Vraag HTG: waarom kan ik niet installeren van derden apps op mijn Android telefoon?

Het is heel goed mogelijk om toepassingen van derden op uw Android-telefoon te installeren zonder gebruik te maken van de Play Store te downloaden en te installeren, maar de huidige vraag komt van een lezer die heeft lopen in een nogal merkwaardige samenloop van omstandigheden waarin de zeer “install” knop zelf is niet beschikbaar . Hier als we het geval van de bevroren knop kraken.

Dear How-To Geek

Tjonge, heb ik een mysterie voor u. Ik heb geprobeerd om het te achterhalen nu dagen, en ik heb absoluut geen idee wat er gaande is. Hier is mijn situatie. Ik heb een Android-telefoon met Android 4.4. Ik ging naar een off-market applicatie (een APK ik gedownload van de ontwikkelaar website) te installeren.

Ik volgde je tutorial over het installeren van apps van derden, en ik heb bevestigd dat mijn telefoon is ingesteld om de installatie van niet-geverifieerde off-market toepassingen mogelijk te maken. Ik kan de APK lopen, maar toen ik op het punt waar ik zie de toepassing machtigingen en hebben de mogelijkheid om op de “Annuleer” of “Install” Ik kan niet op “Install”, maar ik kan op “Annuleren.”

Ik heb mijn telefoon gereboot. Ik heb andere APK-bestanden gedownload alleen maar om ervoor te zorgen dat de oorspronkelijke app die ik probeerde te installeren is niet verpest. Ik heb alles wat ik kan bedenken geprobeerd. Nadat ik thuis van het werk te komen ‘s avonds laat en wil gewoon de domme experimentele spel dat ik gedownload spelen, het laatste wat ik wil is om daar te zitten uitgaven mijn potentiële speeltijd oplossen van een fantoom probleem.

Ik ben altijd onder de indruk van uw Sherlock Holmes-achtige probleemoplossende vaardigheden als mensen schrijven in met echt interessant probleem en ik hoop dat dit geval niet te vreemd om te kraken!

oprecht

button Locked

Normaal gesproken wanneer de mensen bij ons terecht met “mijn telefoon / computer doet deze rare ding …” vragen het is vreselijk moeilijk om hun problemen op te lossen, want er zijn gewoon zo veel variabelen in het spel. Het is grappig, maar dat je een detective verwijzing in uw e-mail gemaakt, omdat een klein detail in uw brief is eigenlijk het idee dat in feite, gebarsten het geval.

De aanwijzing verborgen in uw e-mail was het vonnis, “Nadat ik thuis van het werk te komen ‘s avonds laat […]”. Met bijna zekerheid, we gaan om te raden dat de dader is een scherm dimmen toepassing. Veel mensen die nu gebruik maken van het scherm dimmen / wijzigen van applicaties om te bellen naar beneden de intense helderheid van hun mobiele apparaten in de avond. We hebben ze aanbevolen op How-To Geek en we gebruiken ze zelf.

Hoewel ze werken heel goed voor hun doel – om de helderheid te verminderen, warm de kleur van het scherm, etc. – is er een merkwaardige Android gril in verband met hun functie. Al deze scherm dimmen / kleurzweem toepassingen functie in wezen op dezelfde manier: door overlappen een afbeelding op het scherm om de helderheid te verminderen en / of de kleur cast van het scherm. Denk aan het als het toevoegen van een gedeeltelijk ondoorzichtige laag om een ​​beeld in Photoshop. Wanneer u de Lux applicatie, bijvoorbeeld zeggen, dat je wilt dat het scherm 50 procent zwakker dan de daadwerkelijke hardware in de telefoon kan bieden via LED-aanpassingen, de toepassing in wezen cheats door gelaagdheid een grijze masker over het scherm dat de helderheid omdat het scherm af elementen zijn donkerder. Andere apps zoals Screen Richter, Darker, Gemakkelijk Eye, Twilight, en zelfs de functie aanpassing van de helderheid in de populaire energiebesparende app JuiceDefender werken allemaal op dezelfde manier.

Alles wat lagen iets boven het scherm in ieder geval schakelt de “Install” knop als de knop wordt klikbaar gemaakt om kwaadaardige software te voorkomen dat het creëren van een valse overlay die de gebruiker leidt tot denken een applicatie heeft een andere set van rechten, of dat de toepassing is een heel ander app helemaal. Het probleem is dat deze zekerheid functie op geen enkele wijze een onderscheid tussen wat de overlay is en of het is eigenlijk een kwaadaardige toepassing, een scherm dimmen app, of een andere goedaardige toepassing die een soort van scherm overlay maakt, je kunt de installatie knop niet gebruiken.

Om uw applicatie te installeren die je nodig hebt om je scherm dimmen applicatie tijdelijk uit te schakelen. Als je zeker weet dat je geen gebruik maakt van een schermdemping applicatie kun je bijna garanderen is er een andere toepassing op uw systeem dat een soort screen overlay functie die is het activeren van de Android veiligheidsmaatregel creëert. Elke apps die zwevende menu’s, zoals de Halo of Portal menu systeem te creëren zal het doen. Elke apps die te wijzigen of verbeteren van de schermrotatie zal doorgaans leiden tot het ook net als een aantal lock screen applicaties. Bij het zoeken door middel van een lijst van potentiële daders vraag jezelf af: ‘Is deze toepassing te wijzigen of te bedekken de standaard Android-screen interface in elk geval? “Als de app maakt het scherm dimmer of voegt sliders, knoppen of andere interface-elementen die u zult waarschijnlijk nodig de toepassing tijdelijk om uw applicatie te installeren uit te schakelen.

Heeft u een prangende tech vraag te stellen? Stuur ons een e-mail naar ask@howtogeek.com en we zullen ons best doen om het te beantwoorden.

Brilliant aftrek! Het is jammer dat dit soort toepassingen komen niet met duidelijke waarschuwingen over kwesties als deze … het zou waarschijnlijk te besparen mensen veel tijd en hoofdpijn. Goed gedaan HTG.

Hartelijk dank voor het oplossen van dit probleem! Ik dacht dat het probleem was uniek voor mijn apparaat en dat het zou dwaas zijn om te vragen over zo’n vreemd probleem. Ik ben blij om te weten dat ik niet alleen was.

In mijn bijzondere omstandigheid, heb ik met behulp van het scherm aanpassen app Twilight geweest.

Als ik me goed herinner, Twillight schakelt zichzelf automatisch uit wanneer het een apk-installatie (of een andere toepassing die op een zwarte lijst) detecteert. U kunt dit wijzigen in de applicatie-instellingen.

Goed gedaan. Dat zou bijna onmogelijk af te leiden zijn geweest, zelfs met een bovengemiddelde kennis, voor de gemiddelde punter.

De rode en witte strepen op een traditionele kapperspool zijn een knipoog naar de geschiedenis van de industrie, zij vertegenwoordigen de kleur van bloed en bandages, een verwijzing naar de rol van de kappers zo vroeg chirurgen.