voeg een klantgericht, gratis applicatie launcher op uw Windows-bureaublad

RocketDock is een applicatie launcher voor Windows gemodelleerd naar de Mac OS X-launch werkbalk. Het is een dok dat ligt langs een rand van het scherm en bevat een verzameling van snelkoppelingen die uit te breiden wanneer u de muisaanwijzer over hen en programma’s starten wanneer erop wordt geklikt.

U kunt eenvoudig snelkoppelingen toevoegen aan programma’s, bestanden, documenten, mappen en zelfs acties om de dock. Het uiterlijk van de dock is aan te passen met behulp van thema’s en pictogrammen. Docklets zijn beschikbaar om te helpen uitbreiden van de functionaliteit van uw dock.

We laten u zien hoe u RocketDock installeren, de dock-instellingen te wijzigen, snelkoppelingen toe te voegen aan het dok, de instellingen voor snelkoppelingen en nieuwe thema’s toe te voegen aan uw dock. We zullen u ook laten zien hoe te installeren en inrichten van een docklet, met behulp van de Stacks docklet als voorbeeld.

Om te beginnen, dubbelklikt u op the.exe gedownloade bestand (zie de link aan het eind van dit artikel).

Als de User Account Control dialoogvenster, klikt u op Ja om verder te gaan.

OPMERKING: U kunt niet zien dit dialoogvenster, afhankelijk van de User Account Control-instellingen.

Selecteer de taal voor het setup-programma van de drop-down lijst op de Select Setup Language dialoogvenster en klik op OK.

Het welkomstscherm van de installatiewizard wordt weergegeven. Klik op Volgende.

Lees de licentieovereenkomst en selecteer Ik accepteer de overeenkomst radioknop. Klik op Volgende.

De Select Destination Location scherm. Als u wilt RocketDock installeren op een andere locatie dan de standaardlocatie in het vak bewerken vermeld, gebruikt u de knop Bladeren om een ​​andere locatie te selecteren. We hebben aanvaard de standaard locatie. Klik op Volgende om door te gaan.

Op het scherm Select Extra taken, kunt u het selectievakje Een pictogram op het bureaublad selectievakje in om een ​​snelkoppeling op het bureaublad te maken aan RocketDock. Deze optie is standaard niet geselecteerd. Klik op Volgende.

De Ready to scherm installeren met een samenvatting van de door u geselecteerde instellingen. Wilt u een van de instellingen te wijzigen, gebruikt u de knop Back. Zo niet, klikt u op Installeren om verder te gaan met de installatie.

Nadat de installatie is voltooid, de voltooiing van de RocketDock Setup Wizard scherm. Klik op Voltooien om de setup wizard te sluiten.

Als je ervoor kiest om een ​​snelkoppeling op het bureaublad te maken aan RocketDock, dubbelklik erop om RocketDock starten. Zo niet, dan kunt u een snelkoppeling naar RocketDock in het menu Start te starten vinden.

Een dok toont aan de bovenkant van je scherm met een aantal standaard iconen die snelkoppelingen met PNG-afbeeldingen als pictogrammen zijn. Standaard, gemeenschappelijke omslagen met inbegrip van computer, Mijn documenten, netwerklocaties, Mijn muziek, Mijn afbeeldingen, en Configuratiescherm. De Recycle Bin is ook beschikbaar op de kade.

Klik met de rechtermuisknop ergens op de dock of de pictogrammen om een ​​pop-up menu voor RocketDock die opties zoals Icon Settings, Dock Instellingen, AutoHide en Lock items bevat weer te geven. De Screen Positie punt displays extra opties zodat u kunt kiezen welk deel van het scherm dat u wilt het dok te verankeren (boven, onder, links of rechts randen). De optie Lock Items vergrendelt de dock zodat de items niet per ongeluk kan worden verwijderd of bewerkt.

Het uiterlijk en het gedrag van RocketDock is volledig aanpasbaar. Om de instellingen voor uw dock wilt wijzigen, klik met de rechtermuisknop op het dok en kies Dock Instellingen in het pop-up menu.

Het Dock-instellingen dialoogvenster. De Algemene scherm kunt u ervoor kiezen om RocketDock uitgevoerd wanneer Windows wordt gestart (Run bij het opstarten). U kunt er ook voor kiezen om applicaties naar de haven in plaats van naar de taakbalk (Windows minimaliseren naar het Dock), die worden weergegeven op het dok als venster thumbnails te minimaliseren.

Klik Pictogrammen op de werkbalk aan de linkerkant om toegang te krijgen tot de algemene pictogram instellingen. Dit scherm kunt u een minimum (Size) en de maximale grootte (Zoom) op te geven voor alle pictogrammen op het dok, evenals de Zoom Breedte en Zoom Duur. U kunt ook kiezen voor de Hover Effect.

Klik positie aan de linkerkant om het scherm positie voor uw dock selecteren. U kunt ook kiezen hoe het wordt gecentreerd op de gekozen rand (centreren) en hoeveel het is ten opzichte van de rand van het scherm (Edge Offset). Als u meerdere beeldschermen, kunt u kiezen op welke monitor je dock displays.

De Style sectie kunt u het thema van het dok te veranderen, verander het lettertype voor het pictogram etiketten of ze uit te schakelen, en verander de dekking voor de omtrek, schaduw, en voor de dock zelf. Klik Haal meer om naar de officiële

Het gedrag scherm kunt u het pictogram Aandacht Effect, die aangeeft hoe de pictogrammen in het dock gedragen, en om te schakelen en fine-tunen van de AutoHide en Popup gedrag selecteren.

iconen toe te voegen aan uw dock is eenvoudig. U kunt snelkoppelingen vanaf uw bureaublad of bestanden en mappen te slepen vanuit Windows Verkenner en drop ze overal op de kade, en de volgorde van de iconen door te slepen en te laten vallen, ook. Om een ​​pictogram uit het dock te verwijderen, sleept u het pictogram uit het dok om ergens anders.

Hier hebben we Mozilla Firefox aan onze dock toegevoegd.

Om een ​​pictogram aan te passen, gewoon met de rechtermuisknop op het pictogram dat u wilt aanpassen en kies het pictogram Instellingen in het pop-up menu.

RocketDock wordt geleverd met een paar pictogrammen die u kunt gebruiken, maar je kunt extra iconen met behulp van de knop Meer Get in het dialoogvenster Icon-instellingen te downloaden. Er zijn icoon packs beschikbaar op Deviantart. dat pictogrammen voor de gemeenschappelijke programma’s als standalone iconen voor minder bekende programma’s. U kunt ook pictogrammen op de pagina RocketDock Pictogrammen Addons te vinden.

Er zijn verschillende thema’s die worden geleverd met RocketDock die u kunt gebruiken om het uiterlijk van je dock te veranderen. U kunt extra thema’s op de pagina RocketDock Skins Addons te vinden. Er zijn ook enkele op Deviantart.

Om een ​​gedownloade thema RocketDock toe te voegen, te downloaden en unzip het gedownloade bestand. Plaats de map met de huid bestanden in de volgende map.

C: \ Program Files \ RocketDock \ Skins

Het volgende dialoogvenster kan worden weergegeven. Als dat zo is, klikt u op Doorgaan om de map te plakken.

Het nieuwe thema map wordt geplakt in de map Skins, samen met de skins die met RocketDock kwam.

Nu, als je Dock-instellingen kiezen uit de pop-up menu op je dock, en klik op stijl, zult u uw nieuw thema te zien als een optie in de thema keuzelijst. Selecteer het en klik op OK om het toe te passen op uw dock.

Hier is onze dock met het thema Rookglas toegepast.

In aanvulling op iconen toe te voegen aan je dock en het aanpassen van het uiterlijk van je dock, kunt u ook de functionaliteit van uw dock, door het toevoegen van Docklets aan RocketDock. Een zeer nuttige docklet heet Stacks. Dit docklet voegt een icoon om uw dock dat de inhoud van een map wordt weergegeven wanneer geklikt op de kade. U kunt mappen van snelkoppelingen naar programma’s, bestanden en mappen en voeg elke map als een stack om uw dock te categoriseren.

We zullen gebruik maken van de Stacks docklet als een voorbeeld wanneer laten zien hoe je een docklet toe te voegen en zet het op. Er zijn ook docklets dat klokken, kalenders, e-mail kennisgevers, batterij indicatoren, shutdown / restart toe te voegen / afmelden functies, onder andere aan uw dock. U kunt docklets op de officiële RocketDock Docklets pagina te downloaden.

Om een ​​docklet aan RocketDock toe te voegen, pak de inhoud van het gedownloade bestand en verplaatsen of kopiëren de map docklet naar de volgende map

C: \ Program Files \ RocketDock \ Docklets

Als RocketDock wordt uitgevoerd, af te sluiten is door rechts te klikken ergens op de kade en het selecteren van Afsluiten. Herstart RocketDock en klik met de rechtermuisknop op een leeg gebied van het dok. Selecteer Item toevoegen in het pop-up menu en selecteer de optie voor de docklet u toegevoegd aan RocketDock. In ons geval hebben we gekozen Stack Docklet.

Een default stack pictogram met een pijl naar beneden wordt toegevoegd aan het dock. Door te klikken op het doet niets in eerste instantie, want je moet een map met snelkoppelingen naar programma’s, bestanden of mappen toevoegen. Het instellen van de stack, klik met de rechtermuisknop op het pictogram van stack en selecteer Icon Settings in het pop-up menu.

De Stacks Docklet dialoogvenster. Om een ​​map te selecteren, klikt u op de knop Bladeren (…) aan de rechterkant van het vak Map bewerken.

Selecteer een map met snelkoppelingen, bestanden en / of extra mappen in het dialoogvenster Map en klik op OK.

LET OP: Als u een map selecteert, moet u die map blijft op dezelfde locatie. Anders zal de Stacks docklet niet kunnen de folder. Wanneer u bestanden uit de map toe te voegen of te verwijderen, worden de wijzigingen terug te vinden op de bijbehorende stapel icoon op je dock.

Als u het pictogram te wijzigen voor de huidige stack, klikt u op de knop Bladeren (…) aan de rechterkant van het vak Icon bewerken.

The Icon dialoogvenster verschijnt. Selecteer een map in de lijst Mappen aan de linkerkant (als u meer dan één map beschikbaar te hebben) en kies vervolgens een icoon uit de doos Pictogrammen aan de rechterkant. Klik op OK.

LET OP: Vergeet niet dat u extra iconen downloaden van de pagina RocketDock Pictogrammen Addons (de Get More knop brengt je naar deze pagina), en van Deviantart. Om de gedownloade iconen beschikbaar in RocketDock te maken, gebruik dan de ‘+’ knop onder het vak Mappen in het dialoogvenster Icon-instellingen toe te voegen uw gewonnen iconen map aan de lijst met mappen.

Selecteer een optie waarmee u de pictogrammen in je stack (naam, Creation tijd, laatste keer gewijzigd, laatste toegang tijd, of Kind) uit het sorteren sorteren keuzelijst en hoe u wilt weergeven van de pictogrammen wanneer u klikt stack op uw dock (Automatic, Fan, of Grid) van de Mode drop-down lijst. Klik op OK om de wijzigingen te accepteren en het dialoogvenster Stacks Docklet doos.

Wanneer u klikt op de stapel icoon op je dock, de inhoud van de geselecteerde map wordt weergegeven. Klik op een pictogram om het programma te starten of het bestand of de map te openen.

U kan een probleem ondervindt met het krijgen van de Stacks docklet om zijn instellingen te behouden. Wanneer u RocketDock stoppen en start het dan weer, elke Stacks docklets u uw dock toegevoegd kunnen hun iconen te verliezen en eventuele snelkoppelingen, bestanden of mappen niet weergegeven. De download pagina voor de Stacks docklet legt uit hoe dit op te lossen.

Download RocketDock van http://rocketdock.com/.

Ik gebruikte om RocketDock up te gebruiken tot ongeveer jaar geleden, toen ik naar ObjectDock overgeschakeld (door Stardock). Ik geef de voorkeur aan ObjectDock RocketDock als ObjectDock heeft meer mogelijkheden (zelfs de gratis versie) en er zijn meer iconen / add-ons.

niet bruikbaar door de groeiende meerderheid van de mensen als het nog niet ondersteunt 64 bit

Ik gebruik Rocket Dock en Object Dock

Ik gebruikte om RD op al mijn pc’s te installeren, totdat ik me realiseerde dat zijn soort-een nutteloze. Ik bedoel, het is popping boven sommige ramen zelfs ik stel het niet te doen, soms lijkt het niet helemaal en de enige manier op te lossen is om opnieuw te starten. Sindsdien I Plaats het meest gebruikte symbolen aan de rechterzijde van het scherm omdat alles dat wordt gedownload in de desktop krijgt rommelig met alle programma’s. Nu is het veel eenvoudiger en minder bron honger.

@Mike: Mijn machine is 64-bit 7 en ik moet nog een probleem aanlopen met het, behalve degenen veroorzaakt door StackDocklets; @ Jon:. Integendeel, met RD en StackDocklets ik ben in staat om toegang te krijgen tot mijn bibliotheek mappen sneller en het biedt me een gemakkelijke toegang alleen wanneer ik nodig om in plaats van het plakken als zere duim de hele tijd;. verschillende mensen, verschillende voorkeur, dus ik zal niet verder debatteren.

@grimlock: Voor zover ik weet RD sommige ObjectDock addons kunnen gebruiken. Voor iconen, waarom moeite met de standaard aanbod? Ga naar DeviantArt en dergelijke en u kunt pictogrammen zelf op jacht naar de inhoud van uw hart, of maak een. Het kan elke * .ico en .png * gebruiken.

Ik ben het met grimlock, ik gebruik maken van de gratis versie van ObjectDock (door Stardock). Ik zou niet meer niet meer zonder kunnen en wanneer ik een nieuwe computer te vullen, het is een van de eerste programma’s dat is een must. Het is zo leuk met alles wat ik nodig in de vorm van programma’s of bestanden of browsers zo handig, maar toch weg van de plaats verscholen als ik niet moeten kijken naar hen. ObjectDock heeft dit geweldige kleine pictogram van het weer, ook, dat opent en verspreidt om te laten zien temps en de voorwaarden voor de komende 4 dagen.

Thanks maar ziet eruit als veel drukke werkzaamheden. De voorkeur aan acties w / MS KB & muis s / w in te stellen. Gemakkelijk om een ​​F-hit, de sleutel tot een veel gebruikte website of proggy krijgen. Ja desktop zal veel iconen, maar als zie niet via een dump ik het naar een map icoon.

snelle zoektocht op startmenu ftw

@Mike: Het draait op Windows 7 64-bit prima, er is gewoon geen 64-bits versie van het programma * * nog.

@Lisa Wang

Nou, ik ga niet naar mijn harde schijf mappen die vaak alles bruikbaar (een paar spel iconen, CCleaner etc.) Ik laat op het scherm. Maar als het is net als in uw geval, RD werkt waarschijnlijk ook.

Dank je

Ik blijf mijn vaker gebruikte snelkoppelingen in een map op mijn bureaublad.

Ik probeerde Rocket Dock (RD) voor sommige familieleden maar uiteindelijk ik gewoon opgaven. RD is een mooi menu app, maar ik vermoed dat de scholen of wat ze allemaal gehersenspoeld om dingen te doen “de Macintosh weg.” (Tussen haakjes, ze wonen en werken in een vrij welvarende gemeenschap waar de scholen hebben blijkbaar een hoop geld op te verspillen de duurste computer-systemen die de mens -. Apple met de Apple-versie van Microsoft Office zelfs Dus niet al te verrassend, dat is wat ze gewend zijn) En als aan hun eigen methoden met hun Windows-machines in huis, RD zal uiteindelijk. meer correct werken en veroorzaken me meer problemen dan het waard is. Dit is erg verwarrend omdat RD is veel meer “mac als” dan alles wat ik heb gezien voor Windows. Niettemin, mijn oplossing was om gewoon te stoppen met het helpen en gaf hen het adres van de dichtstbijzijnde Apple store. Dank je Rocket Dock!

(Kun je je voorstellen hoe het is om Windows nagenoeg met een Linux host OS laden zouden kunnen zijn en dan gooien RD op de top van die hele rotzooi? Of zelfs gewoon het draaien van een Linux-distro zoals Ubuntu zonder RD ?! Nee, bedankt !!! Ik heb ‘ t gaan nog in de hand liggende problemen aan de horizon met betrekking tot Windows 8.)

Mijn ervaring met RocketDock is dat het draait prima op zowel XP als beide bits versies van Windows 7, dat, al is het in eerste instantie een beetje van een pijn in de kont te zetten, het werkt heel goed, en dat mijn desktop ziet er een heleboel reiniger met dan zonder. Ik waardeer de mogelijkheid om snel toegang tot bepaalde programma’s en mappen die ik gebruik op een frequente basis, en geniet van het kunstenaarschap van de pictogrammen en wallpapers die de vele leden te maken en bij te dragen.

Een ding dat ik begon te doen vroeg op (omdat ik regelmatig strippen en opnieuw te laden mijn OS) was een kopie van de map iconen te maken en op te slaan elders. Nu, als ik RD opnieuw installeren of te laden op een nieuwe computer, ik sluit het programma en onmiddellijk de handel de basis map Pictogrammen met mijn “pre-loaded” een. Dit bespaart me de moeite van het hebben van te gaan naar de site om te jagen op de pictogrammen die ik heb eerder genoten van elke keer als ik opnieuw installeren-hoewel in feite, ik meestal naar de site om de paar dagen om te zien wat er nieuw is, hoe dan ook.

In mijn ervaring, object dock is beter. Er is een gratis versie ook!

Ik heb de betaalde een, en het voldoet aan mijn behoeften. Als ik niet object dock had gekocht, zou ik dit uit te proberen.

Ik gebruik gewoon de QuickLaunch werkbalk. Snelkoppelingen naar Mijn computer, mijn gebruikersnaam map, God Mode, een pc-map Maintenance, Control Panel, Virtual Machines, Mijn documenten, een adresboek, Delphi 7 IDE, programmering projecten, mijn muziek, Chrome, IE en Outlook. Oh, en een shutdown link. En de Prullenbak. 15 one-click schakels in totaal. Neemt minder dan 25% van mijn taakbalk en laat mijn desktop Icom gratis.

Jullie zou moeten controleren XLaunchpad. Geeft u direct toegang tot al uw shortcuts.Arrange apps in XLaunchpad welke manier je wilt door pictogrammen om verschillende locaties te slepen of door groepering apps in mappen. sleept u gewoon een pictogram over elkaar om een ​​map te maken. kunt u de map wat je wilt, wanneer u de map te openen noemen. Ik gebruik XLaunchpad en rainmerter en gedaan!

Dankzij de extreme efficiëntie en de toewijzing van middelen, de hersenen van een miljard neuronen in staat zijn tot het opslaan van meer dan 2,5 petabytes aan data.