vragen HTG: moet ik de stekker van mijn Chromecast als ik ben niet gebruikt?

Nieuwe apparaten inluiden in nieuwe vragen en de opkomst van de Chromecast (en andere streaming HDMI-sticks) hebben meer dan een paar mensen benieuwd of ze het moet worden los te koppelen wanneer ze niet gebruikt. Laten we duidelijk dingen en het minimaliseren van uw streaming gedoe in het proces.

Dear How-To Geek

Ik heb gehoord al deze dingen de laatste tijd over ‘fantoom’ macht belastingen en hoe alle dingen die we verlaten aangesloten op de hele tijd dragen bij aan het vergroten van de macht rekeningen en algemene verspilling. Ik heb onlangs een Chromecast, en ik ben benieuwd of ik moet loskoppelen of op zijn minst het draaien van het apparaat uit als ik niet gebruiken? Toen ik aanraken de Chromecast voelt altijd warm waardoor ik denk dat het gebruik van meer macht dan ik denk dat het is.

Wat is het laatste woord? Ben ik zorgen te maken over niets of moet ik de stekker tussen het gebruik?

oprecht

Chrome Curious

Het kan verwarrend zijn, niet? Je bent juist dat er veel energie vampiers wachten in de coulissen. In feite slechts een paar maanden geleden een lezer schreef in nieuwsgierig over de vraag of hun kabel-box en DVR waren energie hogs (spoiler: ze zijn). Maar betekent dat elk apparaat is even energie honger?

Ondanks het feit dat de Chromecast een volledige multimedia-ervaring, dat het warm aanvoelt (met vermelding van het energieverbruik), en dat het is bedoeld om te worden gelaten ingeschakeld de hele tijd, het is een verrassend energie-efficiënte kleine apparaat. Laten we eens een kijkje nemen op de reden waarom u wilt uw Chromecast (en andere kleine streaming HDMI-sticks) aangesloten op de hele tijd te verlaten.

Ten eerste, ze zijn zeer efficiënt. Terwijl we verondersteld het stroomverbruik laag was alleen gebaseerd op de kracht specs van de transformator de Chromecast gebruikt wilden we een aantal concrete getallen voor u, zodat we verslaafd de Chromecast een Kill-a-Watt power meter (dezelfde meter gebruikten we voor dit artikel over hoe u uw energieverbruik te meten).

Na het uitvoeren van de Chromecast 48 gehecht aan de Kill-a-Watt meter uur en zetten het door beide periodes van stationair draaien en het hoge gebruik met HD-video-afspeellijsten checkten we de lezingen. Je bent niet eens gaan te geloven hoe weinig energie gebruikt het: 1,8 watt. Het maakt niet uit hoe lang het idled of hoeveel video content we gooiden op het, het bleef stabiel op 1,8 watt aan vermogen met slechts kleine 0,1 fluctuaties omhoog of omlaag. Wat betekent dat in de echte wereld termen?

Het betekent dat als je de Amerikaanse nationale gemiddelde van energie (12,5 cent per kilowattuur), die uw jaarlijkse kosten voor de Chromecast 24/7 draaien zal een scant $ 1,97 te betalen. Met andere woorden, om dezelfde hoeveelheid van het energieverbruik door te brengen als je niet de aankoop van de Chromecast (ervan uitgaande dat je betaalde de gemiddelde $ 30 kosten) je nodig hebt om uw Chromecast 24/7 meer dan 15 jaar lopen voor een beetje. Realistisch echter, die kleine schommelingen we in de laatste paragraaf genoemde eigenlijk optellen en volgens de projectie schatting van de Kill-a-Watt zou de echte wereld kosten eigenlijk zo laag als $ 1,09 (en uw hele energie-cost-to -Aankoop-kostenratio neemt toe tot 27 jaar van 24/7 gebruik).

Nieuwsgierigheid kreeg de beste van ons en we verslaafd Amazon’s Fire TV Blijf bij de doden-a-Watt meter, ook. Afgezien van een kleine fluctuatie hier en daar vonden we dat het Vuur TV Stick gebruikte dezelfde hoeveelheid macht: hij zwaaide lichtjes tussen 1,6-1,8 watt gedurende de testperiode. Nogmaals, op basis van de schommelingen van de Kill-a-Watt voorspeld zouden we net een beetje per jaar besteden meer dan een dollar om het apparaat te draaien.

Hoewel we niet de kans om de test op Roku stick draaien kregen, zouden we moeten aannemen dat het verbruikt ook ongeveer dezelfde hoeveelheid energie op basis van het ontwerp van het apparaat en de grootte van de transformator die bij het.

Als zodanig, zelfs met 24/7 gebruik, het is heel waarschijnlijk dat uw Chromecast is de meest energie-efficiënte apparaat in uw hele huis en je zeker niet hoeft te maken over het breken van de bank (of voor het milieu) door het uitvoeren van de hele dag.

We hebben vastgesteld dat er weinig ecologische of economische stimulans om uw apparaat loskoppelen (we weten niet over u, maar we gaan niet achter onze TV elke dag te kruipen om een ​​dollar per jaar besparen), dat is waarschijnlijk goed genoeg voor de meeste mensen, maar er zijn een paar andere voordelen aan het verlaten van het apparaat aangesloten op de hele tijd.

Altijd op apparaten zijn altijd up-to-date. Als u laat uw streaming-stick aangesloten 24/7 is de kans dat je zitten om het te gebruiken op het exacte moment dat het updaten van zijn ongeveer nihil. Als u het apparaat verlaat unplugged, maar de kans dat het goed zal werken wanneer u wilt gebruiken beginnen te kruipen in de richting van 100%, zoals de tijd die je wilt gebruiken en de tijd die het kan convergeren bijwerken.

Als u wilt dat de meest up-to-date user experience (dat bijgewerkte firmware, miniaturen, suggesties, of opgeslagen inhoud) die u nodig heeft om uw apparaat aangesloten op de hele tijd te verlaten. Geen tijd te verspillen wachten op uw apparaat op te starten of firmware te updaten.

De terminals van HDMI-kabels zijn niet precies gemaakt van glas, hoor, maar ze zijn niet ontworpen voor continue aansluiten en loskoppelen. In feite is de terminals zijn gevoelig genoeg om afschuifkrachten dat de meeste streaming sticks zijn voorzien van een kleine HDMI-verlengkabel dat zowel verbetert de Wi-Fi-signaal (maar het verplaatsen van de stok weg van het lichaam van de TV) en beschermt de stick van wordt afgeknapt .

Hoe vaker u de stekker en de stekker uit het apparaat, hoe meer je wijzen op de HDMI-aansluiting. Zelfs als je hel gebogen bent alleen op het voeden van uw Chromecast of andere streaming-stick wanneer je hem gebruikt, zouden we raden u aan het apparaat de stekker uit het stopcontact in plaats van via de HDMI-aansluiting. Het zal niet consumeren geen stroom er gewoon zitten en je zult niet onnodig benadrukken de verbinding.

Hoewel dit niet van toepassing op alle televisietoestellen, de meeste moderne HDTV-toestellen ondersteunen HDMI-CEC dat is een controle standaard die het mogelijk maakt voor televisie en randapparatuur controle over HDMI-kabels. Wat betekent dat voor uw nieuwsgierig eigenaar Chromecast? Het betekent dat je Chromecast uw televisie kunt inschakelen via de HDMI-aansluiting.

Deze functie werkt alleen als de Chromecast aan staat. Dus, als je de mogelijkheid om af te halen een show op Netflix wilt en vervolgens automatisch de tv aanzetten wanneer je hit te spelen op uw mobiele apparaat, moet u de Chromecast aangesloten en klaar om te gaan. Geen stroom, geen HDMI-CEC goedheid.

Gelet op wat weinig voordeel je oogsten van de stekker uit het apparaat (uw jaarlijkse energiebesparingen worden gewist door gewoon vergeten om de badkamer licht uit een paar keer draaien) en hoe nuttig het is om het te laten op de hele tijd (direct toegang, geen wachttijd voor updates, en HDMI-CEC controle van uw TV) er is echt geen reden om het niet laten lopen 24/7.

Heeft u een prangende vraag tech groot of klein? Stuur ons een e-mail naar ask@howtogeek.com en we zullen ons best doen om het te beantwoorden.

Mijn tv, Chromecast en Wii zijn allemaal op een stekkerdoos die zit achter de tv. Wij gebruiken alleen de TV gemiddeld ongeveer 2 uur per dag dus we gewoon uitschakelen van de strip om energie te besparen.

Ik heb een Chromecast stick en een HD digitale antenne voor mijn Sony Bravia. Het enige probleem dat ik heb gevonden bij het verlaten van de Chromecast aangesloten is dat wanneer ik overschakel naar TV, is het niet goed te streamen. Het is voortdurend uitsnijden en de antenne lijkt niet zo goed te werken. Het andere probleem dat ik heb gehad (en ik denk niet dat dit is gerelateerd aan het houden van de Chromecast aangesloten de hele tijd of niet) is dat wanneer ik ben het kijken naar programma’s op Chromecast, het programma zwarten uit voor een paar seconden elke soms. Als iemand suggesties om deze problemen op te lossen, zou ik zeker waarderen.

Gewoon om u te laten weten, ik ben marginaal ‘geeky’, dus als je een veel technische termen te gebruiken, moet u mij uitleggen wat je bedoelt.

Dus ik heb een follow-up vraag: “Welk effect heeft een Chromecast of Fire Stick hebben op uw draadloos internet, zelfs wanneer het niet wordt gebruikt?” Laat me verder te verduidelijken: wanneer de tv is uitgeschakeld, maar de stick (s) zijn aangesloten, gebruiken ze geen bandbreedte?

Problemen met een defect / slecht werkende Chromecast is de moeite waard volledige artikel behandeling, ik ga het onderwerp aan te pakken en weer terug naar je =)

Het gebruik van bandbreedte voor een toestel als de Chromecast is zeer minimaal. De enige echte bandbreedte zou worden met behulp van een paar honderd KB hier of daar te downloaden de volgende afbeelding in het behang diavoorstelling.

Het oordeel over de Amazon Fire TV Stick (en de grotere Fire TV) is er echter op, aangezien beide apparaten hebben een voorspellende kijken algoritme dat probeert om effectief precachen inhoud die u zou willen om naar te kijken (zoals de volgende afleveringen van een serie die je ‘ ve actief te kijken). Amazon zegt dat het niet veel bandbreedte, maar er zijn berichten hier en daar online die aangeven dat de caching systeem is behoorlijk agressief. Als u een Fire TV Stick wilt u misschien uw bandbreedte verbruik te controleren en te zien of de Stick veroorzaakt enige moeite.

Honing is een dergelijke krachtige energiebron voor bijen dat slechts twee eetlepels van het biedt voldoende energie voor een bij om helemaal rond de wereld te vliegen.