vragen HTG: Hoe moet ik de oude harde schijven en elektronische componenten?

Of u nu een beetje een onderdelen potter bent of gewoon proberen om oude onderdelen hergebruiken en houd ze uit de stortplaats, is het makkelijk om een ​​stapel van elektronische componenten te vergaren. Het opslaan van hen is niet goed als ze beschadigd zijn als je naar ze te gebruiken, hoewel, lees dan verder als we het hebben een veilige opslag en hoe u uw oude HDD en vrienden in leven te houden.

Dear How-To Geek

Ik zeker las uw recent artikel over het krijgen van gegevens uit een oude harde schijf met belangstelling als ik meer dan een paar tot rond te hebben. Ik heb een verwante vraag te stellen. Hoe moet ik het opslaan van deze oude harde schijven? Ik heb niet echt een goede reden om zich te ontdoen van hen te krijgen en, hoewel de gegevens back-up op hen al, ik hou van het hebben van hen als een soort van “deep back-up ‘voor het geval dat ik ooit echt nodig die oude college papieren of belastingaangiften hersteld. Ik ben zeker schuldig aan gewoon houden ze gestapeld in een doos in de achterkant van de kast en het niet een computer ingenieur te nemen om te weten, dat is een slecht plan. Wat moet ik doen?

oprecht

Oude HDD Hoarder

Het verwarmt altijd onze geeky hart als we tegenkomen mensen die geïnteresseerd zijn in ‘best practices’ en hoe om gegevens te beschermen zijn (ongeacht hoe oud of redundant het zou kunnen zijn). Dit is een nuttige vraag, omdat niet alleen de algemene principes die we staan ​​op het punt te schetsen van toepassing op harde schijven, maar ook voor andere computer componenten zoals RAM, uitbreidingskaarten en moederborden te doen.

Er zijn drie principe vijanden van elektronische componenten: statisch, vocht en schokken / schade. De makkelijkste om te vermijden is schokken en beschadiging. De meeste mensen weten voorzichtig genoeg met hun apparatuur om het niet lukraak genoeg opslaan, zodat een duwtje uit een lange plank stuurt de harde schijf crashen op de vloer (potentieel, onder vele gevaren, het afbreken van data / power connectors of beschadiging van het delicate soldeer gewrichten).

Je moet ook zorgen over kleinere en minder zichtbare schade die kan ontstaan, te zijn. Jaren van kale wordt opgeslagen in een doos aan de achterkant van je kast kan leiden tot (als de doos wordt bewogen, verdrongen, etc.) van de harde metalen randen van een HDD behuizing wrijven tegen de veel zachtere onderbuik van andere HDD (waar de logica board woont). Het zou een echte spelbreker zijn om een ​​oude harde schijf over een kleine beschadigde spoor te verliezen in een logic board als de platters en de interne mechanismen zijn nog steeds goed. Met dat in het achterhoofd, de eerste regeling van de werkzaamheden is het opslaan van harde schijven en andere componenten, zodat ze niet kunnen vallen, botsen tegen elkaar, of op andere wijze lijden aan een perfect vermijdbare dood-door-physics.

Terwijl een tuimelen uit een slecht georganiseerde boekenplank is zeker de luider en theatrale manier voor een harde schijf om te gaan, de stille moordenaar is statische ontlading. Elektronische componenten zijn enorm gevoelig voor statische ontlading en een dolende zap (zelfs als het niet wordt gevoeld of gezien) uit een vingertop kan de kus van de dood van een component. De droger de locale je woont, hoe groter de zorg (veel een nietsvermoedende component is vergaan in de bittere koude en droge 15% luchtvochtigheid van een noordelijke winter). In aanvulling op het beschermen van de harde schijf tegen stoten en blauwe plekken, wilt u ook bescherming tegen statische ontlading te bieden.

Tot slot, wil je al je harde schijven en bits ‘n stukken van computers droog te houden. In vergelijking met het risico van vallen of het krijgen van gezapt, vochtschade gelederen vrij laag op de lijst van potentiële risico’s (delen zeker vaker sterven aan lootjes en zappy vingers dan van langzaam corrosie in ultra-vochtige klimaten). Toch, gezien hoe makkelijk het is om een ​​doos, lade of kast vol onderdelen mooi en droog te houden, is er geen reden niet te doen.

Nu we gewezen op de drie gevaren je deep-opslag onderdelen kunnen worden geconfronteerd, wat is de makkelijkste manier om ze te verzachten? We kunnen kijken naar hoe fabrikanten schip diezelfde onderdelen op te slaan (en direct voor ons) om te zien wat we moeten doen. Geen enkel bedrijf kan het zich veroorloven om te gaan met de stapels RMA’d componenten die zou voortvloeien uit slechte verpakking praktijken, zodat zij in dienst hebben best practices om deze onderdelen veilig naar jou.

Wanneer u uw typische harde schijf uit te pakken, heeft bescherming tegen alle drie van de hierboven genoemde gevaren. De harde schijf wordt gewiegd in een soort van beschermende schuim, karton of plastic omhulsel (of alle hierboven) om de impact schade te voorkomen. De aandrijving is verpakt in een antistatische zak te beschermen tegen schokken. Tot slot, ergens in de doos is een klein pakje droogmiddelen (meestal weinig silica kralen in een geperforeerde zak) om eventueel vocht te absorberen en houden de container droog tijdens het transport. Padded, elektrisch beschermd en droog is de naam van het spel.

Als je alleen bent het opslaan van een paar onderdelen, en je de verpakking ze kwamen in gered, het is makkelijk genoeg om gewoon zet ze meteen weer in. Hier zijn twee harde schijven van rond ons kantoor verpakt terug in de beschermende kleding ze binnenkwamen

De harde schijf aan de linkerkant is weer verpakt in haar elektrostatische zak en de ene aan de rechterkant is in een elektrostatisch clamshell: een mooier optie die zowel de bescherming tegen schokken en een beetje meer fysieke bescherming dan een simpele tas biedt.

De meeste andere elektronische componenten worden binnen vergelijkbare verpakking. RAM-geheugen en processors komen meestal in kleine plastic clamshells. Moederborden en videokaarten komen elektrostatische zakken beschermd door vulling en een doos.

Zelfs als je niet beschikt over de oorspronkelijke verpakking, kunt u hopen op eBay of Amazon en pak de juiste spullen voor een paar dollar. Hier kan je harde schijf grote tassen, 25 voor $ 12. Wilt u wrap up van een moederbord of videokaart? Veertien dollar krijgt u 10 grote component zakken te krijgen. Als je je spullen goed georganiseerd en gelabeld, kunt u zelfs kleine stevige HDD gevallen die er een heel stuk als oude VHS tape gevallen uit een vergeten film verhuur winkel, compleet met label ruimte.

Zodra uw componenten zijn verpakt of ingekapseld in hun anti-statisch materiaal, zorgvuldig in een doos of kast waar ze beschermd zijn tegen slaande tegen elkaar door een geschikte barrière of opvulling geplaatst, kunt u af van de trifecta van beste praktijken opslagmethoden door opgooien van een silica pakket in de opslaghouder. Zelfs een goedkope $ 7 model, zoals deze hier, zul je eeuwig duren, als je kunt activeren om de paar jaar door het drogen in de oven.

Heeft u een prangende vraag tech? Stuur ons een e-mail naar ask@howtogeek.com en we zullen ons best doen om het te beantwoorden.

Gewoon een question.When neem ik de harde schijf om deze in de speciale zak, moet ik draag geen handschoenen of iets? (Zorgen over statische elektriciteit)

Als je wilt spelen extra veilig (en het boek), kan je altijd omgaan met uw apparaten terwijl het dragen van een elecrostatic polsband die is geaard om iets dat een grond (heeft zoals de metalen behuizing van een computer die is aangesloten op een geaard stopcontact ).

Dat gezegd hebbende, het hanteren van de harde schijf door de metalen behuizing en niet aanraken van de werkelijke logic board of het station connectors moet voldoende zijn.

Janet Leigh, de ster van Hitchcocks ‘Psycho’, was zo gestoord door haar dood op het scherm in de douche die ze weigerde om een ​​douche te nemen voor de rest van haar leven, en slechts gewassen door baden.