Vraag HTG: het opzetten van een vpn, het runnen van een pc 24/7 of afsluiten, het lezen van strips op de computer

Een keer per week dompelen we in onze reader postzak en antwoord op uw dringende technische vragen. Deze week zijn we op zoek naar hoe je een VPN te maken, of je je pc 24/7 of niet, en hoe u strips lezen op uw computer moet worden uitgevoerd.

Dear How-To Geek

Uw how-to guide over het opzetten van een SSH-server voor veilige remote surfen op het web kreeg me aan het denken over het opzetten van een VPN voor toegang op afstand tot al mijn bestanden. Ik weet genoeg om te weten dat ik een VPN maar niet genoeg om het op te zetten. Hoe kan ik aan de slag?

oprecht

VPN Dreaming in Vermont

Dear VPN Dreaming

SSH is zeer geschikt voor het creëren van een veilige tunnel voor een klein aantal apps, maar voor een breed beveiligde toegang tot uw thuisnetwerk dat je gelijk hebt, VPN is waar het bij is. Voor het instellen van uw router met Tomaat firmware en OpenVPN, kijk op onze volledige gids hier. Als u gebruik maakt van DD-WRT firmware, deze tutorial is een betere pasvorm. Als je een Linux gebruiker dit VPN tutorial voor het opzetten van een PPTP VPN-server op Debian Linux helpt u op weg helpen.

Dear How-To Geek

Zou het beter zijn om de computer af te sluiten nadat ik klaar ben met het voor de dag of houd het op 24/7? Iedereen lijkt om een ​​andere mening te hebben en ik ben niet zeker wie te geloven!

oprecht

PConflicted in Pennsylvania

Dear PConflicted

Het argument over het verlaten van een computer draaien of af te sluiten wanneer niet in gebruik is een langlopende één. Het ene kamp zegt dat het runnen van een computer 24/7 minimaliseert de stress op de computer als de opstartprocedure (het draaien van de stations, de macht van de borden) is de meest stressvolle op de computer. Het andere kamp zegt dat het een verspilling van elektriciteit aan een computer de klok rond rennen.

De realiteit is dat ze allebei gelijk, maar het ene kamp is veel praktischer. Ja, het afsluiten van een computer en het starten van het op plaatsen meer nadruk op een hardware dan hem te laten draaien voor eeuwig. De meest waarschijnlijke component voortijdig falen is de harde schijf. Een prima harde schijf van een grote capaciteit (750 GB-1TB) loopt ongeveer $ 50 op het moment van dit schrijven. Houd dat in gedachten als we kijken naar de kosten van het runnen van een computer 24/7.

Aan de andere kant van de medaille, het afsluiten van een computer wanneer deze niet in gebruik bespaart u een boot vol geld. Laten we zeggen dat je hebt een vrij standaard uit de kast computer die 300-400w energie verbruikt als alles op. Laten we zeggen dat je die computer gebruiken 12 uur per dag en zet hem af voor 12 uur. In deze uit te zetten voor de helft van de dag (waarschijnlijk langer wanneer u factor in dagen bent u niet de computer met behulp van zwaar, vakantie, etc.) u bespaart honderden dollars per jaar, gemakkelijk. Meer dan genoeg om een ​​flink aantal onderdelen te vervangen als ze voortijdig moeten slijten (wat zeer onwaarschijnlijk is als computers zijn ontworpen om te worden in- en uitgeschakeld de hele tijd).

Er zijn een paar redenen om een ​​pc te laten op 24/7, echter. Als u deelneemt aan enige vorm van distributed computing project (waar uw computer wordt gebruikt om te zeggen, vouwen eiwitten of sequentie genen), wilt u uw computer aan laat staan ​​om volledig te participeren. Ook als u een online opslagdienst gebruiken en hebben veel data te verplaatsen van de off uur zijn een geweldige tijd om dit te doen. Tot slot: als we praten over uw computer op het werk je zou willen om te controleren met uw IT-afdeling en zorg ervoor dat de nachtploeg niet wanneer ze duwen grote updates en back-up bestanden.

Dear How-To Geek

Ik downloadde een aantal stripboeken, maar ik kan niet achterhalen wat te doen met hen. Ze zitten in de CBZ-formaat. Hoe kan ik ze gelezen?

oprecht

Comic Verward in Connecticut

Dear Comic Confused

U kunt dit doen een van twee dingen. Ten eerste, een CBZ bestand is gewoon een container bestand ontworpen om het laden van comic-bestanden in toegewijde lezers gemakkelijker. Het is eigenlijk gewoon een andere naam zip-bestand. Verander de uitbreiding van ZIP en de beelden te extraheren recht van te maken om toegang te krijgen in de image viewer.

Voordat je dat doet, maar wilt u misschien overwegen gebruik te maken van een speciaal stripboek kijker als ze meestal hebben allerlei functies die het lezen van stripboeken nog aangenamer te maken. Bekijk onze gids voor het lezen van web-strips in een comic book reader hier voor meer informatie over hoe CBZs worden verpakt en comic book readers.

Ik ging naar huis met vides van mijn camera hoe kan ik ze over te brengen naar een dvd-video, zodat ik kan kijken naar de op elk type dvd-speler

@Bob Jelenik …, kies één; DVD Flick (gratis); ConvertXtoDVD (betaald); WinAVI (betaald); (hierboven zijn niet in een bepaalde volgorde van voorkeur, hoewel mijn favoriet is ConvertXtoDVD.), ervan uitgaande dat youre op ramen – heb je gegeven windows dVD maker een keer te proberen?

Ik volgde de OpenVPN / Tomaat setup maar ik ben niet in staat om andere computers te bekijken op mijn thuisnetwerk wanneer het toegang tot het web via een openbare Wifi. Wat is de veiligste manier om op afstand toegang krijgen tot uw thuisnetwerk over een openbare Wifi met behulp van een opstelling als de OpenVPN les?

Ik adviseer sterk dat de computer moet worden stilgelegd nadat deze is gebruikt. Ik heb dit al heel lang en ik had niet over elk onderwerp door dit te doen. Het beschermt ook de computer eventuele onverwachte stroompieken of bliksem.

Hoe werkt ‘slaap’ of ‘winterslaap’ factor in? Betekent dat overschaduwen het argument dat het afsluiten van geld bespaart? Heel nieuwsgierig, want ik zeer zelden sloot onze computers volledig uit.

> Laten we zeggen dat je hebt een vrij standaard uit de kast computer die 300-400w energie verbruikt als alles op.

hebben jullie een onderzoek te doen? natuurlijk niet;! geen standaard off the shelf computer verbruikt 300-400Watt kunt u gemakkelijk dat met behulp van een klem-meter die toont u de ampère en vermenigvuldig dat met de spanning = Watt, de gemiddelde computers (als die nog bestaan) duurt ongeveer 80 ~ 120Watt, voeg meer hardware bijzonder grote video-cards en het zal drastisch te verhogen, maar geen> off the shelf computer