zijn moderne computers nog steeds kwetsbaar voor schade via magneten?

Het is zo’n een vaak herhaalde waarschuwing dat het stevig is verankerd in nerd lore: breng een magneet ergens in de buurt van uw kostbare computer en lijden onder de ernstige gevolgen. Maar waar is? Is uw computer een run met een noviteit magneet weg van digitale de dood?

Today’s Vraag & antwoord-sessie tot ons komt beleefdheid van SuperUser-een onderverdeling van Stack Exchange, een community-aandrijving groepering van Q & A websites.

Hoewel de anti-magneet regel zo vaak als de wet worden herhaald, is het eigenlijk een vaste regel van de veiligheid hardware? SuperUser lezer Aequitarum Custos wilde tot op de bodem van dit alles te krijgen

Toen ik voor het eerst begonnen met behulp van computers, werd de wet van het land in de computerklas nooit brengen magneten in de buurt van alles wat computer-gerelateerde, opdat je al je gegevens verloren gaan of schroef-up van uw monitor.

Nu ben ik er vrij zeker van magneten zal nog steeds royaal verknoeien een standaard harde schijf, en ik weet voor een feit dat ze verknallen een CRT-monitor.

Hoewel ik ben ook vrij zeker dat ze niet verpesten een LCD-monitor?

Nu heb ik mijn telefoon die magneten gebruikt om te bepalen of deze is aangesloten, en het maakte me afvragen.

Is het de kracht van de magneet voorkomen van het verlies van gegevens of het pure feit dat wat soort geheugen in de telefoon is immuun voor het?

Hoe zit het met oordopjes, want ik weet dat die hebben kleine magneten in hen. Zijn die in staat zijn te beschadigen elk elektronisch apparaat momenteel in gebruik is?

Ik ben benieuwd of ik paranoïde, maar ik ben niet zeker wat magneten beschadigen en wat ze niet!

Is er een lijst of vuistregel om te bepalen wat er zal worden gekwetst door magneten en wat niet?

Iedereen die ooit op een bureau fan in de buurt van of boven op hun oude CRT-monitor ingeschakeld kan zeker getuigen dat er iets gebeurde, zoals aangegeven door de wilde patroon van regenbogen die uitbarsten over het scherm, maar was dat er iets blijvende schade?

SuperUser inzender Synetech verklaart

Een lijst of regel? Tuurlijk, alles wat electro-magnetisme gebruikt om de functie kon en zou worden beïnvloed door magneten. De vraag wat de nadelige effecten, indien aanwezig, zou zijn en hoe sterk en dicht doen de magneten moeten worden. Over het algemeen de twee meest ondervraagd items zijn de monitor en harde schijven.

LCD / LED-monitoren zijn over het algemeen niet gevoelig voor magnetische storingen zoals CRT’s zijn, omdat ze volledig anders functioneren (vergeet niet, CRT’s gebruiken magneten om de elektronenbundel af te buigen, zodat een externe magneet zou natuurlijk knoeien met dat).

Harde schijven worden ook niet beïnvloed door magneten vanwege de manier waarop ze functioneren. U kunt het onderzoek de details over hoe hard-drives werken voor een beter begrip, maar de gemakkelijke antwoord is dat er een zeer krachtige magneet in elke harde schijf die beweging de lees-schrijfkop’s controleert. Dat is de reden waarom sommige mensen willen openen dode schijven rippen naar te krijgen op de zoete, kleverige super-sterke magneet binnen. Als dat magneet die zich in het station, pal naast de platters, en zij daardoor niet af te vegen, dan is elke magneet die u waarschijnlijk om te hebben is niet van plan om.

Zoals voor flash drives, ze zijn een andere technologie helemaal, zodat ze niet van plan om aan de slag gewist.

Er is één component echter dat inderdaad beïnvloed door magneten die de meeste mensen missen: kabels. Hoewel veel afgeschermd zijn, sommige niet en dus gevoelig voor een magnetisch veld. Zo kan bijvoorbeeld een kabel aansluiting van de geluidskaart naar de luidspreker worden afgeschermd, maar de kleine kabel tussen de cd / dvd-station op de geluidskaart is meestal niet en het binnendringen van een magnetisch veld kan interferentie veroorzaken. Of, terwijl de ronde IDE-kabels (met name voor IDE133) meestal zijn afgeschermd, linten meestal niet en zelfs bij snelheden van 66/100 zou kunnen worden beïnvloed hebben een paar beschadigd raken of in ieder geval de prestaties als gevolg van te reduceren tot opnieuw geprobeerd leest / schrijft.

Ik zou zeggen dat de moderne systemen niet echt kwetsbaar meer, omdat naarmate de tijd vordert, wetenschap en kennis vooruitgang, maar helaas is dat niet voldoende. Terwijl dat waar kan zijn, in de oude dagen dingen waren goed gedaan veel meer dan nu met al de cut hoeken en kostenbesparende maatregelen (bv NVIDIA’s “Bumpgate”).

Hoe dan ook, het punt is dat als het gaat om moderne computers (ik reken floppy disks als niet-moderne), je niet echt zorgen te maken over magneten. Je kan ademen een zucht van opluchting. 🙂

Terwijl dat antwoord op het vlees van het onderzoek, zou je enorm nalatig is met een extreem krachtige magneet om een ​​echte schade te zijn, inzender dmckee biedt een voorbeeld van de gevolgen van het werken rond een zeer krachtige onderzoek magneet

Ik herinner me zitten op een computer op een grote deeltjesfysica experiment als de grote (10x5x3 meter,> 100 ton) dipool magneet werd weg getest ongeveer 40 meter. Als ze ramped het op het scherm zou draai aan de ene kant door ongeveer 10 graden. Hit “demagnetiseren” op de monitor voorpaneel :: vervagen :: dan terug en alles zou goed zijn. Later zouden ze uitlopen, en de monitor zou de andere kant op … goede tijden draaien. Laat je portemonnee in je zak en lopen in de hal terwijl ze dat deden en u de gegevens zou verliezen op de magnetische strepen op al je kaarten … slechte tijden.

Als een magneet die krachtige zat naast de monitor en de computer toren van de machine niet permanent zou kunnen ontmantelen, dan is het zeker een magnetische visitekaartje afwezig sloeg op de zijkant van een computer zaak is weinig geval van alarm.

Hebben iets toe te voegen aan de verklaring? Geluid uit in de commentaren. Wil je meer antwoorden van andere tech-savvy Stack Exchange-gebruikers te lezen? Bekijk de volledige bespreking draad hier.

… Door de jaren heen ik nogal een stelletje actuator platen die ik gebruik als koelkast magneten hebt opgedaan

Een wisselend magnetisch veld kan een stroom in de buurt van de kabel te induceren, maar een stationaire magneet induceert geen stroom met uitzondering van een kleine hoeveelheid als het in de buurt wordt gebracht, of verhuisd. (En je moet het vrij snel naar het effect merkt)

De waarschuwing over magneten is vrij oud … maar in het algemeen, uw opslagmedia was wat kwetsbaar was. Zelfs een HD is semi kwetsbaar maar in de loop der jaren is de tolerantie is oimproved. NO wat ya werkelijk zou krijgen is ye olde diskettes en super schijven .. je nog die Zipdisks, SuperDisks, 3,5 “schijven, heah, het verlaten van een magneet op een van de kon niet zozeer wip [e op de gegevens als gewoon corrupt is.

Hoe zit het met telefoons? Vroeger was ik een van die metalen schijf mounts op mijn stomme telefoon die zou vasthouden aan een magnetische auto dock te hebben, maar ik ben bang om het te gebruiken op mijn smartphone. Zou een krachtige zeldzame aarde magneet schadelijk voor mijn Galaxy S2? Of ben ik de paranoïde één?

@evenzak Het moet niet iets te doen slecht. De Galaxy S2 maakt gebruik van flash-geheugen.

En een netbook met een Western Digital mechanische harde schijf, Intel Atom N450, Intel Wireless 1000 B / G / N, geen disc drive, en een kleine geluidskaart van Realtek? Ja, ik ben officieel paranoïde.

@Bazooka – Hoe zit het met de microSD-kaart stuurman?

@ Mad.madrasi – de SD en microSD is in wezen dezelfde technologie als de USB flash drive – en niet gehinderd door magneten;. @ Evnzak magneten heeft geen invloed op je Galaxy, of een andere huidige smartphone.

Ik herinner me af te vegen diskettes door de invoering van de schijven in de buurt van of onder een oude mechanische beltoon bureau telefoon. En het hebben van de magnetische paperclip houders verbannen uit het kantoor. Aan het beste van mijn kennis, zonder de huidige technologie – is inclusief smart phones zal worden beïnvloed door normale magneten – Dat omvat ENIGE magneet die je kon krijgen, niet de super lab magneten in de reactie hierboven.

Een paar weken geleden zat ik op de bank met mijn laptop naast me en het werken aan mijn naaimachine op de salontafel. Ik gebruik een magnetische penhouder bij het naaien, en op een gegeven moment verhuisde ik de pinnen recht tegen de rand van de laptop. Het scherm gewist, de laptop maakte een raar geluid, ging toen helemaal dood, en mijn hart stopte. Ik praktisch gooide de pinnen door de kamer en een paar seconden later de machine hersteld zonder opnieuw opstarten. Het is nog nooit gedaan, dat opnieuw, voor of na, maar ik maak darn ervoor dat de magneet uit de buurt van de laptop nu voor het geval te houden. Geen behoefte om het lot te verleiden.

Ik vraag me af of de magnetische penhouder beïnvloed in plaats van een switch van een component. Was het ergens in de buurt op de knop voor de winterslaap laptop of iets dergelijks? Oudere mechanische schakelaars niet zou worden beïnvloed door een kleine magneet, maar elektronische schakelaars, of wat ze bent verbonden, zou kunnen geweest zijn wat gereageerd op de magneet.

Ik wed dat die paar seconden duurde enkele minuten. 🙂

Mijn eigen paranoia met persoonlijke identiteitsdiefstal … wanneer het tijd is om te gooien een oude credit / debit card, neem ik een van die “bucky balls” en geef het over de magnetische strip krachtig … net voordat ik schraap de strip met de schaar, cut het in microscopisch kleine lonten, en in verschillende afval recipiënten. Paranoïde veel? Ja.

Oh ja, de vraag … .does de magneetstrip krijgen scrambled ??

Een startup Ik werkte in de jaren ’80 hield een tape eraser – in principe een elektromagneet die je zou gebruiken om tapes reinigen van alle gegevens af te vegen. We hadden strenge regels over waar te gebruiken en waar NOOIT gebruiken (de buurt van een diskette of harde schijven). Niet iedereen begreep de mogelijke gevaren. In de vroege jaren 90, had ik een verkoper die bij mijn startup die een verhaal van een klant dat hij in het verleden, die gebruikte om zijn 8 “floppies winkel had verteld – iemand herinner me die? – Door ze te plakken op de zijkant van een archiefkast met een magneet !!! Mijn collega had om uit te leggen aan zijn klant waarom dat was een slecht idee.

Een ander ding dat ik zou willen wijzen is dat veel computer gevallen zijn gemaakt van staal en dus fungeren als een soort primitieve / toevallige kooi van Faraday.

Enkele jaren geleden wilde ik / corrupte een aantal gegevens op een aantal oude 3,5 diskettes wissen. Met behulp van een zeer sterke magneet Ik veegde het over de schijven vaak geen effect. Eindigde met een hamer!

Ik probeerde dit ook en belandde via een magneet als een hamer

“Een bewegende lading een magnetisch veld.”, En een bewegende magneet induceert een elektrische stroom (dat betekent een ‘bewegende lading). Een elektromagneet gegenereerde elektromagneet, op wisselstroom, zou een bewegend magnetisch veld.

Een PM geplaatst tegen het gezicht van een ouderwetse TV buis moet de video verstoren.

De schattige kleine snoep-craving monster uit de hit mobiele game Cut the Rope is vernoemd, in voorkomende gevallen, Om Nom.