diagnosticeren pc-hardware problemen met een ubuntu live-cd

Dus uw pc wordt willekeurig omlaag of geeft u de blue screen of death, maar je kunt niet achterhalen wat er mis is. Het probleem kan slecht geheugen of hardware gerelateerd zijn, en gelukkig waren de Ubuntu Live CD heeft een aantal tools om het te achterhalen.

Test uw RAM met Memtest86

RAM problemen zijn moeilijk te diagnosticeren, ze kunnen variëren van vervelende programma crasht, of verlammende reboot lussen. Zelfs als je geen problemen hebt, wanneer u nieuwe RAM-geheugen te installeren is het een goed idee om grondig te testen.

De Ubuntu Live CD bevat een tool genaamd Memtest86 + die net RAM-geheugen van uw computer die-testen zal doen! In tegenstelling tot veel van de Live CD tools die we hebben gekeken naar dusver, Memtest86 + moet worden buiten een grafische Ubuntu sessie draaien. Gelukkig, het duurt maar een paar toetsaanslagen.

Opmerking: Als u UNetbootin gebruikt om een ​​Ubuntu-stick te maken, dan is Memtest86 zal niet beschikbaar zijn. We raden u aan de Universal USB Installer uit Pendrivelinux plaats (persistentie is mogelijk met Universal USB Installer, maar niet verplicht).

Opstarten van uw computer met een Ubuntu Live CD of USB-stick. U wordt begroet met dit scherm

Gebruik de pijl omlaag om de optie Test geheugen te selecteren en druk op Enter. Memtest86 + zal onmiddellijk beginnen met het testen van uw RAM-geheugen.

Als u vermoedt dat een bepaald deel van het geheugen is het probleem, kunt u bepaalde delen van het geheugen selecteren door op “c” en het veranderen van die optie. U kunt ook specifieke tests uit te voeren te selecteren.

Toch zal de standaardinstellingen van Memtest86 + uitvoerig te testen je geheugen, dus we raden alleen verlaten van de instellingen. Memtest86 + zal een verscheidenheid van tests die enige tijd in beslag kan nemen draaien, dus begin het draaiende voordat je naar bed om het voldoende tijd te geven.

Test je CPU met cpuburn

Random shutdowns – vooral wanneer het doen van computationeel intensieve taken – kan een teken zijn van een defecte CPU, voeding of koelsysteem zijn. Een utility genaamd cpuburn kan u helpen te bepalen of een van deze stukken van hardware is het probleem.

Opmerking: cpuburn is ontworpen om te benadrukken test uw computer – het zal snel lopen en ervoor zorgen dat de CPU op te warmen, wat kleine problemen die anders minor zou kunnen verergeren. Het is een krachtig diagnostisch hulpmiddel, maar moet met voorzichtigheid worden gebruikt.

Opstarten van uw computer met een Ubuntu Live CD of USB-stick, en ervoor kiezen om Ubuntu vanaf de cd of USB-stick. Wanneer de desktop-omgeving ladingen, opent u de Synaptic Package Manager door te klikken op het menu Systeem in de linkerbovenhoek van het scherm en het selecteren van Beheer en vervolgens Synaptic Package Manager.

Cpuburn is in het universum repository. Om het universum repository mogelijk te maken, klikt u op Instellingen in het menu bovenaan, en dan Repositories. Zet een vinkje in het vakje “Gemeenschap onderhouden Open Source software (universe)”.

Klik op dichtbij. In de belangrijkste Synaptic venster, klikt u op de knop Vernieuwen. Nadat de lijst pakket is herladen en de zoekindex is herbouwd, voer “cpuburn” in het Snel zoeken tekstvak.

Klik op het selectievakje in de linkerkolom en selecteer Markeer voor installatie. Klik op de knop aan de bovenkant van het venster. Zoals cpuburn installeert, zal het u waarschuwen over de mogelijke gevaren van het gebruik ervan.

Ervan uitgaande dat u wilt het risico te nemen (en als uw computer willekeurig voortdurend opnieuw is opgestart, is het waarschijnlijk de moeite waard), open een terminal venster door te klikken op het menu Toepassingen in de linkerbovenhoek van het scherm en vervolgens selectie Applications> Terminal.

Cpuburn bevat een aantal hulpmiddelen om verschillende soorten CPU testen. Als uw CPU is meer dan zes jaar oud, de volledige lijst, want moderne AMD CPU’s, gebruik maken van de terminal commando

burnK7

en voor de moderne Intel-processors, gebruik maken van de terminal commando

burnP6

De processor is een Intel, dus we renden burnP6. Eenmaal opgestart, onmiddellijk schoof de CPU tot 99,7% totale verbruik volgens de Linux utility “top”.

Als uw computer is met een CPU, voeding of koeling probleem, dan is uw computer waarschijnlijk om af te sluiten binnen tien of vijftien minuten. Vanwege de stam dit programma zet op uw computer, raden we niet aan het verlaten van het ‘s nachts actief is – als er een probleem is, moet het opduiken relatief snel.

Cpuburn’s instrumenten, waaronder burnP6, hebben geen interface; als ze eenmaal begint te lopen, zullen ze beginnen met het besturen van uw CPU totdat je ze te stoppen. Om een ​​programma zoals burnP6, druk op Ctrl + C te stoppen in het terminal-venster waarop het programma.

Conclusie

De Ubuntu Live CD biedt twee grote testtools een lastige computer probleem te diagnosticeren, of benadrukken testen van een nieuwe computer. Terwijl ze zijn geavanceerde tools die moeten met voorzichtigheid worden gebruikt, zijn ze zeer nuttig en makkelijk genoeg dat iedereen ze kan gebruiken.

Het vertelt je ook automatisch als de harde schijf heeft slechte sectoren. is er gebeurd met me eens ik wegging computer cliënt loopt stationair voor een uur (op live-cd sessie) terwijl ik aan het doen was een ander werk. kennisgeving dook zeggen deze harde schijf kan slechte sectoren hebben.

Ik gebruikte deze methode al vele malen eerder heb gehoord van deze niet echt op deze manier, maar wen het gewoon niet zou halen uit die boot loop of ik werd steeds dat blue screen of death zou ik gewoon pop in die live cd en installeer het en het zou geweldig zijn dan kon ik gaan op alles wat ik wilde op de hd installeren

Hebben gebruikt cpuburn vóór en was erg onder de indruk van het. Ik zou het aanraden als je problemen hebt met uw hardware, want het is vrij eenvoudig te gebruiken.

Memtest86 + werkt als een charme. Ik probeerde om Windows XP te installeren op mijn moeder-in-law PC’s en het zou altijd falen bij één deel. Ik stelde dit programma en ontdekte dat een van de memory sticks was slecht. Na het vervangen van het, alles werkte prima.

Welke versie van Ubuntu gebruikt u? Ik probeerde enkel dit met 10.04 en de boot scherm ziet er helemaal anders – Er is geen optie “Test Memory”. Het enige wat ik zie zijn de vlucht en opties te installeren.

@Michael J. Welch

In dit artikel, het is Ubuntu 9.10. Ik kan me niet voorstellen waarom ze memtest zouden opstijgen van de 10.04 live CD – deze bug bevestigt dat de functionaliteit ontbreekt, maar niemand heeft gereageerd om uit te leggen waarom of hoe dat is gebeurd. Hopelijk krijgt snel verholpen – voor nu, kunt u een 9,10 Live CD gebruiken.

ik merkte cpuburn isnt in 10,04 ook niet, enig idee wanneer ze dat oplossen? of als ik kan het zelf doen? Ik hoop het, want ik vind het veel beter dan 9.10 en ik gebruik deze programma’s veel voor het oplossen van problemen gebroken computers op mijn werk

Nee, de functionaliteit ontbreekt niet, maar je moet Esc drukken wanneer de schijf wordt gestart

Uw artikel weglaat enkele vitale informatie, dat een geval van burnP6 moeten per kern te worden uitgevoerd om een ​​volledige belasting van het systeem te verkrijgen

Ik heb een probleem, twee accually en vroeg me af of dit programma alle hardware problemen kunnen diagnoise. Mijn computer maakt een klikkend geluid wanneer het laarzen omhoog het geluid is simular om op F8 te drukken wanneer het gaan in de veilige modus. Ook mijn volume houdt zichzelf uit te schakelen bij het opstarten. Als dit programma niet zal ingaan op dat alstublieft voorstellen één. Bedankt!! of moet ik zeggen Help !!!

@frances back-up van uw gegevens van de klikkend geluid uit Harddisk is een teken van zijn dood. kunt u gebruik maken van Ubuntu’s schijfhulpprogramma optie om harde schijf te controleren.

Mijn probleem mijn pc begon het opnieuw opstarten wanneer een applicatie, zodat wordt gestart Ik ben begonnen met Ubuntu Leef 10.10, maar ik kreeg de kernel panic bericht dus ik realiseer me dat RAM die probleem dus ik heb nog 2 RAM en nu gebruikt 9.10, dus ik kan Test geheugen doen begonnen met de eerste nieuwe RAM, Ubuntu 9.10, Memtest86 proef was er geen foutmelding tot 36%, maar na dat PC afgesloten geprobeerd 2 keer hetzelfde resultaat dus zet tweede RAM-geheugen te testen en hetzelfde resultaat.

Dus wat is het probleem is mijn moederbord, of voeding is het hebben van probleem tot zal mijn tijd te besparen te achterhalen waar het probleem laat het me weten jongens. bedankt.

Dus wat gebeurt er als een pc piept meer dan 3 keer,. Is het de cpu?

en het laatste wat is wanneer de pc niet het scherm zien wat kan het probleem zijn? Want ik heb geprobeerd met behulp van 4 verschillende screen kaarten, maar nog steeds geen visueel kan het zijn het moederbord?

افادكم الله

Ik kwam hier aan te melden wat Keith ook gevonden. U moet een exemplaar van deze lopen voor elk van uw aders. Dus voor een dual core CPU – run twee instanties. Anders is de test is niet goed, test slechts één kern 1 – die is als echt 50%.

——————-; Ik hoop dat de auteur van dit leest – en corrigeert deze vitale ERROR !!!!!; ———- ———-

Gietijzeren kookgerei loogt een aanzienlijke hoeveelheid ijzer uit de voeding in het eten gekookt in zich (vooral bij het koken zure voedingsmiddelen zoals spaghetti saus).