een snelle blik op gos – maar noem het niet google

Ik dacht dat ik zou een pauze van Microsoft te nemen en hebben betrekking op de veelbesproken gOS. Dit is het besturingssysteem meegeleverd op Wal-Mart $ 199 PC’s. Hoewel er een heleboel Google-toepassingen opgenomen, is gOS eigenlijk gebaseerd op Ubuntu Linux en staat voor GreenOS. Dit is een zeer lichtgewicht besturingssysteem dat kan draaien op lagere aangedreven systemen. Om te maximaliseren alle functies die u een High Speed ​​Ethernet-verbinding nodig.

Ik downloadde de ISO en verbrandde het op schijf. Zoals met de meeste versies van Ubuntu, gOS komt op een live CD waar je kunt testen van uw computer hardware en lopen door de functies. Omdat gOS is zo licht in het gebruik van systeembronnen, de live-cd loopt veel sneller dan alle andere live Linux CD die ik heb gebruikt.

De installatie is zeer snel ook. Voor degenen onder u bekend met Ubuntu heb je geen probleem met de installatie gOS hebben. De schermen en het opzetten van opties zijn in principe identiek zijn aan een Ubuntu-installatie. Wanneer de installatie is voltooid wordt u gevraagd om de live cd en reboot verwijderen. Dan bent u gepresenteerd met de bekende gebruikersnaam en wachtwoord inloggen schermen.

Hier is een lijst van de vooraf geïnstalleerde (links naar) webapplicaties. Open Office is ook geïnstalleerd, samen met enkele cheesy spelletjes om de tijd te doden.

Ook vooraf geïnstalleerd is Xine mediaspeler. Ik dacht dat deze speler was een geweldige keuze standaard op te nemen.

Ik installeerde enkel gOS op een extra machine Ik leggen had rond. Een Dell Optiplex 280 met een P4 2,4 GHz processor en 512 MB RAM-geheugen. Tot nu toe gOS loopt verrassend soepel en snel. Ik heb niet heel veel tijd om te spelen met het, maar u kunt gebruik maken van apt-get om meer software pakketten te installeren en ook is Synaptic Package Manager.

Dit is zeker niet het OS voor een power user, maar het is een beetje netjes uit te checken en te werpen op een reserve machine. Download gOS. [Gestaakt]

De Hoover Dam bouwproject (gestart in 1931) was het eerste bouwproject in de wereld waar de arbeiders moesten harde hoeden te dragen.