gids beginners tot Rainmeter: display systeem statistieken op uw bureaublad

Als u ooit een van die super-customized desktops die soms worden gekenmerkt op Lifehacker heb gezien, zou je al afgevraagd hoe ze zetten ze samen-dus vandaag zullen we een korte rondleiding maken door Rainmeter, de desktop maatwerk hulpprogramma.

Let op: deze gids is niet echt bedoeld voor de serieuze geek, zoals u zult waarschijnlijk al het grootste deel van wat we bespreken begrijpen. Als u nog een advies voor nieuwe gebruikers, echter, aarzel dan niet om uw tips te bieden in de commentaren.

Het eerste wat je hoeft te doen is pak een exemplaar van de nieuwste versie van de Rainmeter installer, die met ingang van dit schrijven is versie 1.3.

Rennen door de setup is net zo eenvoudig als het klikken door een paar schermen, te beslissen of u wilt Rainmeter te beginnen met Windows, en die hen u wilt gebruiken als het standaardthema-Gnometer is nu de standaard keuze, en dat is wat we zullen praten over vandaag.

Als je eenmaal hebt geïnstalleerd en opgestart Rainmeter, dan heb je meteen de balk aan de bovenkant van het scherm, en een paar standaard widgets met inbegrip van het dialoogvenster Instellingen. Vanaf hier kunt u de plaatsing van de bar aan te passen en of het moet worden weergegeven als een bar, een zwevend venster, of transparant.

Onder de huid Instellingen kunt u extra instellingen configureren voor een aantal van de beschikbare widgets-bijvoorbeeld, als u wilt in je Gmail of Google Calendar gegevens om te zetten, of configureer Facebook, dit is waar je nodig hebt om te gaan.

In dit voorbeeld willen we de Weather gadget aan te passen aan het weer voor onze locatie te tonen. Als u klikt op de link instructies, zal het openstellen van de Gnometer maual-dat is vreemd genoeg zijn uitgevoerd op een webpagina en vereist Flash. (Hey ontwikkelaars: dat is vervelend!)

Aangezien het weer widget maakt gebruik van Weather.com, als je daar met kop en vind uw locatie, zult u in staat om de 8-cijferige code die je nodig hebt om te plakken in het dialoogvenster instellingen. Het moet er ongeveer zo uitzien

De meeste van de widgets vereisen een type installatie, dat is een meestal handmatig proces-je zult moeten uitzoeken de instellingen voor elke één en check-in de handleiding.

Zodra je klaar bent, kunt u zich afvragen hoe u het venster Instellingen te sluiten, omdat er geen sluitknop overal. Om te sluiten, zult u het op dezelfde manier zul je elke Rainmeter widget te sluiten, door simpelweg de rechtermuisknop te klikken en te kiezen voor “Close Skin” in het menu te doen. U kunt ook bewerken of de huid te vernieuwen vanuit dit menu als u kiest.

Om de instellingen opnieuw dialoog te starten, net klik met de rechtermuisknop op een widget of de bovenste balk en kies Gnometer -> Settings.ini uit het menu.

U kunt ook nieuwe widgets toe te voegen door middel van het snelmenu door simpelweg het navigeren naar een van de items onder het menu Gnometer en klikken.

Het enige enigszins vervelend ding over dit is dat alle widgets zien in de linkerbovenhoek, dus als je een widget hebt er al, zullen ze elkaar overlappen en je hebt om het te verplaatsen.

U kunt ook de meegeleverde RainBrowser applicatie gebruiken om widgets te vinden en organiseren. Ze kunnen direct op de desktop worden toegevoegd vanuit deze toepassing, of u kunt alle widgets vernieuwen, bewerken, of browse de map die de huid wordt opgeslagen in.

U kunt ook gebruik maken van de meegeleverde RainThemes verzoek om een ​​kopie van uw thema op te slaan in het geval dat u wilt proberen iets anders, of setup meerdere thema’s voor verschillende redenen.

Er is een echt veel meer te Rainmeter dan wat we hebben besproken, maar dit moet in ieder geval mee te beginnen zetten systeem statistieken en andere widgets op uw bureaublad. In de toekomst artikelen, zullen we praten over een aantal meer geeky aspecten van het gebruik van Rainmeter, waaronder het uitgeven thema’s en het maken van uw eigen widgets.

Download Rainmeter van rainmeter.net

Groot artikel en zeer actueel. Op zoek naar een goede gids op Rainmeter.

Great starter artikel, en bedankt voor de tijd dat je bij het samenstellen van het hebt geplaatst, zeer actueel met de release van v1.3 dit afgelopen zondag

Dankzij jou

Met vriendelijke groet, De Sarge

zet ze gewoon op Windows 7 … hou ervan.

Verlost van flash, genieten

Geweldige gids, wou dat ik had gezien voordat ik begon te opstelling mijn config, kostte me een eeuwigheid om erachter te komen hoe RM gebruiken

Ik uiteindelijk afgerekend op deze: http://imgur.com/oqbJK.png

Veel van skins kunt u vinden op deviantart fyi

@OHAiTHARU

Leuk bureaublad!

Een vraag, Is het zwaar op systeembronnen (RAM, enz …)?

Heh havent gebruikt dit al jaren … ..used erg verwarrend te installeren zijn. Leuk om haar veel meer gebruiker te zien vriendelijk en voor Win7 nu ook!

Hi @OHAiTHARU

Kunt u mij vertellen wat alles wat je hebt gebruikt om zo’n mooi bureaublad te maken!

@gramesh; Tuurlijk; http: //pastebin.com/Exzv4McA (sorry over de pastebin koppeling, konden niet alle schakels in dit bericht)

@Hatryst

Imo, is het niet, de meeste duurt het maximaal op mijn systeem is 15MB RAM en maximum van 5% CPU (zo ja veel); En mijn systeem is niet iets bijzonders (2.1GHz Dual w / 2GB RAM)

@OHAiTHARU

thanks zal proberen

Jullie moet serieus proberen HTC desktop.It’s een koeler weer klok.

Gelieve Rainmeter artikelen voortaan op jongens .. We zullen veel van je leren zoals altijd. Bedankt:)

De eerste reageerbuisbaby was een Britse staatsburger, Louise Joy Brown, geboren op 25 juli 1978.