik mijn chromebook geworden. Het gaat overal met me mee. Open het en ga, heel bevrijdend.

Er zijn bepaalde dingen die mijn netbooks kan doen dat geen enkel ander apparaat kan doen, behalve misschien Chromebooks nu.

Hun grote pluspunten zijn

Let wel, dat is voor Linux machines. Geen idee wat Windows-machines zou zijn, maar ik kan me voorstellen dat de boot zou langzamer en levensduur van de batterij korter zijn.

Het klinkt alsof deze toepassingen nu worden geleverd door Chromebooks.

Dit artikel is belachelijk. Netbooks zijn geweldig. Ik ben op mijn derde Netbook. Mijn eerste was een MSI met 2 GB RAM. toen ik afgestudeerd aan een een Acer Aspire met een grotere HD. Deze liepen beide XP. Ik ben een zware gebruiker. Deze machines werden geladen met Windows-compatibele software, waaronder Office. Ik gebruik ook latex en een tekstverwerker front-end voor het. Ik loop browsers met veel tabbladen tegelijk open. Ik rippen en branden (met een externe USB-schijf) cd’s en dvd’s. Ik routinematig bekijk online video zonder enige moeite. Ik bewerk en krijgen audiobestanden.

Ik ben nu aan mijn derde netbook, een 10,1 ACER met een dual-core Atom, 4 GB geheugen, 320 GB HD, en Windows 7. Een belangrijke stap omhoog van de 2 gb XP Netbook.

Ik kan mijn netbook overal mee naartoe nemen en ik doe. Het heeft de voetafdruk van een iPad, maar laat IPad in het stof de prestaties en het nut wijs.

Het enige wat ik wil, maar niet kan doen met een netbook is videobewerking. Dus ik moet wachten om thuis te komen aan mijn Desktop PC te gebruiken voor. Ik zou waarschijnlijk niet willen doen videobewerking weg van huis toch.

Mijn 4 Netbook is een 11,6 ACER. Het heeft 64-bit Windows 7 en 8 GB geheugen. Het is nog niet klaar. Ik ben van plan om Windows 8.1 te proberen op het zodat ik de XP-emulator kan gebruiken om de 16 bit installer voor sommige van mijn 32-bits applicaties te draaien.

Netbooks zijn volledige gekenmerkt pc’s in een klein, draagbaar pakket.

Tabletten zijn goed voor snijplanken, zie http://www.youtube.com/watch?v=TtXWWRyJLPw

Mijn gok is dat Chromebooks zijn goed voor niets.

By the way, bijna alle netbooks zijn 10,1 inch, niet 8. Slechts een paar extra kleine 8 “modellen werden ooit verkocht.

Jouw gok?

Mijn gok is dat je niet geprobeerd één heb je? Ik heb geprobeerd veel netbooks. Niet gevonden die ik niet zou verpletteren met een stoomwals. Waarom iemand hun leven zou verspillen met een afvalbak duidelijk-out speciaal?

Eh, ik weet het niet. Ik had een netbook 2010-2012 werkte vrij goed, terwijl ik had het met XP (7 was niet zo goed, maar het had slechts 1 GB RAM-geheugen en ik heb nooit een upgrade het). Ik kon zelfs een beetje Photoshop, op voorwaarde dat ik gebruikte CS4 en CS2.

Mijn gok is dat je niet geprobeerd één heb je? Ik heb geprobeerd veel netbooks. Niet gevonden die ik niet zou verpletteren met een stoomwals. Waarom iemand hun leven zou verspillen met een afvalbak duidelijk-out speciaal?

Ik kocht een HP DM1 een paar jaar geleden, en het is nog steeds in het dagelijks gebruik. Mijn kind bijna elke dag. Ze speelt Minecraft op, gebruikt het voor schoolwerk, en kijkt veel YouTube-video’s. Het reist met mij vanwege zijn omvang.

Ik heb eigenlijk kocht dat netbook aan een boek over te schrijven, en het was perfect voor de job. Het toetsenbord op die machine was beter dan de $ 1000 Asus notebook Ik had in die tijd, en ik was in staat om buste uit een 50.000 woord boek in ongeveer maand – tijdens de vergadering in mijn gemakkelijke stoel in de woonkamer.

Voor zover Chromebooks gaan … zoals ik al eerder gezegd, ik eigenlijk een Chromebook gekocht om te gebruiken voor VoIP en streaming media, het idee was om op te treden als mijn bureau telefoon, muziekspeler, en de tweede web browser wanneer ik nodig had om te bladeren een handleiding tijdens het werken aan de full-screen hoofdcomputer. De enige reden waarom ik terug was dat ik belandde nodig een app die niet kon worden uitgevoerd in Chrome OS. (Ik kon dat werk hebben gemaakt, maar ik zou hebben gehad om de machine, wat inhoudt fysiek de opening van de behuizing en het verwijderen van een schroef die wortel te schrijven-beschermt het systeem-ROM.)

Terwijl de moderne Chromebooks zijn niet bekroonde hardware, ze zijn meer dan voldoende voor casual gebruikers en goed genoeg als een tweede scherm voor professionals. Geen stoomwals vereist.

Gezien het aantal witte duiven losgelaten op bruiloften en andere speciale evenementen, zou je denken dat je zou een in het wild zo nu en dan te zien, de reden waarom je niet doen, is dat die duiven daadwerkelijk postduiven en nadat ze zijn vrijgelaten ze vliegen juiste huis.