voordat het werd bekend als de zwarte pest de bevolking decimering pandemie werd bekend als?

Antwoord: De Pest van Justinianus

Lang voordat de Black Plague geveegd door Europa en gedecimeerd de bevolking in de 14e eeuw, was het uitroeien van hordes mensen in het Oost-Romeinse Rijk in de 6e eeuw. Wat we verschillende namen hebben gegeven over de jaren-de builenpest, de pest, de Zwarte Dood en andere namen die telegraaf de ernst van de ziekte-zijn allemaal uitingen van dezelfde bacteriën: Yersinia pestis.

Wanneer de mens begon te verzamelen in grote aantallen in het begin van stadstaten, ongedierte kwam samen met hen om prooi op hun voedsel winkels en weigeren. Samen met die ongedierte kwamen vlooien (de echte dragers van de bacteriën), die plagen combinatie met de slechte hygiëne praktijk van de dag tot frequente en verwoestende uitbraken van de bacteriën. Lang voordat het duizelingwekkende aantal sterfgevallen rond de 1340s en 1350S in Europa, was er een kleinere, maar nog steeds dodelijk uitbreken rond de 6e eeuw bekend als de plaag van Justinianus, veroorzaakt door de bacteriën die rustig zou reizen en met grote consequentie in Azië en Europa voor eeuwen.

Ondanks Yersinia pestis infecties met een sterftecijfer van ongeveer 50 procent in onbehandelde gevallen Justinianus I (de Romeinse keizer op het moment van de oorspronkelijke uitbraak) overleefde een borstel met de pest, dat later zou worden naar hem vernoemd.

Dit is gewoon onzin. Als je bedoelt “Wat was een eerdere pandemie veroorzaakt door hetzelfde organisme dat de oorzaak van de Zwarte Dood genoemd?” eerlijk genoeg. De Zwarte Dood werd nooit bekend als de plaag van Justinianus. Ze waren 800 oneven jaren uit elkaar en geen van beide titel verwijst naar de ziekte zelf, maar om de pandemieën veroorzaakte.