kan de betrouwbaarheid van een harde schijf verhogen door minder van de totale capaciteit?

Uw computer heeft een enorme harde schijf die u aanzienlijk onderbenutting. Is de grootte van de primaire partitie verminderen van de levensduur van de schijf daadwerkelijk verbeteren?

Today’s Vraag & antwoord-sessie tot ons komt beleefdheid van SuperUser-een onderverdeling van Stack Exchange, een community-gedreven groepering van Q & A websites.

SuperUser reader Chazjn is benieuwd of underusing zijn DriveSpace daadwerkelijk zal de levensduur van de schijf te verhogen

Ik heb gebruikt 3TB SATA harde schijf schoppen rond dat ik ben van plan om te gebruiken als een vervanging in een Win 7 doos.

Ik denk niet al deze capaciteit nodig, dus dacht ik als ik opmaken dat het 1 TB Ik zou de betrouwbaarheid te vergroten. Mijn gedachte hierachter is gebaseerd op de volgende gedachten

Zijn mijn veronderstellingen waar?

Als mijn veronderstellingen zijn niet waar wat gebeurt er dan om alle ongebruikte ruimte? Is de harde schijf te formatteren nog aan dezelfde fysieke afmetingen, dus zou mijn 1TB schijf nog te knijpen sectoren op de schaal alsof het geformatteerd 3TB.

Erg bedankt!

Dus wat is het verhaal? Heeft zijn theorie over het gebruik van minder van de schijf omhoog houden?

SuperUser bijdrage Mokubai stappen in en schiet de theorie naar beneden

Je aannames zijn fout.

Het station heeft een vaste fysieke formaat dat is opgebouwd uit de fysieke sectoren, in jouw geval een totaal van 3TB. Door het formatteren van de schijf die u effectief het wissen van de gegevens in die sectoren, maar je ze niet herschikken of veranderen van hun fysieke grootte of de lay-out op enigerlei wijze. Door het formatteren op een lagere capaciteit je gewoon zou verspillen de extra ruimte, het zou bestaan, maar zou gewoon niet worden gebruikt voor helemaal niets.

Opmaak niet de fysieke grootte sector, noch de ruimte tussen de tracks te veranderen.

Met betrekking tot niet-toegewezen sectoren, denk ik dat drives hebben een vooraf ingesteld aantal gereserveerde sectoren van de herverdeling en de aandrijving heeft geen manier om te vertellen of sectoren die worden gebruikt door het besturingssysteem. SSD’s hebben een functie genaamd ‘trimmen’ dat de schijf van de sectoren duidelijk te worden afgeveegd kan vertellen, maar dit is iets anders, het spinnen platters ontbreekt elke vorm van soortgelijke functie. Un-geformatteerde sectoren zouden niet worden gebruikt voor slechte sector herverdeling.

Door het formatteren van een 3TB schijf als 1TB je gewoon voorkomen dat je van het gebruik van 2TB van ruimte en daarmee het verspillen van 2 / 3e van wat je besteed aan het station. Uw 1TB partitie zou zitten in de voorkant van 2TB van lege ruimte.

Terwijl het formatteren / partitioneren de levensduur van uw drive niet zal uitbreiden, kunt u nog steeds profiteren van partitioneren in uw voordeel door het creëren van een partitie voor uw besturingssysteem / toepassingen en een andere voor uw gegevens. In het geval van besturingssysteem problemen of een totaal besturingssysteem opnieuw te installeren, zijn uw gegevens veilig zijn opgeslagen op een apart deel van het station.

Hebben iets toe te voegen aan de verklaring? Geluid uit in de commentaren. Wil je meer antwoorden van andere tech-savvy Stack Exchange-gebruikers te lezen? Bekijk de volledige bespreking draad hier.

Beter om belangrijke gegevens op te slaan op meerdere kleinere HDD capaciteit dan om “op te slaan al je eieren in een grote mand” grote capaciteit rijden.

Als u met behulp van 3 verschillende fysieke schijven, dan ja. Maar de vraag was of repartitioning dezelfde 3TB schijf in 3 1TB partities zou helpen. en het zou niet. De wanden zijn nog steeds op dezelfde fysieke schijf en als dat niet lukt, zullen alle 3 partities mislukken.

Terwijl de betrouwbaarheid niet aangetast door het formatteren van slechts een deel van een harde schijf, als alleen de buitenste cilinders zijn degenen die zijn opgemaakt (een proces genaamd short-stroking) zal zijn, dan zal de snelheid een beetje verbeteren, aangezien de koppen niet zal hebben om zo ver te reizen . HDD’s zijn zo snel nu, op korte strelen niet veel zin meer te maken, vooral omdat een SSD rondjes zal draaien rond zelfs een korte-streelde HDD.

Beter om belangrijke gegevens op te slaan op meerdere kleinere HDD capaciteit dan om “op te slaan al je eieren in een grote mand” grote capaciteit rijden.

Het hebben van een goede back-up plan in de plaats (minimaal één ter plaatse en één offsite back-up) zou het gevaar van het hebben van al je data op een enkele harde schijf te ontkrachten. Btw, RAID is op zichzelf niet een back-up

@LadyFitzgerald

Het hebben van meerdere harde schijven of SSD’s is een ‘Impliciete Backup Scheme “!! (LOL LOL)

Ik heb exemplaren verspreid over elke PC en op mijn dossier PC. Het is een full tower w / 2- en 3- 2TB 1TB. Ik bewaar films, muziek en programma’s op verschillende HHD met minstens 3 exemplaren van alles wat men op de originele pc en vervolgens op de File PC. Ik zal niets verliezen tenzij iemand draagt ​​mijn PC’s.

Dat is waarom je ook een offsite back-up nodig.

Een off-site back-up is een Bank Box !!

Zoals een betaalde cloud backup dienst, zoals Carbonite.

Ohhhh Nooooooo !!!!

Je viel voor dat …………………….

raph, je hoog?

Als een RAID 1 of twee RAID 0s, hoe betrouwbaar zijn de snelheden?

Viel voor wat? Carbonite? Als dat zo is, Carbonite is een prima en goedkope offsite back-up oplossing zolang men begrijpt zijn beperkingen (alleen gegevens, een lage snelheid, hoge bandbreedte-eisen) en maakt gebruik van het goed (zoals het niet afhankelijk van het als enige back-up). Twee handige dingen over Carbonite zijn 1. versleutelt automatisch en upload gegevens vanaf kort na haar oprichting en 2. het biedt 30 dagen versiebeheer. De 30 dagen versioning functie heeft mijn bacon gered meer dan eens als ik per ongeluk een bestand verwijderd.

Ik gebruik Carbonite om de back-ups die ik in een kluis te houden bij mijn credit union (aka bank doos) aan te vullen en in de kloof tussen de lokale back-ups in te vullen. Op die manier, als ik alles thuis-de computer te verliezen en de twee reeksen van de lokale back-ups-I kan sneller en volledig al mijn gegevens te herstellen. Ik kan het grootste deel van de gegevens van de harde schijven in de kluis te krijgen, gebruik dan Carbonite om de gegevens die werd gewijzigd of toegevoegd na de harde schijven in de kluis werden gezet herstellen. Anders zou het weken duren om alle gegevens te herstellen. Als een of andere manier lukt om zelfs de Offsite HDDs verliezen, ik moet nog steeds in staat zijn om al mijn gegevens terug van Carbonite te krijgen, het zou gewoon een dijk van een stuk langer.

Echter, als iemand wordt krap bij kas en kan zich niet veroorloven de HDD’s die nodig zijn voor een goede lokale en offsite back-ups, op 59 $ / jaar, met behulp van Carbonite alleen is beter dan het gebruik van helemaal niets.

Seagate Barracuda 1TB zijn $ 67 en WD Caviar Blue’s zijn $ 59,99. Persoonlijk zou ik een van deze off-site, en spiegel eventuele andere wijzigingen in de cloud.

Wat als ik nog steeds de 3TB schijf formatteren om haar 3TB volle capaciteit maar laat 2TB “niet-toegewezen”? zodat in geval van nood reparatie aan de 1TB partitie uitoefent, ik kan / backup data in de “1TB” om de “2TB” partitie nieuw exemplaar gemaakt voor deze reparatie doel.

de reden is dat in sommige gevallen van partitie fouten, zou u niet in staat zijn om de lege partitie (als deze al eerder is gemaakt), maar je zou nog steeds in staat om partities van “niet-toegewezen” ruimte te creëren. Heb ik gelijk?

WilliamHongkong

Te lezen en te begrijpen.

http://support.microsoft.com/kb/2581408

Bedankt voor uw informatie.

Ik herinnerde eraan dat de “computer management” (control panel) eigenlijk toont een partitie en twee “niet-toegewezen” ruimte blokken. Nu begrijp ik waarom er twee “unalllocated” blokken (onder hen, een is de unaccessible “niet-toegewezen” van grootte rond 7xx GB).

Maar voorlopig zal ik niet de moeite om de 3TB schijf converteren van MBR naar GPT ‘omdat ik niet de schijfruimte dan 2TB en de Oracle nodig is “Do not fix wat niet kapot”.

WilliamHongkong

Het ‘Orakel’ is: “De Ruïne van wat goed is … Altijd moeten we zelf”

NanoGeek

goed

zie je een andere keer

William

Ik zal niets verliezen tenzij iemand draagt ​​mijn PC’s.

Of als je thuis komt van het werk net zoals de brandweer zet de slangen weer op de truck.There is geen vervanging voor offsite back-ups.

Misschien hadden de brandweerlieden het beoefenen van zetten hun slangen terug?

Hoewel het ziet er nogal enorm en diep van de kust, de San Francisco Bay heeft als gemiddelde diepte van ongeveer 12-15 voeten: ongeveer net zo diep als sommige achtertuin zwembaden.