toegang tot Google-services vanuit de opdrachtregel

Wilt u uw geeky kant te laten zien en bewerken van uw Google Docs of schrijf een Blogger post van command prompt? Hier ziet u hoe u toegang tot verschillende Google-diensten vanaf de command line met de GoogleCL.

Ermee beginnen

GoogleCL is een Python command line applicatie waarmee u toegang tot verschillende Google-diensten vanaf de command line op Windows, Mac OS X of Linux. Hier zullen we met behulp van de Windows-versie op Windows 7, maar het zou precies hetzelfde werken op andere platformen.

Ga dan naar de download link en kies de juiste versie voor uw besturingssysteem. Als je wilt draaien op Windows, selecteer het zip-bestand. Ubuntu gebruikers kunnen downloaden en the.deb bestand te installeren.

Na het downloaden van het zip-bestand voor Windows, pak het als normaal en voer de google.exe programma in de map.

De eerste keer dat u Google CL draaien, zal het een folder voorkeuren te creëren op

% USERPROFILE% \. Googlecl

Op één van onze tests, kregen we een fout zeggend dat msvcr71.dll ontbrak in onze computer, zodat GoogleCL kon niet worden uitgevoerd. Dit is een C ++ runtime library in Windows, en de meeste programma’s die nodig zijn onder andere met hun program files. GoogleCL niet bevatten deze DLL in het zip-bestand, dus we zullen moeten een kopie voor te vinden.

Je zult waarschijnlijk hebben veel exemplaren van dit bestand in uw computer, maar GoogleCL kan ze niet vinden. Dus, doe een computer-brede zoektocht naar msvcr71.dll, en kopieer een van deze bestanden het vindt.

Nu plakken dat dll-bestand in de map GoogleCL, en voer google.exe als voorheen. Alles moet perfect werken deze keer.

Met behulp van GoogleCL

GoogleCL’s syntax is zeer eenvoudig te gebruiken en te begrijpen. Om te beginnen, wilt u misschien het readme.txt bestand kassa. Of, enkel type hulp op de prompt om snel instructies te krijgen.

U kunt GoogleCL gebruiken om toegang te krijgen tot diensten op Picasa, Blogger, YouTube, Google Documenten, contactpersonen en agenda via de command line interface, en we zouden graag zien dat toekomstige versies zal onder meer ondersteuning voor meer punten, waaronder Gmail en Search. Voor nu, hoewel, deze diensten zijn nog steeds nuttig. help gevolgd door een naam aan meer informatie over en een aantal voorbeelden van het gebruik te zien in te voeren. Hier zien we de hulp voor Agenda.

Het activeren van een Dienst

Wanneer u voor het eerst een dienst te gebruiken, moet u uw computer online te activeren met het. Bijvoorbeeld, als we wilden alle afspraken in onze kalender zien, zouden we Kalender lijst te openen. U wordt gevraagd om een ​​gebruiker te specificeren, voert u uw Gmail-adres. Vervolgens wordt u gevraagd om de toegangscode in uw browser goed te keuren, en de goedkeuring pagina wordt automatisch geopend in uw standaardbrowser.

Klik op Toegang verlenen in de webpagina die opent, en druk op Enter in het venster GoogleCL.

Je moet dit doen voor elk van de Google-services die u gebruikt. Zelfs nauw verwante diensten, zoals contactpersonen en agenda moeten individueel worden geactiveerd. Een interessant aspect hiervan is dat u andere Google-account gekoppeld aan verschillende diensten zou kunnen hebben. Als ze eenmaal geactiveerd, hoewel, het zal gemakkelijk om deze diensten te gebruiken op deze computer.

Met behulp van GoogleCL

GoogleCL heeft tal van functies die u kunt gebruiken om te communiceren met de services van Google. We zullen kijken naar een paar van de functies die we vonden interessant.

Docs

In de eerste plaats hebben we geprobeerd een document naar Docs uploaden. Om dit te doen, voert u

docs uploaden path_to_your_document

Dit kan even duren, afhankelijk van de grootte van uw document, maar als het eenmaal klaar is, zult u een succes boodschap en een link naar uw document te bekijken.

Je zou in staat zijn om documenten bewerken door het invoeren

docs bewerken -TITLE “your_document” -editor your_editor

Echter, dit werkte niet in onze tests, en we kregen een foutmelding. Dit zou moeten werken in de toekomst, en kan veroorzaakt door een probleem aan onze kant, maar het zou niet in een van onze tests.

YouTube

GoogleCL werkte prima voor het uploaden van video’s naar YouTube. Zodra u uw account hebt geautoriseerd, voer

youtube post “your_file_path”

Voer een categorie naam toen gevraagd en GoogleCL zal beginnen met het uploaden van uw video naar YouTube. Zoals gebruikelijk, zal dit een paar minuten duren, afhankelijk van de grootte van uw video, maar het is nog steeds sneller dan naar de YouTube-pagina naar een video te plaatsen.

Merk op dat je een fout kan zien als je een categorie die niet beschikbaar is op YouTube te voeren. Als dat zo is, probeer het opnieuw, dit keer het invoeren van een juiste categorie.

Voor uw referentie, hier is een aantal van de categorieën die u kunt gebruiken van YouTube.com … dus zorg ervoor dat u gebruik maken van één van hen.

Blogger

GoogleCL maakt Blogger in een geekier blogging service. U kunt bekijken, markering en zelfs het creëren van nieuwe berichten op Blogger, allemaal direct vanaf de command line. U kunt het lichaam van uw post te schrijven in een tekstbestand, en u kunt zelfs gebruik maken van HTML-opmaak om de post eruit als je wilt. Om dit te doen, voert u het volgende in GoogleCL

blogger bericht -TITLE “your_title” path_to_post_file

Even later hadden we een nieuwe blog post met de inhoud van onze tekstbestand. We kunnen een lange, goed geformatteerde HTML bericht hebben geplaatst, maar hey, wat is beter dan de klassieke geek groet voor een geeky blog post?

Conclusie

Of u nu wilt snel Gmail contactgegevens bewerken, uploaden van een YouTube-video zonder gebruik te maken van de schilferige Flash uploader, of maak een script dat automatisch maakt een post op Blogger als je bang je hoofd op het toetsenbord, GoogleCL geeft u de tools die u nodig hebt om meer te doen met Google dan u wel mogelijk is. Wie zegt dat Google niet een wolk OS te hebben? Als je kunt communiceren met een webapp via command prompt, plotseling het voelt alsof Google is gewoon een ander deel van uw computer. We hebben alleen bekrast het oppervlak van wat u kunt doen met GoogleCL, check out de voorbeelden verwijzen hieronder voor meer ideeën. Laat ons weten wat geeky projecten die je doet met GoogleCL!

Link

Download GoogleCL

Check out Voorbeeld GoogleCL Scripts

Het is geweldig !

Ik hoop dat ik over alle artikelen hier te lezen;. En …. Ik hoop dat ik ze allemaal te onthouden …;. Hehe … heee heee … bijna een onmogelijke hoop ….

De iconische foto van de Amerikaanse mariniers en een Marine corpsman het verhogen van de vlag VS op Mount Suribachi tijdens de slag om Iwo Jima is de enige foto die ooit een Pulitzer Prize for Photography hetzelfde jaar werd gepubliceerd heeft gewonnen.