maak een bootable ubuntu 9.10 usb flash drive

De Ubuntu Live CD is niet alleen handig voor het uitproberen van Ubuntu voordat je het installeert, kunt u ook gebruiken om te onderhouden en te repareren uw Windows-pc. Zelfs als je niet van plan van het installeren van Linux, moet iedere Windows-gebruiker een bootable USB-drive Ubuntu bij de hand in het geval er iets mis gaat in Windows.

Het maken van een bootable USB flash drive is verrassend eenvoudig met een kleine zelfstandige applicatie genaamd UNetbootin. Het zal zelfs downloaden Ubuntu voor u!

Let op: Ubuntu zal nemen ongeveer 700 MB op uw flash-drive, dus kies een flash drive met minimaal 1 GB vrije ruimte, geformatteerd als FAT32. Dit proces mag geen bestaande bestanden te verwijderen op de flash drive, maar veilig moet je een backup van de bestanden op uw flash drive te zijn.

Zet Ubuntu op uw flash-drive

UNetbootin vereist geen installatie, gewoon downloaden van de applicatie en voer het uit.

Selecteer Ubuntu uit de Distribution drop-down box, dan 9.10_Live uit de drop-down box versie. Als je een 64-bit machine, selecteer 9.10_Live_x64 voor de versie.

Aan de onderkant van het scherm, selecteert u de stationsletter die overeenkomt met de USB-schijf die u wilt Ubuntu op te zetten. Als je USB-stick in de type drop-down box te selecteren, zal het enige station letters beschikbaar zijn USB flash drives.

Klik op OK en UNetbootin zal gaan doen zijn ding. Ten eerste zal het Ubuntu Live CD downloaden.

Dan zal het de bestanden van de Ubuntu Live CD om uw flash-drive kopiëren.

De hoeveelheid tijd die het duurt is afhankelijk van uw internet snelheid, een wanneer het klaar is, klikt u op Afsluiten. Je bent niet van plan over het installeren van Ubuntu op dit moment, dus er is geen noodzaak om opnieuw op te starten.

Als je kijkt naar het USB-station nu, moet u een aantal nieuwe bestanden en mappen te zien. Als u bestanden had op het station voordat, moeten ze nog steeds aanwezig zijn.

Je bent nu klaar om uw computer op te starten in Ubuntu 9.10!

Hoe te starten in Ubuntu

Wanneer de tijd komt dat je moet opstarten in Ubuntu, of als je gewoon wilt testen en ervoor te zorgen dat uw flash-drive goed werkt, moet u uw computer in om op te starten off van de flash drive.

De stappen om dit te doen is afhankelijk van uw BIOS – die varieert afhankelijk van uw moederbord. Om gedetailleerde instructies krijgen over het veranderen van de manier waarop uw computer opstart, zoeken naar de handleiding van uw moederbord (of de handleiding van uw laptop voor een laptop).

Voor algemene instructies, die zal volstaan ​​voor 99% van u, lees dan verder.

Vind de belangrijkste toetsen op het toetsenbord

Wanneer uw computer opstart, een bos van woorden en getallen flitsen over het scherm, meestal om genegeerd te worden. Deze keer moet je de boot-up scherm te scannen voor een paar belangrijke woorden met een aantal bijbehorende toetsen: opstartmenu en Setup. Typisch, deze zal verschijnen aan de onderkant van het scherm.

Als uw BIOS heeft een Boot Menu, lees dan verder. Zo niet, ga dan naar de Hard: Met behulp van Setup sectie.

Gemakkelijk: gebruik van het opstartmenu

Als uw BIOS biedt een opstartmenu, dan tijdens het opstarten-up proces, druk op de knop worden geassocieerd met het opstartmenu. In ons geval is dit ESC.

Ons voorbeeld Boot Menu heeft niet de mogelijkheid om te booten vanaf USB, maar uw opstartmenu moet een aantal opties, zoals USB-cd-rom, USB-harde schijf, USB-FLOPPY, en anderen hebben. Probeer de opties die beginnen met USB totdat je er een vindt die werkt.

Maak je geen zorgen als het niet werkt – je kunt gewoon opnieuw op en probeer het opnieuw.

Gebruik van het opstartmenu heeft de normale boot order niet wijzigen op uw systeem, dus de volgende keer dat u uw computer opstart zal het opstarten vanaf de harde schijf als normaal.

Hard: Met behulp van Setup

Als uw BIOS een opstartmenu niet aanbiedt, dan moet je om de boot volgorde te wijzigen in Setup.

Let op: Er zijn een aantal opties in het BIOS Setup dat de stabiliteit van de machine kunnen beïnvloeden. Zorg ervoor dat alleen de boot volgorde te wijzigen.

Druk op de knop in verband met Setup. In ons geval is dit F2.

Als uw BIOS Setup heeft een tabblad Opstarten, schakel dan over naar het en de volgorde veranderen, zodanig dat één van de USB-opties optreedt eerste. Er kunnen meerdere USB-opties, zoals USB-cd-rom, USB-harde schijf, USB-FLOPPY, en anderen zijn; probeer ze uit om te zien welke voor u werkt.

Als uw BIOS een tab boot heeft, wordt opstartvolgorde vaak gevonden in geavanceerde CMOS-opties.

Merk op dat dit verandert de opstartvolgorde permanent totdat u deze wijzigt rug. Als je van plan bent alleen aansluiten van een bootable flash drive wanneer je wilt opstarten van het, dan kun je de boot volgorde te laten zoals het is, maar u kunt vinden het gemakkelijker om de bestelling terug te schakelen naar de vorige bestelling na het rebooten van Ubuntu .

Opstarten in Ubuntu

Als je de juiste boot optie in te stellen, dan moet je worden begroet met de UNetbootin scherm.

Druk op enter om Ubuntu te starten met de standaardopties, of wacht 10 seconden om dit te laten gebeuren automatisch.

Ubuntu zal beginnen laden.

Het moet direct naar de desktop met geen behoefte aan een gebruikersnaam of wachtwoord.

En dat is het! Van deze live desktop sessie, kunt u proberen Ubuntu, en zelfs software die niet is opgenomen in de live-cd te installeren. Geïnstalleerde software zal slechts voor de duur van de sessie – de volgende keer dat u het opstarten van de live-cd het terug naar zijn oorspronkelijke staat zal zijn.

Download UNetbootin van sourceforge.net

Het is ook mogelijk de installatie van de CD of ISO starten en de installatie doen is het materiaal op de USB memorykey. Dit geeft u de mogelijkheid om de software die u wilt installeren en de taal waarin u wilt Ubuntu gebruiken kiezen. Bovendien kunt u aditional software en werken te installeren op de memorykey alsof het een gewone installatie. Alles wat je doet wordt gehouden op de memorykey. Het is immers een normale installeren, alleen de aandrijving is geen harde schijf, maar een USB memorykey.

Als je gaat te installeren als een VM, is er geen gebruik van maken van een USB-bootable met de ISO. Gewoon wijzen op de werkelijke ISO-bestand frmo de VM-configuratie. De USB-installatie, met behulp van UNetbootin, is geweldig als eigenlijk opstarten vanaf een USB op een fysieke machine. voor een VM, het opstarten vormen een ISO-bestand direct zou eigenlijk sneller.

Het is makkelijker om een ​​memory stick via een live-cd te installeren als deze methode niet opties maken aan installeren vanaf de memory stick.

Kunnen we de naam van de rit van “Installeer Ubuntu” naar iets anders?

Ik zou het gebruiken om FreeBSD te installeren, omdat ik denk dat BSD beter is dan Linux. (Ik zou blij zijn om uit te leggen waarom, als iemand geïnteresseerd is.)

@Navjot

Installeer Ubuntu is eigenlijk niet de naam van het station, als je met de rechtermuisknop op het station en selecteer “Eigenschappen” kunt u zien dat de drive-label is het niet te zien als Ubuntu installeren omdat alle bestanden “Ubuntu installeren.” van de Ubuntu-cd op er, en het bevat een autorun.inf dat het label in Windows Verkenner verandert.

Als u wilt veranderen, kunt u bewerken autorun.inf en verander het etiket (of te verwijderen die lijn) of gewoon verwijderen autorun.inf uit de USB-drive. Het zal niet van invloed op iets anders behalve de autorun opties die je krijgt als je de stekker in het station en hebben AutoRun ingeschakeld in Windows.

@calebstein

De laatste keer dat ik gebruikte FreeBSD was een paar jaar geleden, en ik was niet comfortabel genoeg met de familie van Unix in staat zijn om het goed te gebruiken. Ik begonnen met een X-sessie, maar het was gewoon een venster met een terminal en ik schijn maakte en installeerde Ubuntu plaats. Wat maakt BSD beter dan Linux?

Ik probeerde om 10.04 beta1 te installeren op een USB-stick. De absolute gemakkelijkste manier om dit te doen is om te booten vanaf de Live CD vervolgens de memory stick en selecteer System> Administration> Maak Startup Disk. Het geeft je zelfs de mogelijkheid van persistentie en hoe groot de casper-rw-bestand te maken. Het werkt als een charme, het is zo makkelijk als u zich kunt voorstellen, en 10.04 is geweldig.

Bedankt voor het helpen van ons uit, ik ga vooruit om het te proberen.

@Trevor Bekolay: Ik ben blij dat je dat vraagt. Ik begrijp dat het moeilijk is om te leren kan zijn, en dat is de reden waarom veel mensen gaan naar Linux. Voor mij, FreeBSD was moeilijker om te leren, maar toen ik hoorde het, het voelde gewoon meer natuurlijk. Naar mijn mening, Linux is gemakkelijker te gebruiken uit de doos, maar BSD is veel meer aanpasbaar. I Tri-boot Windows, BSD, en Kubuntu, en ik heb de makkelijkste tijd met BSD. Ik verkies ook de manier waarop FreeBSD komt met niets vooraf geïnstalleerd met uitzondering van de kern van het systeem. Hiermee kunt u alles wat je wilt installeren zonder dat te maken met de spullen die je nooit zal gebruiken. Eerlijk gezegd, heeft iedereen recht op een eigen mening, en mijn mening is voorstander van FreeBSD;. Over je X-probleem, zou ik bereid om te helpen als je wilt zijn.

@calebstein

Heeft u een Gnome / KDE desktop omgeving te installeren op uw BSD setup, of heb je een andere desktop manager gebruiken? Ik denk dat op dit punt zou ik comfortabel instellen van dit soort dingen op te zijn, ik ben gewoon benieuwd of er is een andere geprefereerde interface voor BSD.

@Trevor Bekolay: Ik KDE, Gnome, Xfce, Fluxbox, AfterStep en IceWM installeren op mijn FreeBSD machines, omdat ik graag de keuze, maar ik gebruik kdm als de standaard login manager. Om een ​​of andere reden hoewel, Xorg vergt veel van de setup. Misschien is dat de reden waarom veel mensen niet graag FreeBSD.

Hey, Thanx 4 van de installatiegids en alles, maar ik heb een probleem ..; nadat ik volledig geïnstalleerd en het Linux besturingssysteem het toetsenbord werkte niet .. het werkt onder Windows al, ik kan het gewoon niet krijgen werken onder de USB Leef Linux Version

@LinuxUser

Wat voor soort toetsenbord is het? Ik heb nog nooit gehoord van een toetsenbord niet goed werkt, maar misschien als het een super oude gebruik van een PS / 2 naar USB converter, kunnen er enkele vreemde problemen …

Heeft u geprobeerd los te koppelen en weer aan te sluiten het?

@Trevor Bekolay

het is een laptop ingebouwde toetsenbord: S

@LinuxUser

Dat is jammer, ik zou proberen googlen uw specifieke laptop model en iets over het toetsenbord niet werken in de Ubuntu Live CD, lijken er wat problemen met sommige laptop toetsenborden in de laatste versie van Ubuntu, en ik ben niet zeker of ze hebben workarounds. Je zou gewoon pech

Ik heb een recovery schijf van Dell voor een ubuntu netbook. Zoals je kunt raden zei netbook ontbreekt een cd-station en ik wil het herstel schijf op een flash drive te maken aan dit probleem te omzeilen. Is er iets speciaals wat ik moet doen om dit te laten gebeuren dan alleen het kopiëren van de gegevens / bestanden op de cd naar de flash drive (het creëren van een afbeelding iso disk bijvoorbeeld)? En kan deze spiffy programma besprak dit boven de voor mij doen?

@Roy

De hierboven beschreven programma zal het harde werk van het maken van een flash drive die je kunt opstarten off van te doen. Gewoon kopiëren van de bestanden naar een flash drive zal niet hetzelfde effect hebben, moet u de methode boven of een soortgelijke methode beschreven gebruiken.

Ik deed alles wat maar in de netbootin menu, enter-toets werkt niet. Het is geschreven Automatische boot in x tweede en als ik niets doe, Het herstart op 10 seconden.

Ik heb een Dell Mini 10.

Bedankt

Ik probeerde dit en het werkte prima! Echter, ik ben op zoek naar een min of meer permanente oplossing. Ik wast kunnen de USB stick als primaire vaste schijf en installeer stuurprogramma’s en toepassingen op. Ik ben niet in staat om programma’s met deze methode te installeren. Kunt u mij suggesties.

@David En anderen

Als u programma’s die blijven bestaan ​​op de USB-stick te installeren, we net gepost een artikel over het maken van een persistente Ubuntu flash drive. U kunt programma’s installeren en de instellingen te wijzigen, en ze zullen daar blijven de volgende keer dat je opstart met de flash drive.

Hi Trevor

Grote Post. Installeer ik lucide live CD in mijn USB door het volgen van uw artikel. Door de manier hoe krijg je het scherm vastleggen van de BIOS Setup-scherm?

@zainulfranciscus

Bedankt! De BIOS screenshots in dit artikel worden genomen met VMWare Player.

Ik volgde alle stappen en toen ik naar de Unetbootin scherm na het opstarten vanaf een USB-stick als ik gekozen standaard of wachtte tot de timer te lopen reset gewoon. Heb ik iets verkeerd of moet ik gewoon proberen ook alweer?

@Tsjaad

Als u het Unetbootin scherm gekregen, dan heb je alles goed, waarom het gereboot ik ben niet zeker. Probeer opnieuw opstarten, en als het nog steeds niet lukt, kunt u proberen de stappen in dit artikel om te zien of je een ander resultaat te krijgen.

@Trevor Bekolay er was eigenlijk rebooten, de timer voor de automatische boot reset. Het lijkt erop dat GBOU hetzelfde probleem gehad. Ik probeerden eerst de Persistent Bootable methode en in het proces krijg ik een 7-zip: Diagnostische bericht notering verschillende data fouten te zeggen dat de bestanden zijn gebroken

Ik heb hetzelfde probleem als Tsjaad. De timer gewoon reset. Toen ik de aanhoudende bootable maakte het gaf een compressie fout en stopgezet.

@ Linux gebruiker, is je laptop een toshiba? Ik had zo’n probleem ook als ik Redhat 4 geïnstalleerd op mijn laptop. Het enige probleem was dat het toetsenbord begint na het aanraken, zoals de rechter shift-toets. Probeer maar eens toetsen aan de rechterkant van het toetsenbord. Ik ben er niet zo zeker van de bepaalde toets.

is er geen manier om naast het gebruik van unetbootin en het downloaden van 700MB van ubuntu … want ik heb trage internetverbinding dus het duurt bijna 24 uur om het te downloaden …: (… het doen van live-cd zou geweldig zijn!

je kon de Ubuntu downloaden via torrent maar zoals andere manieren van het runnen van Linux de live CD / USB is de beste methode.

Heeft iemand bedacht hoe de “Automatisch opstarten in X seconden” countdown prompt fout in verband met UNetbootin (~ ubuntu) vast te stellen? Ik heb een Thinkpad X41, zodat ik niet de luxe van het gebruik van een Windows XP-cd b / c ik het niet en ik heb geen cd-drive (?!). I d / l’d een Windows XP-iso-bestand en probeerde de UNetbootin (~ ubuntu) programma te gebruiken om de iso-bestanden kopiëren naar de USB-drive / naar de usb bootable te maken, als ik mijn usb drive om te proberen om Windows XP draaien , het aftellen prompt herhaalt zich.

Voor meer context rond mijn probleem, ik probeer mijn IBM (Lenovo) Thinkpad X41 op te lossen. Ik was met behulp van het op één dag en kreeg een foutmelding wanneer ik op mijn volume icoon aangeklikt. Ik dacht dat ik deze fout opgetreden in het verleden (waar zou ik gewoon mijn computer opnieuw opstarten en het weg zou gaan). Toen ik mijn computer opgestart, kreeg ik de volgende foutmelding bij het opstarten

Windows kan niet worden gestart omdat het volgende bestand ontbreekt of is beschadigd; \ windows \ System32 \ Drivers \ Isapnp.sys

Nu kan ik niet starten / gebruik mijn laptop. Dus, dat is de reden waarom ik wil de XP-iso-bestand te kopiëren naar mijn usb drive om mijn systeem te herstellen. Als iemand antwoorden, neem dan schiet me een e-mail op b.dasean_s@yahoo.co.uk, en gebruik dan gewoon Engels (ik ben geen techneut). Ook als uw oplossing is voor mij om open mijn laptop en doe wat hardwiring of om een ​​willekeurige code te schrijven, dan kunt u uw tijd en energie beantwoording (lol) verspillen.

Dit werkt op Mac? Hoe kan ik een usb op een Imac starten?

Ik heb alles klaar, maar ik weet niet hoe om verbinding te maken met internet met behulp van Ubuntu Live (om de pakketten te downloaden van repositories.) Draadloos is uitgeschakeld en Ethernet-aansluiting wont detected.Using AspireOne netbook zijn.

Ik krijg een foutmelding dat mijn Bootmgr ontbreekt. Is It Muur? Ik heb hier alles gedaan, dus ik weet niet zeker wat verkeerd ..

Ik heb een Everex laptop en wanneer ik probeer te ubuntu downloaden van mijn usb. het scherm houdt me te vertellen dat Windows-installatie niet kan doorgaan. dat is voor zover ik kan krijgen op mijn laptop nu.

Ik had ramen en im onlangs het downloaden van de ubuntu doet alles van foto’s tot software gaan ?? plz antwoord ASAP

deed de ubuntu ding om een ​​4 GB USB-apparaat .. programma dat gebruikt was 10,1 x64 want ik heb win 7 64 bit sys ..; Alles leek goed te gaan en mijn w ontdekkingsreiziger lijst is bijna exctly als de screenshot te laten zien voor 9.1; bit, kan mijn bios niet zien van de uSB-drive en zo kan ik niet het systeem te laden .. Knowing me ik neem aan dat ik het verpest, dus ik deed het weer met hetzelfde resultaat .. ik had een usb floppy aangesloten en de dos aan boord zou load .. ik sloot dit apparaat en nu alleen maar een vermelding te zeggen “verwisselbare schijven” nee acknowlegement dat de usb flash drive is beschikbaar om de bios .. TNX … John

Ik veronderstel dat de “profs” alleen commentaar terug tot hun kennis gaat, en dan gewoon ze stoppen beantwoorden. Teleurgesteld over het ontbreken van een oplossing voor de problemen die in deze thread.

na deze ubuntu instalation, hoe kunnen we het raam wachtwoord wijzigen

@John eck; Iets dergelijks overkwam mij. Ik had ubuntu op mijn netbook dual boot met Win 7. ik besloten om te proberen FreeBSD geïnstalleerd. Na de beslissing Ik had de tijd aanpassen en setup alles niet op daar, ik wilde proberen Fedora. Maar er gebeurde iets met / in? de FreeBSD installeren en mijn netbook heeft niet langer de mogelijkheid om te starten vanaf een usb drive.?!;After knippert een nieuwe bios, en vele tests (alle BIOS-instellingen werden geverifieerd, USB-schijf werken op andere systemen etc), was ik alleen in staat ubuntu installeren vanaf mijn flash drive met behulp van EasyBCD (in Windows) en met de app te installeren Plop, http://neosmart.net/dl.php?id=1. De Plop bootmanager heeft de mogelijkheid om systemen te bootable te maken van USB-apparaten. http://www.plop.at/en/bootmanager.html

Ik ben niet met ofwel product verbonden. Ik ben slechts een fan van EasyBCD en opgelucht mijn wanhoop dankzij Plop.

No offense maar dit programma stinkt zijn nutteloos voor mij tot nu toe. Ik heb nog tot op heden een bruikbare boot thumb drive maken met behulp van het ofwel in download of ISO-modus. Dit is met behulp van meerdere flash drives en iso bronnen. Misschien is het een Microsoft Windows 7 zaak. Maar Unetbootin weigert om iets boot kunnen maken in mijn geval.

Ik blijf op zoek naar toekomstige releases in de hoop dat ze krijgen wat het recht is. Of het nu een bug in het uitvoeren in de Windows 7-omgeving etc.

Zoals GDM gezegd. Het werkt ook niet voor mij. Ik volg alle instructies. . De computer heeft geen USB op te starten vanaf erkennen; Soms krijg ik een foutmelding van Windows 7 dat er iets mis is met het opstarten was, en het geeft me de optie om Windows normaal starten of problemen op te lossen dan beginnen ramen.

gewoon een snelle vraag die ik kreeg alles werkend kreeg ik om zo ver als het unetboot boot scherm, waar u de mogelijkheid om de standaard te kiezen of wachten tot de 10 seconden aftellen beide opties ik kies het aftellen gewoon teruggezet naar 10 seconden en ik kan voorbij de inital scherm elke hulp wordt gewaardeerd

Ongeveer 75% van het zebrapad knoppen in New York niets doen, ze zijn effectief placebo’s voor voetgangers wachten tot het licht te veranderen paaien.