kunt u usb 1.1-hubs aan te sluiten op een stopcontact en opladen apparaten?

Het is frustrerend om oudere hardware moet gewoon zitten rond het verzamelen van stof of in de weg, dus als het kan worden hergebruikt en nuttig maakte nogmaals, dan is het een reden tot vreugde. Today’s SuperUser Q & A-post bespreekt de mogelijkheden van herbestemming een oude USB 1.1-hub voor een nieuwsgierige lezer.

Today’s Vraag & antwoord-sessie tot ons komt beleefdheid van SuperUser-een onderverdeling van Stack Exchange, een community-gedreven groepering van Q & A websites.

Foto courtesy van Alexandros Kostalas (Flickr).

SuperUser lezer user1049697 wil weten of het mogelijk is om een ​​oude USB 1.1-hub te gebruiken om zijn apparaten op te laden

Ik heb een oude USB 1.1-hub en ik vroeg me af of het kan worden hergebruikt voor iets nuttigs. Zou het mogelijk zijn aan te sluiten op een muur lader die een ingebouwde USB-aansluiting en heeft gebruik maken van de hub tot 4 USB-poorten opladen te krijgen? Heeft USB-hubs niet goed bij aansluiting op outlets muur te werken?

De afbeelding hieronder toont een hub vergelijkbaar is met de USB 1.1-hub Ik heb

(Update) Ik heb geprobeerd dit met een aantal apparaten en de resultaten zijn als volgt

Is het mogelijk om een ​​oude USB 1.1-hub te gebruiken om apparaten op te laden?

SuperUser inzender Bob heeft het antwoord voor ons

Helaas, het is echt afhankelijk van de specifieke kenmerken van de uitvoering van zowel de hub en het apparaat.

De overgrote meerderheid van eenvoudige hubs niet echt uit te voeren een soort van power control. Ze zullen gewoon rechtstreeks aansluiten op de USB-hoogspanningslijnen om ofwel hun gastheer of een externe (gereguleerde) voeding, wat betekent dat je zou in feite de capaciteit van de stroombron via alle poorten delen.

In de praktijk echter, opladen via USB wordt heel complex. De bottom line is dat uw USB 1.1-hub waarschijnlijk uw randapparatuur kan worden opgeladen, maar tegen een gereduceerd tarief. Niet omdat de hub actief beperken van de stroom, maar omdat randapparaten actuele ze trekken tenzij positief kan bevestigen de gastheer kan leveren die stroom zal beperken (schade aan hosts voorkomen dat niet kan).

Dit verlaagd afhankelijk van de specifieke perifere en het specifieke knooppunt, maar het waarschijnlijk varieert van 100 mA tot 500 mA, die veel minder dan de maximale moderne slimme telefoon (boven 1000 mA).

Uitbreiden

1. Als de host implementeert een soort van power control, dan moet het perifere een dataverbinding te starten en naar behoren te onderhandelen. Hoewel dit technisch gezien is vereist door de specs (met uitzondering van de nieuwere opladen van de batterij specs), kunnen sommige randapparaten niet doen. Ik stel me voor de meeste smartphones zal op zijn minst proberen, maar er zijn vele ‘domme’ USB-randapparatuur die niet.

2. In het geval van een hub is aangesloten op een USB-voeding zonder een goede gastheer, is het misschien helemaal niet werken.

3. Onderhandelen is als volgt

4. Moderne apparaten hebben vaak behoefte aan meer vermogen (smart phones vaak tekenen 1000 mA – 2000 mA).

5. Er is een opladen van de batterij specificatie die zich bezighoudt met dit. Lees door het artikel ‘Hoe USB kosten zowat elke Electronic Device “voor meer informatie over de manier waarop de onderhandelingen en detectie werkt, maar dat is niet zo belangrijk.

5. Er zijn een aantal andere functies, zoals Apple’s protocol, Qualcomm snel opladen protocol, enz. Ze hebben allemaal hun eigen opsporing en onderhandeling methoden. Ze zullen ook niet werken met een USB 1.1-hub.

6. Er is een nieuwer USB Power Delivery spec, maar bijna niets implementeert het nog en het gaat met allerlei gekke dingen zoals verschillende voltages.

Hebben iets toe te voegen aan de verklaring? Geluid uit in de commentaren. Wil je meer antwoorden van andere tech-savvy Stack Exchange-gebruikers te lezen? Bekijk de volledige bespreking draad hier.

Er zijn ongeveer 6000 verschillende soorten aarde wormen, maar slechts ongeveer 150 van die soorten zijn vaak (wijd verspreid) wereldwijd. Een acre grond kan steunen van 250.000 tot 1.750.000 individuele wormen, afhankelijk van de kwaliteit van de bodem.